thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


ÇOMÜ’de Tasarruf Tedbirleri: “Merkezi Garaj”
Tarih: 31-10-2023 11:49:36 Güncelleme: 31-10-2023 11:50:36 + -


Kamu harcamalarında tasarruf sağlanması kapsamında çıkartılan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi sonrasında Çanakkale’de ilk tasarruf uygulaması başlatan kurum Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi oldu. Kararname kapsamında ÇOMÜ Rektörlüğü hizmet araçları kullanımı için Merkezi Garaj uygulaması başlattı.


ÇOMÜ’de Tasarruf Tedbirleri: “Merkezi Garaj”

17 Temmuz 2023 tarihli 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında; tüm kamu kurum ve kuruluşlarda tasarruf yapılması kararı alınmıştı. Söz konusu genelge kapsamındaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, kendi bütçeleri veya tasarruflarındaki diğer kaynaklardan yapacakları yurt içi ve dışı harcamaları ile taşınır ve taşınmazların kullanılmasında genelgeyle belirlenen tedbirleri almakla yükümlü kılınmışlardı. ÇOMÜ Rektörlüğü yayınlanan kararname kapsamında harekete geçti. Önceki yıllarda Sayıştay raporlarıyla da tespit edilen kuruma tahsislik araçların ekonomik olarak kullanılmamasından hareketle Rektörlük bir dizi karar aldı.

 

KAMU ZARARINA GÖZ YUMULMAYACAK!

ÇOMÜ Rektörlüğü yayınladığı açıklamada hizmet araçlarının etkili şekilde kullanılmadığını ifade ederek; “Üniversitemizde hizmet tahsisli tüm araçlara entegre taşıt takip sistem kayıtlarına yer verilen denetleme raporlarında, taşıtların hizmet güzergah dışı ve mesai harici kullanım yoğunluğuna özellikle yer verilmektedir. Bazı birimlerde ise toplum yararı güdülerek hizmet amaçlı olarak tahsis edilmiş araçların optimum şekilde kullanılmadığının ve atıl durumda bekletildiğinin taşıt takip sistemiyle tespit edildiği vurgulanmaktadır. Dolayısıyla etkinlik, etkililik, ekonomiklik ve verimlilik içermeyen taşıt tahsisinin kamu zararına neden olduğu açıktır” bilgilendirmesinde bulundu.

 

“ARAÇ TAHSİSLERİ İPTAL EDİLEREK MERKEZİ GARAJ UYGULAMASINA GEÇİLECEK”

Üniversite kjaynaklarının daha etkin yönetilmesi, hizmet araçlarının ise daha ekonomik ve verimli kullanılması amacıyla ÇOMÜ Rektörlüğü aldığı kararları şu şekilde açıkladı; “Belirtilen nedenlerle üniversitemiz bünyesindeki resmi hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla tahsis edilmiş olan hizmet araçlarının mesai harici ve özel işlerde kullanımının önüne geçilmesi ile taşıt ve sarf malzemesi israfının sona erdirilerek harcamalarda etkinlik, etkililik, ekonomiklik ve verimlilik sağlanması amacıyla, 13 Kasım 2023 Pazartesi günü itibarıyla hizmet tahsisli tüm taşıtların tahsisinin iptaline ve bu tarih itibarıyla hizmet içi günlük kullanım ilkesine dayalı merkezi garaj uygulamasına geçilmesine karar verilmiştir. Anılan tarih itibarıyla tüm birimlerimizde hizmet amaçlı taşıt tahsisinin Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen çevrimiçi taşıt talep sistemi yoluyla günlük olarak gerçekleştirmesi uygulamasına geçilecektir.”




Bu haber 1699 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI