thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



İYİ Partili Rıdvan Uz’dan “Milli Yas” Çağrısı

Tarih: 28-12-2023 06:22:46 Güncelleme: 28-12-2023 07:12:46 + -


İYİ Partili Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz'un Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, hayatını kaybeden şehitlerimizin ardından milli yas ilan edilmesi gerektiğini söyledi.


İYİ Partili Rıdvan Uz’dan “Milli Yas” Çağrısı

İYİ Partili Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz'un Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, hayatını kaybeden şehitlerimizin ardından milli yas ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Milletin verdiğin oylar ile mecliste bulunduklarını hatırlatan Uz, sorumluluklarının unutulmaması gerektiğini kaydederek, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in şehitlerimiz için, ‘Şehitlerimiz millî bir mesele ve millî bir acıdır, Türk milletinin millî yasıdır. Suudi Kral öldüğünde hemen ilan edilebilen yasın bugün evlatlarımıza çok görülüyor olması kabul edilemez.’ diyerek bir çağrıda bulunuyor. Türk milletinin, iradesini, vicdanını, hakkını ve hukukunu koruma görevinizi derhâl yerine getirin. Devletimizin tarihine, şanına, şerefine, adabına ve ciddiyetine uygun davranın. Milletimizin yürek yangınını körüklemek için değil, söndürmek için adım atın. Ezcümle, Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışanı yapın.” diyerek yetkilileri göreve davet etti.

 

“TÜRK KENDİ TARİHİNİ HER ZAMAN KENDİ YAZANDIR”

Konuşmasına devam eden Uz, “Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında, bu yeni Türk çağında kaderimizi bazen her yerde, bazen hiçbir yerde olmayanlar, büyüdükleri yer meçhul, ait oldukları bir toprak parçası olmayan, sözde dünyayı yöneten güruhun bize ayar vermesine, terör sopasıyla bizi hizaya sokmasına çalışmasına asla izin vermeyeceğiz. Bilinmelidir ki ve bilmelidirler ki Türk kendi tarihini her zaman kendi yazandır.” şeklinde konuştu.

 

“TÜRK MİLLETİNİN LÜGATİNDE TESLİMİYET YOKTUR”

Milletvekillerine seslenen Uz, “Milletimizin azmi, kararlılığı ve cesaretiyle göstermiş olduğu yol yürüyüşü dünyaya yansıyan izzet ve şeref nişanemizdir. Bu sebeple, bu büyük milletin tertemiz imanına ok atılmasına, aldatılmasına ve kandırılmasına asla gönlümüz razı değildir ve müsaade etmeyiz. Türk milletinin lügatinde teslimiyet yoktur. Türk'ün en büyük beka sorunu dışarıda bilinen düşman değil, içeride iş bilmez, liyakatsiz ve adaletten uzak, İslam ahlak ve faziletinden, Türklük gurur ve şuurundan bihaber yöneticilerdir.” dedi.

 

“TÜRK MİLLETİ NE KULA EĞİLİR NE GÜCE TABİ OLUR”

Hükümete uyarıda bulunduğunu söyleyen Uz şu ifadeleri kaydetti: “Siz Türklüğü ayaklar altına alabilirsiniz. Siz, Türkiye Cumhuriyeti yazan tabelaları indirebilirsiniz. Siz, andımızı okullardan kaldırabilirsiniz. Siz, Türk milletini önceleyen gazetecileri içeri atabilirsiniz. Siz, bu Gazi Meclisin bu kürsüsünden ortağınıza federasyon, özerklik ve bölünmeden bahsettirebilirsiniz. Belki, kazanıyoruz zannına kapılabilirsiniz ama asla. Sakın unutmayın ki Türk milleti ne kula eğilir ne güce tabi olur. Bu büyük millette delikanlı nur, vakar ve şahsiyet vardır.”

 

“BU TOPRAĞIN ÜSTÜ DE TÜRK'TÜR, ALTI DA TÜRK'TÜR”

Terör ve onu besleyenlere dikkat çeken Uz, “Türk milleti yel yepirdek dağ taş demeden koşan, bazen savak bazen bent yıkandır. Askere, polise, öğretmene, korucuya sıkılan her kurşun emperyalistlerin kalpleri kurumuş uşaklarına misliyle iade edilecektir. 1984 yılında Eruh'ta kahpe pusuyla 4 askerimizin şehadetine sebep olan süreç tam kırk yıldır devam ediyor ve maalesef, tam yirmi bir yıldır tek başına iktidar olan AK Parti Hükûmeti döneminde de bırakın bitirmeyi, artarak devam ediyor. Ama daha acısı ise vatandan, Kur'an'dan, imandan, bayraktan ve şahadetten bihaber olanların Gazi Meclisimizin bu kürsüsünden terörist başına methiyeler düzmeleri, terörist başına ‘sayın’ demeleri, her bir metrekaresi şehit kanıyla sulanmış bu toprakların bir bölümüne ‘Kürdistan’ demeleridir. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu kürsüden terör ve yandaşlarını bir kez daha uyarıyoruz: Bu toprağın üstü de Türk'tür, altı da Türk'tür diyor, yüce Meclisimizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kaydetti.




Bu haber 1005 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI