thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Yüzlerce Yıllık Panayır Şikayetlerle İptal Edildi

Tarih: 12-08-2022 05:48:19 Güncelleme: 12-08-2022 09:25:19 + -


İmroz Eğitim ve Kültür Derneği, Gökçeada'da her yıl düzenlenen 15 Ağustos Meryem Ana Panayırı'nın bu yıl 'şikayet' nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.


Yüzlerce Yıllık Panayır Şikayetlerle İptal Edildi

Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı'nın, 17-21 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan Zeytinli Rock Festivali’ni yasaklamasına tepkiler sürerken, her yıl 15 Ağustos'ta Gökçeada'da yapılan Meryem Ana Panayırı'nın 'şikâyet' üzerine organizasyon yetkilileri tarafından iptal edildiği belirtildi.

 

GELİR EĞİTİME HARCANIYORDU!

Gökçeada'da ağustos ayında Türkiye ve Yunanistan'dan on binlerce kişiye ev sahipliği yapan panayırın organizasyonunu bu yıl İmroz Eğitim ve Kültür Derneği üstlendi. Derneğin, panayırdan elde edeceği gelir eğitim-öğretim faaliyetleri ve panayırın yapıldığı Tepeköy'ün ihtiyaçları için kullanılacaktı.

 

Gazete Duvar'da yer alan haberde, dernek yayınladığı açıklamayla CİMER'e gelen şikayetler üzerine bu yıl panayırı gerçekleştiremeyeceklerini söyledi. Açıklamada, "Gökçeada Kaymakamlığı'ndan izin alınarak tüm hazırlığını yaptığımız panayır organizasyonu hakkında çeşitli şikayetler yapıldığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Bu seneye mahsus gecikmeli olarak organizasyonunu üstlendiğimiz panayırımızı bu şartlar altında gerçekleştiremeyeceğimiz kanaatine varmış bulunmaktayız. Ancak yukarıda belirttiğimiz amaçlarla ve yüzyıllardır süre gelen ticari kaygılardan uzak gelenekselleşmiş haliyle bu panayırı bundan sonraki yıllarda gerçekleştirmek için gönüllü olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi.

 

GÖKÇEADA KAYMAKAMLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı'nın, Zeytinli Rock Festivali’ni yasaklamasına tepkiler sürerken gözler Gökçeada Kaymakamlığına çevrilmişti. Gökçeada Kaymakamlığı yayınladığı yazılı açıklama ile Meryem Ana Panayırı'nın iptali konusunda herhangi bir kararın kaymakamlıkça alınmadığını açıkladı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada; "İmroz Eğitim ve Kültür Derneği, Tepeköy Geleneksel Meryem Ana Panayırı organizasyonunu üstlenmekten kendi isradesiyle vazgeçmiş olup, Kaymakamlığımızın söz konusu organizasyonla ilgili herhangi bir iptal kararı bulunmamaktadır." ifadeleri yer aldı.

 

PANAGİA PANAYIRI NEDİR?

Gökçeada'da yaşan Rumlarının en önemli bayramı olarak adlandırılan Panagia Meryem Ana`nın ölümsüzleşip Tanrı katına yükselişinin kutlandığı, Meryem Ana ve azizler adına adanan adakların kesilip rit (toplu) yemeklerinin eğlenceler eşliğinde yendiği, bir çok ritüelin yaşandığı tarih aralığıdır. 14 - 24 Ağustos tarihi arasında Gökçeada'da kutlanır.

 

Derneğin açıklamasının tamamı şöyle:

 




Bu haber 6152 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI