thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Arslan’ın “Adaylık” Açıklamasına Yanıt Gecikmedi!

Tarih: 21-10-2023 07:13:56 Güncelleme: 21-10-2023 07:18:56 + -


Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimlerde “Tekrar aday olmayı hak ediyorum” diyerek Belediye Başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı. Arslan’ın açıklamalarına yanıt ise gecikmedi. Dr. Ömer Faruk Mutan sosyal medyada yaptığı açıklamalarla Arslan’a yanıt verdi “Siyasette kimle geldiysen onla gidersin. Ağabeyin ile geldin, onla da gideceksin..”


Arslan’ın “Adaylık” Açıklamasına Yanıt Gecikmedi!

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimler için aday adaylarında tatlı bir heyecan yaşanıyor. Çanakkale merkeze yakın bir belde olan Kepez Belediye başkanlığına ise çok sayıda isim talip. CHP’den Emine Kardelen adaylıklarını açıklarken; CHP kulislerinde Serdar Soydan’ın da Kepez’e talip olduğu dillendiriliyor. Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’da düzenlediği basın toplantısı ile adaylığı açıkladı. Geçtiğimiz aylarda Birol Arslan’ın aday gösterilmesi halinde Dr.Ömer Faruk Mutan “Bunu aday göstersinler, ben de adayım” açıklamasında bulunmuştu.

 

KEPEZ BELEDİYESİNİN BORCU NE KADAR?

Kepez Belediyesinin tartışmalı Belediye Başkanı Birol Arslan düzenlediği basın açıklaması ile görevde geçen 4,5 yıllık süreci değerlendirdi. Birol Arslan düzenlediği toplantıda Belediye'nin bütçesi ile ilgili olarak; "Yaptığımız tüm işleri şeffaf bir şekilde paylaştık. Düzenlenen basın toplantıları ile bütçemizle ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaştım. Halkımızı bilgilendirdik ve halkımıza hesap verdik. Ben işimi yapıyorum. Son günlerde seçimin yaklaşması ile ulu orta atılan iftiralar ile halkımızın kalbine şüphe düşürülmektedir. 2 ay önce Kepez Belediyesi için iflas belediyesi dendi ve el broşürleri dağıtıldı. Hemşerilerim beni aradılar. Toplamda Kepez Belediyesi'nin 131 Milyon borca bulaştığı iddia edildi. Her zaman olduğu gibi halkımıza yalan söylediler. Görevi devraldığımda Kepez Belediyesi'nin borcu 62 milyon 881 bin TL idi. Şu anda ise 67 milyon 279 bin TL. 2019'da mali gelir 36 milyon TL idi. Bugün ise 230 milyon Lira. O günden bu yana ise ödenmiş borç 8 milyon 774 bin lira” ifadelerini kullandı.

 

“DEVLETTEN GELEN PAY PERSONEL MAAŞLARINA YETMİYORDU”

Birol Arslan yaptığı konuşmanın devamında; “Bu tabloyu teslim aldığımda devletten gelen pay personel maaşına bile yetmiyordu. Bankalara kredi taksitleri vardı. Çanakkale Kepez esnafından 9 Milyon TL iş yaptırmışlar, mal almışlar 2 buçuk yıl geçmiş ve borçları vardı. Bu tablonun sorumlulukları 3 ay maaş ödeyemez, 6'ıncı ay kaçar diyorlardı. 31 Mart'ta halkımızın takdiri ile yeniden burada olacağım. Bu cümleleri kurarken, yaptığım işlere ve yalandan hoşlanmayan halkıma güveniyorum. Bu kötü tabloda, hep beraber gördüğünüz işleri yaptım. O günlerde Kepez Belediyesi otobüsü yoldan çıkmış ve devrilmek üzereydi. Ben ve arkadaşlarım direksiyona geçtik ve aracı otobana soktuk. İçme suyu arıtma tesisi, kuyu açma ve revize çalışmaları, içme suyu toplama deposu, sosyal yardımlar, kültürel etkinlikler, kıdem tazminatları, kent mobilyaları, yol çalışmaları, halk çocuk kültür evi, meydan, hizmet binası, refüj, asansör yapıldı. Bu işler ihaleli işlerdir. 4.5 yılda, 92 Milyon 534 Bin TL değerinde iş yapmışız. Güncel fiyatları ise 229 milyon 964 bin lira.”



“SU SIKINTISI.. KEPEZ HALKINDAN ÖZÜR DİLİYORUM”

Kepez'de yaşanan su sorunu konusunda “Gönül rahatlığı ile içebilirsiniz” açıklamalarından 4 ay sonra vatandaşa verilen suyun ilaçlanmadan şehir şebekesine verildiğini açılayan Arslan, toplantıda su sorunu ile ilgili olarak; “Su sıkıntısı yaşandığı için Kepez halkından özür diliyorum. Bu sorun ile ilgili gerekli kurumlara belediye olarak yazı gönderdik. Ama cevap alamadık. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 10 bin yeni su abonesi yaptık. Korktuğumuz 2023'ün İlkbaharında başımıza gelmeye başladı. Kuraklık ile önce tüm kuyularımızın performansları düştü. Saniyede 15 veren kuyu 9'a düştü. Arka arkaya, 3 adet aktif kuyumuz tükendi. Motorları yandı. Ham suyu yeterli gelmediği için buradan meclis toplantısında halkımıza bunu bildirdik. Arıtma tesisimizi randımanlı bir şekilde çalıştıramadık. Kuyulardan gelen suyu makine çeviriyor ve bunun yüzde 65'i şebekeye veriliyor. Öyle bir duruma düştük ki sadece biz değil. Kavaklı'da, Yağcılar'da, Ulupınar'da, Taşlıtarla'da su yok. İtfaiyeler ile tankerler ile köylere su gönderdik. Çanakkale'ye en son yağmur ne zaman yağdı? Kimse hatırlamıyor. Yağmur yağmaz ise kar yağmaz ise ben halkıma arıtılmış suyu nasıl vereceğim? Zavallılar Birol Arslan niye kötü su kullandırıyor, suyu arıtmıyor diye bize hesap sormaya kalkıyorlar. Biz 7 kuyuyu 18 kuyuya çıkardık. 3 kuyu hizmet dışı kalınca arıtma randımanlı çalışamadı. Ben ister miyim bu hale düşmek. Bugüne kadar artıma tesisi kurmamışlar sonra benden hesap soruyorlar. Bir tek halkıma hesap veririm. Sizi hiç kandırmadım. Size hiç yalan söylemedim. Asla yalan söylemeyeceğim. Rantları kişilere verip, akşamları bedava yiyip içmeyeceğim.

 

“TEKRAR ADAY OLMAYI HAK EDİYORUM” SÖZLERİNE YANIT GECİKMEDİ

Konuşmasının sonunda ise Birol Arslan Kepez Belediye Başkanı olmayı hak ettiğini iddia ederek; “CHP’nin bir onurlu üyesi olarak tekrar aday olmayı hak ediyorum” ifadelerini kullandı. Aday olmayı hak ettiğini öne süren Arslan’a ise yanıt gecikmedi. Önceki dönem belediye başkanı olan Dr. Ömer Faruk Mutan Sosyal medyada paylaştığı video ile Birol Arslan’ın sözlerine ve açıklamalarına çok sert yanıt verdi.

 

“SUDAKİ ÇAMURDAN BAHSETMEDİ AMA ÇAMUR ATTI”

Dr. Ömer Faruk Mutan sosyal medyada paylaştığı videoda Kepez Halkına seslenerek Birol Arslan’a yanıt olarak şunları söyledi; “Başarılı başkan olduğuna dair biraz öfkeli biraz kızgın, iftira, çamurlu bir konuşma yaptı. Sudaki çamurdan bahsetmedi ama çamur attı. Poster yaparak belediyenin bilançosunu asmıştık. Bunun böyle olmadığını gösterir gibi yeni bir bilanço astı. Bu sene astın bilanço; 62 trilyon, 52 trilyon, 10 trilyon. 10 trilyon ödemişiz 52 trilyon kaldı dedin. Bugün hesabında 3-5 trilyon kalmış” dedi.

 

“ORTAOKUL MEZUNUSUN, MATEMATİK EĞİTİMİNDEN EKSİK KALMIŞSIN”

Birol Arslan’ın halka açıkladığı bilanço ve söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Mutan; “Lise mezunu bile değilsin, ortaokul mezunusun. İlk okulda çarpma, bölme, çıkartma ve toplamayı ama toplama çıkartma bazında dahi matematik eğitiminden eksik kalmışsın. 29 Kasım 2019 yılında ilk borcunu alıyorsun. 2020’ye 1 ay kala borçlanmışsın. 5 ay kaldı gitmene, ama 3,5 yılda yaptığın borç bu. Hesaplarına bir daha bak, neyin ne olduğunu öğren. Toplama çıkartmamı ne öğreneceksen öğren” dedi.

 

“SU ABONESİYLE NÜFUS BULUNDUĞU NERDE GÖRÜLMÜŞ”

Kepezde göreve geldiği günden bu yana 10 bin yeni su abonesi olduğunu ve su sıkıntısının bundan kaynaklandığını ifade eden Arslan’a yanıt veren Mutan; “Senin bürokratların seni yanıltıyor, bir yerleşim alanının nüfusunun su abonesi ile bulunduğu nerde görülmüş? 2019 yılında Kepez’in nüfusu 28 bin küsur idi. 2023 geldiğinizde nüfus 35 bin 390. İller Bankası paylarını da buradan alıyorsun. Ortalama bir yılda Kepez’in nüfus artışı 1500-2000’dir. 7 bin küsur nüfus artmış görünüyor. Bir abone hesabı yapıyorsunuz; artan 7400 nüfusa karşılık 10 bin abone sayısı açıklıyorsunuz. Bir evde 3,5-4 kişi yaşar, bölerseniz en fazla 2500 abone artışı olur. Nereden buluyorsunuz bunları? Su abonesinden nüfus; 60 bin – 80 bin..” dedi.

 

“4,5 YILLIK DÖNEMİNDE 1 TANE OKUL BİLE YAPILMADI KEPEZ’E..”

Birol Arslan döneminde Kepez’e devlet yatırımlarının bile kesildiğini ama Arslan’ın sanki eski yatırımları bile kendisinin yapmış gibi lanse etmesine tepki gösteren Mutan; “Devlet hastanesi, liman, SGK, Ağız Diş Sağlığı merkezi yatırımlarını sanki.. Bu yatırımlar senden önceki dönem, devlet kamu yatırımları. Senin 4,5 yıllık döneminde 1 tane okul yapılmadı, yapılması gereken ilkokul bile yapılmadı. Hesabın kitabın hep yanlış” dedi.

 

“KEPEZ’E GELMEYİP MAAŞ ALANLAR VAR. ÖZÜR DEĞİL; İSTİFA ETMELİSİN”

“Nüfusumuz iki kart arttı, iki kat fazladan işçi aldık diyor. Nereye aldın işçileri? Erkek spor merkezini kaldırdı, kadın spor merkezini kaldırdın. Kütüphaneyi taşıdık diyor da nereye değiştirdin, kütüphane şehir dışında diyorsun, tüm etkinlikleri yaptığın yerde Turhan Mildon merkezinde kütüphane. Rakamları iyi topla; nüfus 35 bin 390. İşçi sayısını neden vermiyorsun? Sonra işçiler gözmatik, parmakmatik bir de Bankamatikçiler var işe gelmeyenler. Kepez’e gelmeden maaş alan bankamatik fareleri var. Böyle iftira, çamur atmakla, yanlış rakamlarla konuşuyorsun. Sonra çıkıp özür diliyorsun, özür dilemen değil istifa etmelisin. Elinden su içtiğin ağabeyin neden Kepez halkından suyu kıskanıyor? 340 bin kişiye yetecek artıma yaptılar, çalışıyor da. 40-45 bin nüfusmuş da, su anca yetiyormuş da. Yapmayın bunları, yalan dolana gerek yok. Ağabeyin de devreye soktu, sende iç o da içsin” dedi.




Bu haber 2530 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI