thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Karabiga’da Semih Kırbaç Coşkusu Salona Sığmadı

Tarih: 11-03-2024 13:59:46 Güncelleme: 11-03-2024 14:01:46 + -


Karabiga’da Belediye Başkan Adayı olarak seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören CHP’nin genç Belediye Başkan adayı Semih Kırbaç, Karabiga Düğün Salonu’nda proje ve aday tanıtım toplantısı düzenledi.


Karabiga’da Semih Kırbaç Coşkusu Salona Sığmadı

Karabiga’da Belediye Başkan Adayı olarak seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören CHP’nin genç Belediye Başkan adayı Semih Kırbaç, Karabiga Düğün Salonu’nda proje ve aday tanıtım toplantısı düzenledi. Düğün salonunda bayram havası oluşurken, Karabigalıların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. Semih Kırbaç’ı izlemeye ve destek olmaya gelenler, düğün salonuna sığmadılar. Aday ve proje tanıtım toplantısına Çanakkale Milletvekilleri Özgür Ceylan ve İsmet Güneşhan’ın yanı sıra İl Başkanı Levent Gürbüz, Biga İlçe Başkanı Cemal Mantar, Karabiga Belde Başkanı Mükerrem Şaşmaz, Biga Belediye Başkan Adayı Alper Şen, Gümüşçay Belediye Başkan Adayı Hasan Kırım, partililer, kadın kolları ve gençlik kolları ile Karabigalılar katıldı. Karabiga Belediyesi eski başkanlarından Muzaffer Karataş ile Eşref Soğukluoğlu da Semih Kırbaç’a destek olmak için salonda yerlerini aldılar.

 

Toplantının başında CHP Biga İlçe Başkanı Cemal Mantar, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ile Özgür Ceylan yaptıkları konuşmayla Semih Kırbaç’a desteklerini açıkladılar. Konuşmalardan sonra Semih Kırbaç ve eşi Binnur Kırbaç katılanları selamladı. Semih Kırbaç anons edilmesiyle birlikte sahneye çıkarak konuşmasına başladı.

“SİZE MASAL ANLATMAYA DEĞİL; HİZMET ETMEYE GELİYORUZ”

Karabigalı seçmenlere gençliği ve enerjisi ile hizmet etmeye talip olduğunu, 7’den 70’e herkes için kesintisiz belediye hizmeti sunacaklarının sözünü veren Karabiga Belediye Başkan Adayı Semih Kırbaç; “Biz size masal anlatmaya değil; hizmet etmeye geliyoruz. Biz size bahanelerle de gelmiyoruz. Biz size ‘bize oy vermezseniz hizmet gelmez’ diye tehdit edenlerden hiç olmayacağız. Biz 12 ay boyunca yaşanabilir bir Karabiga’yı ortaya çıkarmak için yola çıktık. Biz o hizmeti kim verecekse, o hizmet Karabiga’ya nereden getirilecekse, oraya gider, o hizmeti Karabigalı hemşerilerimin ayağına getiririz. Biz böyle bir anlayışın temsilcileri olacağız. Biz 1 Nisan’dan itibaren Karabiga’da oy versin, vermesin, hiçbir ayrım yapmadan her hemşerimizin yüzünün gülmesini sağlayacağız. Bizim hakkımızda çok konuşan Ayhan vekil de mutlu olacak. Bizim gibi çalışkan, iş bilen bir başkanla herkes çalışmak ister. Beceriksizlikle kimse uğraşmak istemez” dedi.

 

“HERKES BENİM GİBİ GENÇ, HEYECANLI BAŞKANLA ÇALIŞMAK İSTER..”

Seçim çalışmalarında kendisini eleştiren AK Parti Milletvekili Ayhan Gider’e de cevap veren Belediye Başkan Adayı Semih Kırbaç; “Ne olacak yani; Semih Kırbaç göreve gelince devlet yatırımları mı duracak? Bu nasıl bir utanmazlıktır. Bu nasıl bir ayıptır. Utanarak dinledim. Kimse merak etmesin. Bizim milletvekillerimiz iktidarıyla muhalefetiyle vatandaşına böyle düşmanlık yapamazlar. Biz seçimden sonra her bir vekilimizle birlikte Karabiga’mıza hizmet getirebilmek için çalışacağız. Herkesin derdi ortak. Hiç kimse beceriksiz bir belediye başkanıyla çalışmak istemez. Herkes bizim gibi genç, heyecanı yüksek, iş bilen belediye başkanlarıyla çalışmak isterler. Belediyenin asli görevi nedir? Yol, yapmak, kaldırım yapmaktır. Bununla övünülmez. 5 yılda bir yol yapamayanlar, bir kaldırım yapamayanlar, köprü sözü verip bir de çıkmışlar bize laf söylüyorlar. Siz daha asli görevinizi yerine getirememişsiniz, ne vizyonundan bahsediyorsunuz” dedi.

“HER KARABİGALI HEMŞERİMİN HAKKINI KORUYACAĞIM”

İmar ve şehir planlaması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Adayı Semih Kırbaç; “Son 5 yılda derme çatma, birilerinin keyfine göre bir takım imar düzenlemeleri yapıldı. Beldemizle ilgisi olmayan ve bu coğrafyaya son 1-2 yılda gelmiş olan birtakım gruplara mahalle içlerinde 2 kat imarlı olan yerlere 4-5 kat imar verileceğinin sözleri verildi. Bu konuları takip edeceğiz. Merak etmeyin. Her Karabigalı’nın hakkını koruyacağız, Karabiga’nın şehri emini olacağız. Biz bunun için göreve talibiz, bunun için. Beldemizin genelinde hiç kimsenin hakkını yemeden, konusunda profesyonel şehir planlama konusunda etkin bir firma ile Beldemizin çevresi de dahil olmak üzere gerek konut, gerek depolama gerekse sanayi alanları başta olmak üzere etraflıca ilgili Bakanlıklar ile görüşerek bir düzenleme yapacağız. Burada yapılacak işler yine söylüyorum Karabigalıların hak ve menfaatleri yönünde onların katılımı ile alınan kararlar doğrultusunda olacak. Bu konuda kapsamlı bir hazırlığımız var ancak seçim öncesi bunu çok fazla gündeme getirmek istemiyoruz” dedi.

“SOSYAL KONUTLARI İNŞA EDECEĞİZ, YENİ BELEDİYE BİNASI YAPACAĞIZ”

Dar ve orta gelirliler için sosyal konut projesi hazırladıklarını belirten Belediye Başkan Adayı Semih Kırbaç, yeni belediye binası da inşa edeceklerini söyledi; “Biz size masal anlatmayacağız. TOKİ getiriyorum deyip, yabancılara daire satanlardan olmayacağız. Biz TOKİ'nin sözünü verdiği dairelerin de takipçisi olacağız, kendimiz de belediyemiz imkanlarıyla sosyal konut inşa edeceğiz.Beldemizde Belediye binası çok uzun yıllar hizmet etti. Belediyeye ait mülkiyetler var. En kısa zamanda yeni bir belediye binasını inşa edeceğiz. Yer olarak da Belediyenin mevcut binasının hemen karşında Belediye ait olan 91 ada 15 parsel var. 1502 m2. “Belediye Hizmet Hizmet Binası” bu taşınmazın bir kısmına 300 m2 bodrum, 1. Kat ve 2. Kat olmak üzere 900 m2’lik bir belediye binasını o bölgeye yapacağız. Şimdiki belediye binasının olduğu yeri de yine kamu adına bir amaç için ya da düzenleyerek yeşil alan olarak halkımızın kullanımına açacağız” dedi.

 

“ÇİFTÇİ, BALIKÇI VE HAYVANCILARIMIZI UNUTMADIM”

Karabiga’nın çiftçileri, balıkçı ve hayvancılık yapanlarına da yönelik projelerini açıklayan CHP’li Belediye Başkan Adayı Semih Kırbaç; “Beldemizde çiftçilik son derece önemli bir yer tutmaktadır. Gerek kuru tarım gerekse sulu tarım bölgelerimizde çiftçilerimizin ne emri talebi olursa yanlarında olacağız ve desteğimiz kendilerine tam olacak. Uzun zamandır gündem de olan Karabiga Bölgesinde dişbudak koyu bölgesine yakın noktada balıkçılarımızın geçimlerini sağlamak ve denizimizde flora faunaya zarar vermeyecek şekilde RESİF işinin yapılacağını biliyoruz. Seçildiğimiz takdirde bu konunun yakın takipçisi olacağız ve tam destek sağlayacağız.Bundan 60 yıl önce rahmetli Dr. İbrahim Bodur beyefendinin gündeme getirdiği ancak o günün şartlarında ülkenin içinde olduğu durum nedeniyle yapamadıkları ve Beldemizin dünyada bilinen Karabiga Jumbo karidesi ile ilgili olarak “Karides Üretim Çiftliği” için çay ağzı bölgesine Karabigalılara fayda sağlayacak Karides Üretim Çiftliği’nin hayata geçirilmesi için Beldemizden Balıkçılar kooperatif üyelerimizden bir heyet oluşturarak bu hayali gerçekleştirmek için start vereceğiz” dedi.

“SU DEPOLARINI ARTTIRACAĞIZ, SUSUZLUĞUN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”

Karabiga’nın mevcut su depolarının sayısını arttıracaklarını belirten Belediye Başkan Adayı Semih Kırbaç; “Beldemizin önümüzdeki 30-40 yılına hizmet edecek iki çok kritik noktada su rezervi tespitimiz var. Bu konuyu çok duyurmamak kaydıyla birtakım çalışmaları tamamladık. İnşallah Karabiga’mıza en yakın noktalarda mevcut depoya ilave olarak 1 veya 2 adet büyük su deposunu 5 yıl içerisinde bitirip tamamlamaya çalışacağız” dedi.

 

“KARATEPE’Yİ KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKTİRTMEYECEĞİZ”

Karatepe bölgesinin bir firmaya kiralandığını ancak kiralanan alandan çok daha fazla bir alanın bu firma tarafından işgal edildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Semih Kırbaç; “Şimdi bir iki hususa ayrıca değinmek istiyorum. Beldemize ait olan ve tapusu Belediyeye ait malum bildiğiniz Karatepe bölgesinde 3 bin dönüm bir yerimiz var. Bu yerin 500 dönümlük alanını şimdiki yönetim aronya bitkisi üreteceğiz denilerek bir firmaya kiraya verdiler. Ancak ilgili firmanın 500 dönüm alandan çok daha fazla bir alanı işgal ettiği bilgisi tüm halkımızca bilinmektedir.  Karatepe bölgesi bu belde de tüyü bitmemiş çocuklarında hakkı olan bir taşınmazdır. Buranın birilerine peşkeş çekilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu arazi yönetimimiz tarafından kontrol altına alınacak ve Beldemiz halkına sorarak bir şeyler yapılacak ise karar vereceğiz. Bu bölge için gelecek olan talepleri değerlendirmek için halkımızın görüşünü almadan bir şey yapmayacağımıza söz veriyoruz” dedi. Konuşmalardan sonra Semih Kırbaç belediye meclis üyesi adaylarını tek tek isimlerini okuyarak sahneye davet etti. Toplantı toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.




Bu haber 833 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI