thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Kamu Kampüs Projesine Sert Tepki!
Tarih: 28-03-2023 07:04:56 Güncelleme: 28-03-2023 07:11:56 + -


AK Partili Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu’nun Aralık 2020’de ilk kez müjdeledikleri Çanakkale Merkez Kamu Kampüs yada sonradan Merkez Hükümet Konağı projesi üzerinde tartışmalar sürüyor. Turan proje için 20 milyon TL kaynak aktarıldığını açıklarken; ÇTSO Başkanı Semizoğlu projenin yerine, zamanlamasına ve özellikle de bu paranın depremzedeler için harcanmamış olmasına tepki gösterdi.


Kamu Kampüs Projesine Sert Tepki!

Çanakkale’ye yapılması planlanan Çanakkale Merkez Kamu Kampüs yada sonradan Merkez Hükümet Konağı projesi için AK Partili Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu Aralık 2020’den bu yana girişimlerini sürdürüyordu. Yıllardır süren çabaların sonucunda iktidardan kaynak olarak proje için 20 milyon TL aktarıldığını ise; AK Partili Bülent Turan müjdeledi.

 

20 Milyon TL, eski Devlet Hastanesi ile Tarım İl Müdürlüğü arazisi ve Gazi Ortaokulu’nun arasında kalan Karayolları 142.Şefliği arazine yapılması planlanan Kamu Kampüs veya Hükümet Konağı alanı içerisine 15 kamu binasının inşa edilmesi için yapılacak projeye harcanacak.

 

“PROJENİN YERİ VE ZAMANLAMASI DOĞRU DEĞİL”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO) Yönetim kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Şubat ayı meclis toplantısında konuyu gündeme getirerek bu projenin Çanakkale’ye yapılacak ihanet olarak nitelemişti. Projenin yerinin yanlış olduğunu, Deprem riski olan Çanakkale’de tüm kamu binalarının aynı yere toplanmasının zararına şehrin merkezinde böylesi büyük bir betonlaşmaya tepki gösteren Semizoğlu sosyal medyada yaptığı paylaşımla bir kez daha projeye tepki gösterdi.

 

SEÇİME 50 GÜN.. NEDEN BU KADAR ACELEYE GETİRİLİYOR?

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Semizoğlu sosyal medyada yaptığı paylaşımda; “Seçime 50 gün kala Çanakkale Halkının bundan sonra Çanakkale’yi yönetecek, yön verecek insanların yer alacağı Valilik ve Kamu Kurumlarının yer aldığı Kampüsün, Binanın müjdesi veya ihalesi neden bu kadar aceleye getiriliyor” sorusunu yöneltti.

 

“DEPREMZEDELERE HARCANABİLİRDİ.. HERKES ŞOVU BIRAKSIN”

Açıklamalarına devam eden Semizoğlu; “Bu kararı verenlerin kaç tanesi Çanakkale’de oturuyor? Çocukları Çanakkale’de okuyor? Çanakkale’yi biliyorlar mı? Nedir bu acele dostlar? Dökülecek her metreküp betonun, harcanacak her TL’nin kullanılacak her demirin ve ihtiyaç olunan her iş gücünün, yağmur ve soğuk altında yaşayan 13,5 milyon vatandaşımızın yaşadığı deprem bölgesine yapılması gerektiğine inanıyorum. Herkes şovu bıraksın, herkesi samimiyete davet ediyorum” ifadelerini paylaştı.

 

“TEPKİM; YERİNE VE ZAMANLAMASINA..”

Semizoğlu açıklamalarının devamında projenin yanlış yere yapıldığına ve zamanlamasına tepki gösterdiğine dikkat çekerek; “Bu vaat Hatay’ın Defne ilçesindeki sözde Hastane temel atma töreni gibi sadece şov amaçlı bir vaat ise; yazık. Vallahi yazıkç Aksi takdirde lütfen Çanakkale merkezine bu kötülüğü yapmayalım. Yanlış anlaşılmasın bu tepki, söz konusu yatırımın yerine ve zamanlamasına..” ifadelerini kullandı.




Bu haber 4088 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI