thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Yağmur ve Kar Geliyor.. Don Olaylarına Dikkat..

Tarih: 12-02-2021 06:19:14 Güncelleme: 12-02-2021 06:22:14 + -


Türkiye bu geceden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altına giriyor. Yağmur olarak başlayacak yağışlar pazar gününden itibaren kara dönecek. Yurdu etkileyecek olan soğuk hava sistemi ayın sonuna kadar devam edecek ve son yılların en sert kışını yaşatacak.


Yağmur ve Kar Geliyor.. Don Olaylarına Dikkat..

Küresel tahmin sistemlerinde geçtiğimiz haftalarda kendini gösteren ve Meteoroloji tarafından da dün uyarısı yapılan soğuk hava dalgası bu geceden itibaren yurda giriş yapıyor. Hava sıcaklıklarını hızla düşürecek olan sistem, günlerce kar yağışına sebep olacak ve şubat ayının sonuna kadar etkisini tam olarak kaybetmeyecek.

 

ŞUBAT SONUNA KADAR KAR GÜNDEMDE KALACAK

Yurda giriş yapacak olan soğuk hava dalgası şubat sonuna kadar etkisini sürdürmeye devam edecek ve aralıklarla kar yağışı sürecek. Yarından itibaren 15 derece birden düşecek olan hava sıcaklıklarının haftalarca mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

 

ÇANAKKALE'DE CUMARTESİ İTİBARİYLE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre; bugün hissedilen 19 derecelik hava sıcaklığı Cuma günü itibariyle 7 dereceye kadar düşecek. Cumartesi günü ise yağmur yağışı ve kar beklenen Çanakkale'de Pazar günü hava sıcaklığı -2 dereceye kadar düşecek ve kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Pazartesi günü kapalı olacak havaların Salı günü itibariyle tekrar kar yağışı bekleniyor.

 

BELEDİYEDEN "DON TEHLİKESİ" UYARISI

Çanakkale Belediyesi ise yaşanacak olası don olaylarına karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada; "Hafta sonu kentimizde soğuk hava koşulları beklenmekte olup, bu kapsamda kentlilerimizin de su sayaçları ve tesisatlarında meydana gelebilecek “don” tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir. Bu doğrultuda; açıkta olan su borularının ve sayaçların soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde çeşitli izolasyon malzemeleri (cam yünü, talaş, poliüretan kauçuk vb.) ile kapatılması, buz tutan su sayaçlarının ise herhangi bir ısıtıcı ile ısıtılmaması çok önemlidir. Sayaç ya da tesisatlarda meydana gelen donma ve benzeri arızalar için 444 17 17 numaralı Çağrı Merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz" denildi.




Bu haber 5541 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER BÖLGESEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI