thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Belediye Ürünleri "İyi Tarım" Sertifikası Aldı

Tarih: 05-08-2020 09:15:27 Güncelleme: 05-08-2020 09:18:27 + -


Uzun bir süredir yerel tohumların korunması, üretimin teşvik edilmesi, üreticinin desteklenmesi ve tüketicinin sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için zirai çalışmalarını sürdüren Çanakkale Belediyesi tarafından yetiştirilen ve hasat olgunluğuna gelen ürünler, “İyi Tarım Sertifikası” almaya hak kazandı.


Belediye Ürünleri

Çanakkale'nin bereketli topraklarındaki üretimin teşvik edilerek artırılması, yerel ve atalık tohumların korunması, gelecek nesillere aktarılması, üreticilerin teşvik edilerek desteklenmesi ve kentlinin sağlıklı gıdaya, temiz ve güvenilir tarımsal ürünlere ulaşabilmesi adına uzun bir süredir çalışmalarını yürüten Çanakkale Belediyesi de İyi Tarım Uygulamaları çerçevesindeki üretimlerine bir süre önce başlamıştı.

 

Çanakkale Belediyesi yaklaşık 22 dekar alanda domates, biber, patlıcan, kabak, bal kabağı, mısır, kavun, karpuz, börülce, bamya, barbunya, fasülye, günebakan, susam, nohut ve Karakılçık buğdayının yetiştirilmesi sağlanırken; biber, domates, patlıcan, kabak, nohut ve buğday için İyi Tarım Sertifikası almaya hak kazanıldı. Diğer ürünler de hasat olgunluğuna eriştiklerinde başvuru işlemleri gerçekleştirilecek. Çanakkale Belediyesinin iyi tarım alanındaki uygulamaları kışlık sebzelerde de devam edecek olup, karnabahar, lahana, pırasa, kereviz, turp, pazı, ıspanak, marul, maydanoz, dereotu, tere, roka gibi ürünlerin ekimleri gerçekleştirilecek.

 

Kimyasal, fiziksel, mikrobiyolojik kalıntılar içermeyen, çevreyi kirletmeyen ve doğal dengeye zarar vermeden üretilen ürünlerin elde edebildiği İyi Tarım Sertifikalı ürünler ayrıca, kısa bir süre önce faaliyete başlayan Halkın Bakkalında da satışa sunulmaya başlandı.




Bu haber 1935 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI