thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya Güven Tazeledi

Tarih: 04-02-2019 10:27:28 Güncelleme: 04-02-2019 10:31:28 + -


Çanakkale Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurula, tek liste ile giren mevcut Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, gücen tazeleyerek yeniden başkan oldu. Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan konuşmasında, köyden şehre göçlere değinirken, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, tarıma hizmet etmenin gurur verici olduğunu ifade etti.


Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya Güven Tazeledi

Çanakkale Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Toplantı Salonunda yapıldı. Genel Kurula katılım yoğun oldu. Mevcut Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, tek liste ile girdiği seçimden güvenoyu alarak yeniden başkan seçildi. Yapılan Genel Kurula Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, geçtiğimiz dönem AKP Milletvekili ve Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider, köy muhtarları ile delegeler katıldı. Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, özellikle kırsaldan kente göçe dikkat çekti.

 

Toplantıda konuşma yapan Milletvekili Bülent Turan, bazı illerde 3-5 özellik varken Çanakkale’de sahil, turizm, tarih, sanayi, orman, tarım gibi tüm özelliklerin olduğunu söyledi. Milletvekili Turan; “Çanakkale’mizde sahil ayrı, turizm ayrı, tarih ayrı, sanayi, ayrı, orman ayrı, tarım ayrı… Çanakkale’de hepsinden var. Türkiye’de ne kadar ekonominin büyümesi için farklı alanlarda üretim imkanı varsa, az çok hepsi bu bölgede var. Ama tekrar söylüyorum; birçok ilde bir veya iki başlık var. Bizde hepsi var. Çanakkale’mizde 180 bin insan tarımdan ekmek yiyor. Bu toplam nüfusun 3’te 1’idir. Neredeyse Çanakkale’nin yarısı tarımla gelişen, ziraatla çalışan insanlar. O yüzden bu büyük orandaki yoğunluğa hizmet etmek bizim için en büyük gurur vesilesidir” dedi.

“TARIMLA UĞRAŞANLARA HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN EN BÜYÜK GURUR VESİLESİDİR”

Çanakkale Ziraat odası olağan genel kurulunda bir konuşma yapan AKP Milletvekili Bülent Turan; “Çanakkale’miz kıymetli bir kent. Pazartesi günü meclis açılıyor, hem bir tezkere var onu görüşeceğiz, hem en son dönem gündeme getirilen ve sıkça ifade edilen SPA hastalarımızın çalışmalarıyla ve sıkıntılarıyla ilgili öneri gündeme getirilecek. Çanakkale çeşitli markaların olduğu bir kent. Bazı illerde kömür var. Kömürü al, başka hiçbir özelliği yok. Bazısında sahil var, turizm var. Sahili al hiçbir özelliği yok. Ama Çanakkale’mizde sahil ayrı, turizm ayrı, tarih ayrı, sanayi, ayrı, orman ayrı, tarım ayrı… Çanakkale’de hepsinden var. Türkiye’de ne kadar ekonominin büyümesi için farklı alanlarda üretim imkanı varsa, az çok hepsi bu bölgede var. Ama tekrar söylüyorum; birçok ilde bir veya iki başlık var. Bizde hepsi var. Tarım kentti desek yetmez, sanayi kenti desek yetmez, turizm kenti desek yetmez. Hepsinin olduğu bir coğrafyadan bahsediyoruz.  O yüzden burada hangi adımı atarsak atalım, tarıma zarar vermeden, tarımı büyüterek bu işi yapmak durumundayız. Çanakkale’mizde 180 bin insan tarımdan ekmek yiyor. Bu toplam nüfusun 3’te 1’idir. Neredeyse Çanakkale’nin yarısı tarımla gelişen, ziraatla çalışan insanlar. O yüzden bu büyük orandaki yoğunluğa hizmet etmek bizim için en büyük gurur vesilesidir.  Çanakkale’ye hizmet etmekten onur duyuyoruz” dedi.

GÖKHAN, “TOPRAK, İNSANLARIN EN TEMEL VARLIĞIDIR”

Yoğun katılımla gerçekleşen genel kurulda konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale ve ülke tarımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tarımsal planlamanın önemine değinerek sözlerine başlayan Başkan Gökhan; “Tarımda bir planlama yapılması gerekiyor. Herkes her yere istediğini ekmeye çalışıyor. Yani tarım, ‘bu benim toprağım, istediğimi yaparım’ noktasında olmamalı. Toprak, en önemli varlığımız, bu ülkede yaşayan insanların en temel varlığıdır. O topraklar ülkenin milli servetidir. Dolayısıyla o ürünler çok önemli varlıklardır. Onun için bu noktada bir planlama yapılmalıdır. Onun dışında fiyatların ekilmeden önce ilan edilmesi de önemlidir. Yani bir yıl önceden ürün fiyatlandırması yapmamızda fayda var. Çiftçimiz, ekeceği ürünün hangi fiyattan alıcı bulacağını bilirse daha verimli olur” dedi.

 

Tarımsal sulama sorununa da değinen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Tarım İl Müdürlüğü toprak tahlili yapmıyor. Toprak tahlili çok önemli, mutlaka toprak tahlili yapılmalı. Bir sistematik içerisinde bunun sağlanması ve kolaylaştırılması gerekir. Bir de sulama konusunda büyük bir israfımız var. Artık su, çok önemli bir meta ve bunun kapalı sisteme dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabi bunun amortismanı söz konusu olabiliyor. Burada kapalı sistem yapılması gerekiyor. Çünkü kullanılmayan su denize gidiyor” dedi.

Kent ekonomisinin kalkınması amacı ile kırsal ve kent merkezleri arasındaki ilişkinin iyi kurulması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı olarak, önümüzdeki süreçteki öneriler içerisinde, kırsal kalkınma, yerel kalkınma, yerel ve kırsalın birlikte hareket etmesi için bazı önerilerimiz, projelerimiz olacak. Özellikle kooperatifleşmeyi çok önemsiyorum. Bunun örnekleri de var. En büyük sorunlarımızdan biri de köylerin boşalması, gençleri köylerde barındıramamamız. Tabi onların da orada bir gelir elde etmesi gerekir. Dolayısıyla hem üretim kooperatifleri hem de tüketim kooperatifleri açısından bir organizasyon içerisinde olacağız. Bu noktada Belediye Meclis Üyelerimizi uzman arkadaşlarımızdan oluşturuyoruz. Dolayısıyla özellikle kırsal ve kent arasındaki bu ilişkiyi kurabilirsek, hem köylerden kente göçü biraz olsun engellemiş oluruz ve üreticinin ürününü değerlendirmesi açısından bizim de katkımız olur” şeklinde konuştu.




Bu haber 1728 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI