thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Ulusal Süt Konseyi Başkanı Derhal İstifa Etmelidir..”

Tarih: 08-09-2022 06:44:35 Güncelleme: 08-09-2022 07:09:35 + -


Tar. Koop. Başkanı Mehmet Özkurnaz, litresi 7,5 TL olan süt fiyatlarının bölgeden bölgeye farklı olduğunu açıkladı. Sanayiciler ile görüşen birlik başkanlarının bölgeden bölgeye fark aldığına dikkat çeken Özkurnaz; “Bölgemizdeki sanayicilerle toplantıda buluşup, fark talep edecektik. Ancak Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı sanayicilerimizi arayarak ‘Sakın zam yapmayın’ telkinlerinde bulunmuştur. Üreticiler yerine kendi kazanacağı parayı düşünen bu işadamının derhal Ulusal Süt Konseyi başkan


“Ulusal Süt Konseyi Başkanı Derhal İstifa Etmelidir..”

Tar. Koop. Başkanı Mehmet Özkurnaz, litresi 7,5 TL olan süt fiyatlarının bölgeden bölgeye farklı olduğunu açıkladı. Sanayiciler ile görüşen birlik başkanlarının bölgeden bölgeye fark aldığına dikkat çeken Özkurnaz; “Bölgemizdeki sanayicilerle toplantıda buluşup, fark talep edecektik. Ancak Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı sanayicilerimizi arayarak ‘Sakın zam yapmayın’ telkinlerinde bulunmuştur. Üreticiler yerine kendi kazanacağı parayı düşünen bu işadamının derhal Ulusal Süt Konseyi başkanlığından yönetimiyle birlikte istifa etmelidir” çağrısında bulundu.

 

Tar. Koop. Başkanı Mehmet Özkurnaz, Çanakkale bölgesinde bulunan kooperatiflerinin ürünlerinin satılacağı Köy Pazar isimli market açılışı hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Özkurnaz Köy Pazarı isimli market ile ilgili olarak; “Kooperatifimiz 1972 yılından bu yana hızlı bir şekilde faaliyetlerini yürütüyor. Bugün geldiğimiz noktada; önümüzdeki ay sonunda köy pazarı adı altında bir satış mağazamız olacak. Köy kooperatiflerimizin üretmiş olduğu ürünlerinin pazarlanmasını market şeklinde yapacağız. Ekim ayında faaliyete çekecek olan mağazanın hazırlıklarını tamamlıyoruz” dedi.

 

“SANAYİCİLERİMİZDEN FARK TALEP EDECEKTİK”

Süt üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Tar. Koop. Başkanı Mehmet Özkurnaz, çiğ süt fiyatının Çanakkale bölgesinde litresinin 7,5 TL olduğunu ancak bu rakamın üreticilerinin girdi maliyetlerinin gerisinde kaldığını söyledi. Üreticiler ile sanayiciler arasında bir toplantı ayarladıklarını ancak bu toplantının sabote edildiğini ifade eden Tar. Koop. Başkanı Mehmet Özkurnaz; “Bugün geldiğimiz süreçte ise; önemli olan süt fiyatlarının artmaması demek Türk Hayvancılığının bitme noktasına gelmesi demektir. Sosyal medyada da birçok üreticimiz bu duruma isyan ediyor. Süt fiyatlarını her ne kadar Ulusal Süt Konseyi 7,5 TL’ye çıkartmış olsa da; girdi maliyetlerinin daha da üstünde olması gerektiğini değerlendiriyoruz. Bunun için bizler; Çanakkale bölgesinde süt sattığımız sanayicileri toplantıya çağırdık. Bir fark talep edecektik. Çünkü binlerce üreticinin kazanacağı paradan zarar etmemesi için, hayvancılığın sürdürülebilir olması adına fiyatlarda bir yükseliş olması gerektiğini dile getiriyoruz” dedi.

 

“ULUSAL SÜT KONSEYİ BAŞKANI SANAYİCİLERİMİZİ TELEFONLA ARADI!”

Toplantıya katılan sanayicilerin Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı tarafından arandığını belirten Mehmet Özkurnaz; “Biz sanayicileri çağırdık, kendileri de toplantıya geldiler. Fakat o esnada sanayiciler telefonla Ulusal Süt Konseyi başkanı tarafından aranıyor ve kendilerine ‘Toplantıdan katılmayın’ deniliyor. Çünkü toplantıya katılırlarsa; süt fiyatlarına zam yapacağız gibi birçok şeyler söyleniyor. Biz bunların telefonla arandığını, onlarında hiçbir şekilde uzlaşma noktası bulamadığımız netleştiriyoruz” dedi.

 

“SÜT TOZU İHRAÇ EDEREK DELİ PARALAR KAZANAN BAŞKAN..”

Ulusal Süt Konseyinin kuruluşu ve başkanı hakkında değerlendirmelerde bulunan Mehmet Özkurnaz, “Yıllardan beri Süt fiyatlarını belirleyen bir noktadaydık. Ancak 2011 yılından sonra Ulusal Süt Konseyi kurulması ile birlikte Çanakkale bölgesinde değil; bakanlık kontrolünde olmak üzere 3 sanayici, 3 üretici ve bakanlıktan da 3 kişinin katılımıyla bir yönetim belirliyor. Bu yönetim ihtiyaç olduğu dönemlerde süt fiyatını belirliyorlardı. 10 yıldan beri de bu süreç bu şekilde devam ediyor. Ulusal Süt Konseyi’nin başı olmak demek çok önemli bir görevdir diye değerlendiriyoruz. Ulusal Süt Konseyi Başkanımız Sayın Harun Çallı, şuan konseyinde sanayici, süt tozu konusunda ihracatçı olan iki süt fabrikasının olduğu bir iş adamıdır. Aynı zamanda adı Ülker olan Fransızların yüzde 51 hissedarı olduğu şirketin de hissedarlarından birisidir” dedi.

“KENDİSİ SÜTÜ 8,5 LİRADAN ALIRKEN; ÇANAKKALELİ ÜRETİCİLERİN..”

ulusal Süt Konseyi başkanının Konya’da faaliyet yürüttüğünü ve Konya’da üreticilerinin sütü 8,5 TL’den sattığına dikkat çeken Mehmet Özkurnaz; “Değişik şehirlerde fiyatların adı ne kadar 7,5 TL olursa olsun; bölgesel fiyatlar farklılaşmaya başladı. Örneğin İzmir’de sanayiciler 7,5 TL’den süt alıyor ancak 40 kuruş el altından fark ödüyorlar. Ulusal Süt Konseyi Başkanı kendi bölgesi olan Konya’da sütün litresini 8,5 TL’ye yükseltip, kendisi de o fiyattan sütü alıp işledikten sonra süt tozu haline getirip ihracat yapıyor. Ancak konsey başkanının bizim bölgemizdeki sanayicileri telefon ile aramasını kendisine yakıştıramadık. Birlik başkanları sanayicileri toplantıya çağırdığında; sanayiciler toplantılara katılıyorlar ancak bir Ulusal Süt Konseyi Başkanının sanayicileri arayıp “Sakın zam yaptırmayın” diye konuşmasını kendisine yakıştıramıyoruz” dedi.

 

“SAKIN ZAM YAPTIRMAYIN” DİYEN BAŞKANI İSTİFAYA ÇAĞIRDI!

Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı ve yönetimini istifaya davet eden Mehmet Özkurnaz; “Süt Konseyi Başkanının bu tavrı nedeniyle kendisini istifaya davet ediyoruz. Konya’da 8,5 TL’den süt alırken; İzmir’de sütün 8 liraya satıldığı bir yerde Çanakkale’de sütün litresinin 7,5 liradan satılmasını kabul etmiyoruz. İstifa etmesi gerekiyor, kendisiyle birlikte yönetiminin de istifa etmeleri gerekir. Biz bu durumu kendisiyle görüştüğümüzde ‘Biz bunu söylüyoruz ama Ekonomi bakanımız bize randevuyu iki ay sonraya verir. Ekonomi bakanıyla 2 ay sonra görüşeceksek biz burada neyi görüşeceğiz’ gibi ifadelerle geçiştiriyor. Bizim burada özellikle çiftçilerimizin sosyal medyada eleştirileri diz boyu. Burada esas tezgâhı yapan Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı’dır. Fakat kendisi sessiz kalmayı tercih ederken arkanızı döndüğünüzde hançeri sırtınıza yiyorsunuz gibi bir durum ortaya çıkıyor. Ekonomi ve Tarım bakanlarımızı eleştirmeye kimsenin hakkı yoktur diye değerlendiriyorum. çünkü çiftçilerimiz yanlış adreslere yöneliyor. Bizler gerçekleri görünce en azından neyin ne olduğunu anlıyoruz. Tarım ve Ekonomi bakanlarımız özellikle Ulusal Süt Konseyini fesh etmelidirler diye düşünüyorum” dedi.

 

“BAKANLARIMIZI VE HÜKÜMETİ HEDEF GÖSTERİYOR”

Ulusal Süt Konseyi başkanı Harun Çallı ve yönetiminin üreticiler aleyhine takındığı tavırlar nedeniyle çiftçilerin sorumlu olarak Ekonomi ile Tarım bakanının yanı sıra hükümeti hedef aldığını açıklayan Mehmet Özkurnaz; “Çanakkale bölgesinde yıllardan bu yana 450 köyünde kooperatifçilik hareketi vardır. Çalışmalarımız kooperatifler aracılığı ile yürütülüyor. Biz burada mağduriyetimiz konusunda kime güveneceğimizi bilemiyoruz. Tarım ve Ekonomi bakanlarımız bu konuda kayıtsız kalmamalıdırlar. Ulusal Süt Konseyinde ticaret yapan ve Türkiye’nin ciddi bir sanayicisi kalkıyor; taşradaki süt fabrikalarının sahiplerini arayıp ‘Katılmayın’ diye bilme cesaretini gösteriyor. Tarım ve Ekonomi bakanlarımız bu konulara kayıtsız kalmamalıdırlar. Yarın hedef olarak iki bakanlık hedef olarak gösteriliyorsa; birileri de elinden geleni yapıyor. Bunların hepsini somut olarak ispat edebilirim. Rahatlıkla isim vererek söylüyorum; yazık olur çiftçilerimize” dedi.

 

“ULUSAL SÜT KONSEYİ DERHAL FESHEDİLSİN”

Ulusal Süt Konseyinin dehar fesih edilmesi gerektiğine dikkat çeken Mehmet Özkurnaz; “Ulusal Süt Konseyi başkanı bakanlarımızla ne görüşüyor, görüşüyor mu, görüşmüyor mu? Kendi başına mı bu kararları veriyor? Bir insanın gözü doyması gerekir; para kazanırken güzel, deli paralar kazanıyorlar ihracat yaparken. Süt Tozu ihracatı durduruldu ve süt fiyatlarında gerileme söz konusu oldu. Ancak geçtiğimiz yıllara göre süt üretiminde yüzde 50’ye yakın azalma oldu. Tüm taraflar bunları da çok iyi biliyorlar. Acaba hayvancılığı yok etmek mi istiyorlar, daha çok kazanmak mı istiyorlar, bunları irdelemekte fayda var diye düşünüyorum. Tarım ve Ekonomi bakanlarımızın acilen Ulusal Süt Konseyini derhal feshetmelidirler.  Aksi takdirde sütün fiyatının yarın nerelerde olacağını veya hayvancılığın nasıl yok olduğunu hep birlikte görürüz. Bunu da görmek istemeyiz inşallah. Sayın Tarım ve Ekonomi bakanlarımızdan bu konuya acilen eğilmelerini bekliyoruz” dedi.




Bu haber 12740 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI