thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



MHP’de Kongre Heyecanı.. Hakan Pınar “Adayım” Dedi..

Tarih: 20-05-2017 07:36:42 + -


Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hakan Pınar düzenlediği basın toplantısıyla Çanakkale İl Başkanlığı için tekrar aday olduğunu açıkladı. Pınar yaptığı açıklamada, “23 Şubat 2017 tarihinde Genel Merkezimizin takdiriyle İl Başkanlığı görevine atandım. 21 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan il kongresinde hali hazırda yapmış olduğum İl Başkanlığı görevine adaylığımı sizlerle paylaşıyorum” dedi.


MHP’de Kongre Heyecanı.. Hakan Pınar “Adayım” Dedi..

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) 21 Mayıs 2017 Pazar Günü(Yarın) Çanakkale İl Kongresini gerçekleştiriyor. 597 delegenin oy kullanacağı kongrede İl Başkanlığı için MHP İl Başkanı Hakan Pınar, düzenlediği basın toplantısıyla aday olduğunu açıkladı. İl Başkanı Pınar yaptığı açıklamada; “Öncelikle İl Başkanlığı açıklamasını yapacağımız bugünde bizleri yalnız bırakmayan Ülkü Ocakları mensuplarımıza, sivil toplum örgütü liderlerimize, yönetim kurulu üyelerimize huzurlarınızda teşekkür ederek başlamak istiyorum. Tabiri caizse işin mutfağından yetişmiş bir kardeşinizim. Ülkü ocaklarının farklı konumlarda görev yapacaklarını devam eden süreçte 2000’li yılların başında Merkez İlçe Başkan Adaylığı yine 2000’li yılların ortalarında İl Yönetim Kurulu Üyeliği tekrardan Merkez İlçe Başkan Adaylığı ardından da 12 Temmuzda Genel Merkezimizin takdiriyle Merkez İlçe Başkanlığı’na atandık.”

 

“27 YILDIR SİYASETİN İÇERİSİNDEYİM”

 

27 yıldır siyasetin içerisinde olduğunu ve MHP’de çeşitli kademelerde görev yaptığını belirten İl Başkanı Hakan Pınar; “Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyaset yapmak hakikaten çok kolay değildir. Çünkü hem rutin, bildik, alışılagelmiş siyasi argümanlarla siyaset yapacaksınız hem de ülke sevdasıyla bunu örtüştüreceksiniz. Siyasetin malum kendi içinde dengeleri var. Ama siz bu dengeleri bir kenara bırakacaksınız. İnandığınız ilke ve ülkülerle siyaset yapacaksınız. Biz siyasi hayatımız başladığından bu yana hiçbir zaman bundan ödün vermedik. Taviz vermedik. Zaman geldi, doğrularla kaybettik. Yanlışlarla kazanmak yerine doğrularla kaybettik. Ve nihayet 23 Şubat 2017 tarihinde yine genel merkezimizin takdirleriyle İl Başkanlığı görevine atandık. 1 Kasım 2015 tarihinden hemen sonra yapılan tekrarlanan genel seçimden hemen sonra Milliyetçi Hareket Partisi bir suni iç mücadelenin içine çekildi. Gittiğim her ilçede bunu ifade ettim. Türk toplumuna projelerinden bahsetmek yerine yaklaşık 11-12 ay zaman kaybettirildi. Fikirlerini vatandaşla buluşturmak yerine kendi iç muhasebesiyle sürekli meşgul edildi.”

 

“MHP TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN İKBAL VE İSTİKLALİNİN SİGORTASIDIR”

 

“15 Temmuzda Cumhurbaşkanından haber alınamadı. Sayın Genel Başkanımızın milli iradeden yana halkın egemenliğinden yana olan tutumuyla o gece genel merkeze gelmesi ve Başbakanlık Özel Kalemi Başbakana iletilmek üzere Milliyetçi Hareket Partisi Türk Milleti’nden demokrasiden yanadır ve hükümetin yanındadır mesajını hemen akabinde biliyorsunuz gelişmeleri hep birlikte takip ettik. Süreç içerisinde darbe akamete uğratıldı. Başarıya ulaşamadı. Bu süreçte en etkili rolü de Sayın Genel Başkanımızın aldığı hepimizce malumdur. Ve o bahsettiğimiz 1 Kasım 2015’te başlayan süreç o gün itibariyle sona erdi bize göre. Çünkü o suni bir Milliyetçi Hareket Partisi’ni bitirme ve Türk siyasi yaşamından silme gayretleri o gece itibariyle sona ermiştir. Çünkü her zaman söylüyoruz. Her gittiğimiz yerde bunu ifade ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye Cumhuriyetinin ikbal ve istiklalinin sigortası ve garantisidir.”

 

“Bunun böyle olduğu 15 Temmuz akşamı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bilindiği üzere 25 Mart 2017 tarihinde 2015 Ocakta alınan karar gereği ilçe kongre takvimimiz başladı. 30 Nisan’da sona erdi. Bu kongre takvimi süresince İl Kongresinde oy kullanacak delegelerimiz İlçe Başkan ve Yönetim Kurullarıyla birlikte seçildi. Kongre takviminde 2 Temmuzda İl Başkanlığı kongresini yapmayı planlıyorduk. Genel Başkanımızın kongrelerini tamamlayan 39 İl Başkanının bundan yaklaşık 2 hafta önce Ankara’ya çağrılmasıyla bu takvim 21 Mayıs’a, kongrelerini tamamlayan 39 ilçe için 21 Mayısa öne çekilmiş oldu. Ve dolayısıyla bu Pazar gerçekleşecek olan il kongresinde bugün toplanma gerekçemiz olan hali hazırda yapmış olduğumuz İl Başkanlığı Görevine adaylığımızı sizlerle paylaşmış oluyoruz. Burada önemle şunu  vurgulamak istiyoruz; Milliyetçi Ülkücü hareket birlik ve beraberliğini sağladığından itibaren yani bunu açık ve net söyleyelim siyasi muhataplarımız da bundan kıssadan hisse nasiplerini alsınlar. Ben her arkadaşıma her gittiğim ilçe ziyaretinde şunu söyledim: Bakın eğer Cumhuriyet Halk Partisi HDP’nin koruyucusu ve kollayıcı olarak kanatlarına almış pozisyonda. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne baktığımızda da sürekli kandırılan bir siyasi yapı bunu Sayın Cumhurbaşkanımız da millet ve devlet bizi affetsin diyerek adeta teyit etmiştir.

 

“MHP ŞU ANDA İKTİDARIN EN GÜÇLÜ ALTERNATİFİDİR”

 

“Dolayısıyla böyle bir tabloda eğer Adalet ve Kalkınma Partisi’nde kandırılmaktan bıkanların, Cumhuriyet Halk Partisi’nde de Atatürk’ün emaneti gözüyle bakıp yaşananlardan rahatsız olan Atatürk Milliyetçiliği fikrine ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne Atatürk’ün emanetidir gözüyle bakarak oy verenleri Milliyetçi Hareket Partisi’ne çağırdığımızda bu davet karşılık bulduğunda emin olun Milliyetçi Hareket Partisi şu anda iktidarın en güçlü alternatifidir. Hatta Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çaresizliğine çaredir. Dolayısıyla bütün bu değerlendirmeleri sizlerle paylaştıktan sonra Çanakkale’de eğer yeni dönemde delege arkadaşlarımız bizlere bir dönem daha görev verirlerse yapacağımız en önemli şey tüm ülküdaşlarımızı bu fikre inandırmak. Biz inanacağız, başarı arkasından gelecek. Birlik ve beraberliğin sağlanması da bence çok zor değil. Çünkü biz başından beri biliyorsunuz, Merkez İlçe Başkanlığı görevini de yaptık. Görevi aldığımızda neredeyse Milliyetçi Hareket Partisi’nin Çanakkale’de siyasi karşılığı yoktu. 5000 civarında bir oy alınmıştı son yerel seçimde. Ancak inanan arkadaşlarımızla, genç bir ekiple yola çıktık. Ve bunu çok kısa bir sürede 21 bin küsürlere taşıyarak ciddi bir başarı ortaya koyduğumuzu düşünüyorum.

 

HEDEFİMİZ ÇANAKKALE’DE 1 MİLLETVEKİLİ 5 BELEDİYE

 

“Bundan sonraki süreçte de tüm ilçe başkanlarıma geçmişte olduğu gibi bir kez daha söylüyorum; hedefimiz Çanakkale’de kaybedilen Milliyetçi Hareket Partisi oylarının tekrar alınması ve artırılması suretiyle, en az bir milletvekili ve 5 belediye. Yerel yönetim seçim sonuçlarını tek tek inceledik, en az 5 belediye ciddi şekilde alınabilir konumda. Bu konuda çalışmalara şimdiden başladık. Yerinden yönetime inanıyoruz, İl Başkanlığı makamı olarak kesinlikle ilçelere bu anlamda müdahalede bulunmayacağız. Ancak Merkez İlçe Kurultayı’nda ifade ettiğim gibi, tek bir kriterimiz olacak. Aday arkadaşlarımızdan istediğimiz tek bir özellik var; Ülkücü olacak ve tabandan gelecek. Sonuna kadar arkasında olacağız.  Başka adayların kazanması halinde de emrinizdeyiz, talep gelmesi durumunda Milliyetçi-Ülkücü Hareketin başarısı için çalışmaya hazırım” dedi.  

 




Bu haber 5055 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI