thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



8 Mart Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Tarih: 21-02-2015 09:21:31 + -


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü hazırlık toplantısı Çanakkale Kent Konseyi toplantı salonunda geniş katılımla yapıldı.


8 Mart Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Toplantıya Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, Yürütme Kurulu üyeleri, Çanakkale Belediyesi, Kent Konseyi Mahalle Meclisleri, Çanakkale Belediyesi Kent Gönüllüleri, Türk Kadınlar Birliği, Çataltepeliler Derneği, Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği, Lions Kulübü, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ELDER-KDM, Tüm-Bel-Sen, Çanakkale Barosu temsilcileri katıldı. Toplantıda 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü etkinlik programı hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Toplantı sonrası Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal geçtiğimiz günlerde vahşice katledilen  Özgecan Aslan’a yazdığı mektubu paylaştı.

 

“CAN…  ÖZGECAN!”

 

Uluşal mektubunda şu satırlara yer verdi;  “Mersin’de Özgecan’ın uğradığı vahşete hiçbir söz yetişemez. Sütünü içip, harçlığını annesinden alan Özgecan. Yaşamın en kutsal değeri can’ın. O vahşeti yaşadığında, ayrılık orada girdi aramıza. Kaç yerinden darbe aldıysan,  o kadar yaralandık biz de. Ömrümüz orada seninle gitti. Özgecan’ın hakkı helal midir bize? Sözümüz yetmiyor. Yaşamın ortasında ölümcül vahşet, insan eliyle. Yaradana ulaşacağımız dualarımız bulunur da, yaratılana varacak söz olmaz mı? O akşam karanlığında dönüşsüz bir yola çıktığını anlayamadın. Hepimiz senin için yürüyor, yürüyoruz. Adımlarımız bizi artık taşımıyor. Aşkın sürerken dirençler boylanıyor. Hiç birimiz bu kadar genç, bu kadar güzel olmamıştık. Yaşadığımız topraklarda sadece kadın olduğun için, sen, ceylan gözlü kızımız canından oldun. Hepimizi kahreden bir anlayışın kurbanı oldun. Bizi tutsak sayan, dolayısıyla insan saymayan bu vahşi anlayışın ortadan kalkması için, gerekeni yapmıyorsak, orada hangi sözü söyleyebiliriz ki. Çektiğimiz acıları yüreğimize gömüyoruz. Ama artık o canların acıları, mezarları yüreğimize sığmıyor. Yüzümüzü ışığa-aydınlığa çeviriyoruz. Yüzlerini ışıyan güne dönen, aydınlığa dönen ayakta kalmayı başaranlardır. İşte o zaman çocuklarının yarınki mutluluğunu heveslenen, insan gibi yaşamak isteyen biz kadınların ve kızlarımızın yüzü o zaman güler. Kadın gerçeğine bakmasını bilmeyenler, o aynaya baktıklarında o aynadan bir tebessümün, bir mutluluğun yansımadığı gerçeği ile karşı karşıyadırlar. Hâlbuki Türkiye’nin kadın gerçeği Türkiye’nin yüz akı olmalıdır, olması gerekir. Kadın cinayetleri artarken, çocuk istismarları sürerken kadın olmaktan kaynaklanan bu toplumsal sorunlara alınması gereken önlemlerin çok acil olduğunu bu kez de haykırıyoruz !”

 




Bu haber 2466 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI