thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Neler Oluyor?

Tarih: 25-12-2019 06:58:31 Güncelleme: 25-12-2019 07:25:31 + -


Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürlüğünde çalışan bir personel, Çanakkale Valiliğine verdiği şikayet dilekçesinde şok iddialarda bulundu. Personelin İl Müdürü ile aralarında geçen konuşmaları kaleme aldığı şikayet dilekçesinde; hakaret, FETÖ üyeliği, rüşvet ve kurumun düzenlediği ihaleler gibi birçok suç unsurunun yer aldığı görüldü. Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp ise hakkında yapılan suçlamalar ile bilgisi olmadığını söyledi.


Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Neler Oluyor?

Çanakkale Valiliğine 13 Aralık 2019 günü giden Gençlik Spor İl Müdürlüğü personeli  Musa Kazım Aydın, 5 Mayıs 2018 tarihinde göreve getirilen İl Müdürü  Aziz Sinan Alp hakkında şikayet dilekçesi verdi. Çanakkale Valiliği 48618 evrak no ile kayıtlara giren şikayet dilekçesinde şok iddialar yer aldı. İl Müdürü  Aziz Sinan Alp'in kurumda şube müdürü olarak görev yapan iki personelinin arkasından ağır hakaretlerde bulunduğu, şube müdürlerinin FETÖ üyesi oldukları iddialarında bulunduğu, personelin kendisine de bizzat İl Müdürü Aziz Sinan Alp tarafından hakarete uğradığı belirtildi. Şikayet dilekçesinde ayrıca kurum içerisinde yapılan ihalelere fesat karıştırıldığı, İl Müdürü Aziz Sinan Alp'in rüşvet aldığı iddiaları da yer aldı.

 

MÜDÜRÜN "SENİ YURT MÜDÜRÜ YAPACAĞIM" TEKLİFİ!

Çanakkale Valiliği 48618 Evrak No ile kayıt altına alınan şikayet dilekçesinde, şikayetçi personel Musa Kazım Aydın, 9 Aralık 2019 günü İl Müdürü İl Müdürü Aziz Sinan Alp'in odasına bir konu hakkında konuşmaya gittiğini belirterek yaşanan olayları anlattı. İl Müdürü Aziz Sinan Alp'in yanında Şube Müdürleri Sedat Bektaş, Cüneyt Aksu ve Hayri Şahin'in bulunduğunu belirten Musa Kazım Aydın dilekçesinde şu bilgileri verdi; "İl Müdürümüz odaya girdiğimde bana Şube Müdürlerinin yanında sıcak davranarak; 'seni AÇİL Yurt Müdürü yapacağım' teklifinde bulundu. Teklif karşısında şaşırdım, çünkü daha önce birkaç kez gördü beni ve müdürümüz devamında bu teklifini hiçbir personele anlatmamam gerektiğini teklif etti" dedi.

 

"BAKAN İMZALARSA HERŞEY OLUR"

İl Müdürü ve Şube Müdürleri önünde yaşanan konuşmayı detaylıca anlatan Musa Kazım Aydın; "İl Müdürünün kendisine Kurum içi yükselme mevzuatlarını hatırlattım, Şube Müdürü Sedat Bektaş da yönetmeliklere göre olmasının zor olduğunu ifade etti. Bunlara rağmen İl Müdürü 'Bakan imzalarsa olur' diyerek teklifinde ısrarcı oldu. Daha sonra şube müdürlerine dönerek 'Yurt Müdürleri tekliflerini gönderelim' talimatını verdi. Talimat üzerine Şube Müdürleri odadan çıktılar. İl Müdürü ile baş başa kaldığımızda ise bana dönerek 'Seni asil Yurt Müdürü yapacağım ama bunlar aramızda kalacak' teklifinde bulundu" ifadelerini dilekçesinde kullandı.

 

MÜDÜRDEN ŞUBE MÜDÜRLERİNE "O.ÇOCUKLARI" HAKARETİ, "FETÖCÜ" SUÇLAMASI

Şube müdürlerinin İl Müdürünün odasından çıkmaları sonrasında başından geçenleri şikayet dilekçesine ekleyen Musa Kazım Aydın, İl Müdürü Aziz Sinan Alp'in kendi altında çalışan Şube müdürleri hakkında hakaret ve FETÖ'cü suçlamasında bulunduğunu iddia etti; "Şube müdürleri Ercan bey ve Zeki beye de beni yurt müdürü yapacağını söylememi isteyen İl Müdürümüze ikisinin de iyi insanlar olduğunu söyledim. Bunun üzerine İl Müdürümüz Ercay bey hakkında ağza alınmayacak hakaretleri yanında "O.Çocuğu" ifadesini kullandı. Ercan bey ile aralarının iyi olmadığını Ercan Beyin kendisi hakkında komplo kurduğunu söyledi. Bana ayrıca Zeki isimli Şube müdürümüzün de FETÖ'cü olduğunu, bunu da kendisine söyleyen kişinin Ercan bey olduğunu söyledi. Zeki beyin FETÖ'cü olduğunu kendisinin de bildiğini, telefonunda ByLock isimli programının çıkması gerektiğini söyledi. Sonrasında defalarca Zeki ve Ercan beyler hakkında 'Analarının a.larına koyayım, O.Çocuğu bunlar vb.' şekilde ağır hakaretlerde bulundu.

 

"İL MÜDÜRÜ OMUZUMA VURUNCA KORKUYA KAPILDIM…"

İl Müdürü Aziz Sinan Alp'in ağır hakaretleri sonrasında korkuya kapıldığını şikayet dilekçesine ekleyen Aydın; "İki Şube müdürünün de iyi insanlar olduğunu söylediğimde ise İl Müdürü Aziz Sinan Alp yine aynı şekilde ağır hakaretlerde bulundu. İl müdürümüz iki şube müdürünü ne kadar tanıdığımı sordu, 1,5 yıldır tanıdığımız söyleyince sinirlendi küfür ederek sağ omzuma hafifçe vurdu. İl Müdürü Aziz Sinan Alp'in tavırları üzerine korkuya kapıldım ve bana ne söylerse onaylamaya başladım, bir an önce odasından çıkmak istiyordum" ifadelerini kayıtlara geçirdi.

 

"İL MÜDÜRÜ BANA BİR İHALE VE İŞADAMINDAN BAHSETTİ"

Musa Kazım Aydın  şikayet dilekçesinin devamında; İl Müdürü Aziz Sinan Alp ile aralarında kurum içi yapılan ihaleler hakkında dikkat çeken ifadelere yer verdi; "İl Müdürümüz artık bana ne söylerse onaylıyordum. Birden bana  bir ihaleden bahsetmeye başladı. İhaleyi alan kişinin kendisine yemek ısmarladığını söyledi. Sonra da bu ihaleyi alan kişiye bu seferde kendisi yemek ısmarlamış. Hepsinin bir organizasyon içerisinde olduğunu söyledi ve 'o.çocukları, analarının a.larına koyayım' diyerek devam etti."

 

MÜDÜR HAKKINDA PARA ALDIĞI İDDİALARI!

Şikayetçi personel Musa Kazım Aydın şikayet dilekçesinde; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü içerisinde İl Müdürü Aziz Sinan Alp hakkında 10 bin lira para aldığı yönünde iddiaların konuşulduğunu kayda geçirdi; "Müdür beye kendisi hakkında da kurumda 10 bin lira aldığı yönünde iddialar olduğunu hatırlatınca yanımıza Kağan ve Cüneyt beyleri çağırdı. 10 bin lira konusunu anlattılar. 10 bin lirayı Kağan bey kendisinin verdiğini ve bir arkadaşlarını korumaya çalıştıklarını söylediler."

 

"MÜDÜR BEY BANA HAKARET EDİP, SENDE FETÖCÜSÜN DEDİ"

İl Müdürü Aziz Sinan Alp'inde kendisine de hakaretlerde bulunduğunu söyleyen şikayetçi personel; "Konuyu ihale ve satın alma işlerine getirdiler. İl Müdürü bana bu iddiaları ortaya atanların Zeki ve Ercan bey olduğunu söyledi. Birden bana 'Sende FETÖ'cüsün' diyerek 'sende bu işlerin içerisindesin seninde a.koyayım' şeklinde hakaretlerde bulundu. Odasında ses kaydı yaptığını söyledi. Ardından da öğle vakti olduğu için beni öğle yemeğine makam arabasıyla götürdü. Korktuğum için kendisine hayır diyemedim. Yemekte bana tüm konuşmaların aramızda kalması gerektiğini, Ercan beye konuşmamalarımızı söylemem konusunda  ısrarcı oldu" ifadelerini kullandı.

 

"KORKUYORUM, İFTİRAYA UĞRAMAKTAN KORKUYORUM"

Çanakkale Valiliğine şikayet dilekçesi veren Musa Kazım Aydın isimli personel dilekçesinin sonunda İl Müdürü Aziz Sinan Alp ile herhangi bir yakınlığı olmadığını, ihaleler ve işleyiş ile ilgili bir bağı olmadığını belirtti. İl Müdürü Aziz Sinan Alp'den korktuğunu, iftiraya uğramaktan çekindiğini belirten Aydın, Valiliğin konuya el atmasını istedi.

 

İL MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMASI

Hakkında yapılan suçlamalar ile ilgili olarak görüşünü almak istediğimiz Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp; "Hakkımda herhangi bir kurumdan soruşturma yapıldığına dair bir bilgi elime ulaşmadı. Konuyu ve hakkımda yapılan suçlamalar ile ilgili olarak bilgim yok. Ayrıca devlet memuru olarak amirlerimizin izni olmadan kamuoyuna herhangi bir açıklamada bulunamıyorum" dedi.




Bu haber 15686 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI