thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Atılan Adımlar Kâğıt Üzerinde Kalıyor..”

Tarih: 04-11-2020 06:17:59 Güncelleme: 04-11-2020 07:00:59 + -


Türkiye’nin hangi köşesinde bir deprem meydana gelse gözler Çanakkale Sosyal konutlarına dönerken; burada yaşayan vatandaşların ise yüreğini deprem korkusu sarıyor. Yerel ve Merkezi iktidar temsilcileri yılar hikayesine dönen Kentsel Dönüşüm konusunda adım atmazken İYİ Partili Necati Gapran; iki tarafa da seslenerek; “Vatandaş sizden çözüm bekliyor” uyarısında bulundu.


“Atılan Adımlar Kâğıt Üzerinde Kalıyor..”

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında gözler Çanakkale’de yıllardır kentsel dönüşüm yapılması beklenen ve olası bir depremde felaketlerin yaşanabileceği sosyal konutlara döndü. İYİ Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran yayınladığı basın açıklamasında; “Geçtiğimiz günlerde yaşanan İzmir depreminden sonra Sosyal Konutlar bölgesi tekrar gündeme gelmeye başladı. Konutlarla ilgili belediye ve iktidar birbirini suçlarken toplam 860 dairede yaşayan 3 bin kişi deprem korkusuyla diken üstünde oturmaktadır” diyerek konunun hassasiyetine dikkat çekti.

 

“BÜLENT TURAN ‘RİSKLİ ALAN İLAN EDİLDİ’ DEMİŞTİ”

 Bu yılın ilk ayında Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan basın mensuplarına müjde diyerek; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yıllarca beklenen Sosyal Konutlar bölgesini “Riskli Alan İlan edildiğini” açıklamıştı. Turan’ın açıklamalarını hatırlatan İYİ Partili Necati Gapran; “2020 Ocak ayındaki Elazığ depreminden sonra, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan katıldığı bir toplantıda konuya ilişkin, “Çanakkale’de eski yıllarda yapılan sosyal konutlar var. Depreme dayanıksız olduğunu biliyoruz. Kentsel dönüşüme girmesini istiyoruz. Çevre Müdürlüğü çalışmasıyla beraber Bakanlık ayağı dediğimiz bölümü bitti. Bakanlık riskli alan ilan etti. Bundan sonra hangi bina yıkılacak, nasıl süreç işleyecek, iş artık belediyede. Bundan sonra belediye adım atacak, biz omuz vereceğiz” demişti.

 

“RİSKLİ ALAN İLANI İÇİN CUMHURBAŞKANI KARARNAMESİ LAZIM”

Turan’ın açıklamalarını Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yalanladığını hatırlatan İYİ Partili Gapran; “Bu açıklamaya Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, şubat ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada konuyla ilgili gerekli şartların oluşmadığını belirterek; “Bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var. Sayın Milletvekilimiz, ‘Artık riskli alan işi tamam, top belediyede’ diyor. ‘Belediye gereğini yapsın’ diyor. Ama biz zaten gereğini yaptık. Burada şuna bakmak gerekiyor, bir yer nasıl ‘riskli alan’ ilan ediliyor? Bunun için önce Sayın Cumhurbaşkanı’nın kararnamesine ihtiyaç var. Sayın Cumhurbaşkanı ‘burası riskli alan’ diyor. Ancak onun imzasının olduğu kararname olduğunda orası bu kapsama alınabiliyor. Bu yüzden bu bir polemik konusu değildir.” demişti. Ama bu güne kadar her iki taraftan da herhangi bir adım atılmadı” ifadelerini kullandı.

 

“3 BİN CİVARINDA VATANDAŞ SİZDEN ÇÖZÜM BEKLİYOR”

Sosyal Konutlar bölgesinde 3 bine yakın vatandaşın oturduğunu ve yıllardır beklenmesine rağmen bölge için hehangi bir adım atılmadığına dikkat çeken İYİ Partili Necati Gapran; “Elazığ depreminden sonra geçtiğimiz günlerde ülkemiz bir İzmir depremi yaşadı. Bilindiği üzere Çanakkale Belediyesi daha önce sosyal konutlar ile ilgili projeleri hazırladı. Ama iktidar-muhalefet çekişmesinden dolayı çözüm üretilmiyor. İnsanlar huzursuz. Atılan adımlar sürekli kağıt üzerinde kalıyor. Çözüm üretecek makamlar ve taraflar açıklama yapmakla yetinmektedir. Seçim dönemlerinde oy istemek için gittiğiniz Sosyal konutlarda yaşayan 3 bin civarında halk, sizden çözüm beklemektedir. 2013 yılında “depreme dayanıksız” raporu verilen sosyal konutlarda bir deprem felaketi yaşanarak ölümlerin olması mı beklenmektedir? Artık tarafların yan yana gelerek bu sorunu çözmesi gerekmektedir. İYİ Parti olarak, bundan sonra bu konunun takipçisi olacağız” dedi.




Bu haber 7192 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI