thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Gelibolu’da Artık Halk Kart Var

Tarih: 11-03-2024 18:22:19 Güncelleme: 11-03-2024 18:28:19 + -


Gelibolu Belediyesi, ağırlaşan ekonomik koşullarda ekonomik yetersizliğini belgelendiren ailelere yönelik Halk Kart projesinin uygulamasına başladı. Sadece yerel esnaflarda alışverişte kullanılabilecek olan kart ile dar gelirli vatandaşa yıllık 9 bin lira tutarında destek sunulacak.


Gelibolu’da Artık Halk Kart Var

Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, dar gelirli vatandaşlara nakdi destek sağlayacak Halk Kart projesinin, Gelibolu Belediyesi Sosyal Yardım Değerlendirme Kurulu’nun kararı ile uygulamaya geçtiğini açıkladı. Özacar, bu proje ile ilgili kurul tarafından yardım yapılması uygun bulunan dar gelirli vatandaşa, yıllık 9 bin lira tutarında destek sunulacağını ve ekonomik yetersizliğini belgelendiren ailelere yönelik Halk Kart’ın ile sadece yerel esnaflarda yapılacak alışverişte kullanılabileceğini vurguladı.

 

Halk Kart ile ilgili Gelibolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Gelibolu Halk Kart ile Gelibolu İlçe sınırları içerisinde ikamet eden sosyal ve ekonomik açıdan yardıma gereksinimi olan kişi ve ailelerin Belediye olanakları dahilinde ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır. Gelibolu Halk Kart; gelirler toplamı esas alınarak, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı ve eşi, kendi ya da bakmakla yükümlü olduğu kişilerin üstüne taşınır ve taşınmaz mal varlığı gibi kriterler incelendikten sonra, Sosyal Yardım Değerlendirme Kurulu tarafından belirlenecektir.

 

11 Mart’tan itibaren başvuruların kabul edildiği uygulamadan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın; e-Devletten alınmış kişi ve aynı hanede ikamet eden kişi belgesi, muhtarlıktan alınan fakirlik ilmühaberi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve e-Devletten alınmış aile nüfus kayıt örneği ile bizzat başvurmaları gerekmektedir” denildi.

 

Diğer yandan Halk Kart’ın 15 Nisan 2024 tarihinden itibaren kullanılabileceği, bu kartla alışveriş yapılacak yerel işletmelerin de ilerleyen günlerde açıklanacağı ayrıca belirtildi.




Bu haber 724 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI