thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Ülkemizdeki Birlik ve Beraberliği İleriki Yıllara Taşıyacak Olan Genç Avukatlardır

Tarih: 28-03-2016 03:22:20 Güncelleme: 28-03-2016 07:02:20 + -


Türkiye 5. Genç Avukatlar Kurultayı, 11-12-13 Mart tarihlerinde Türkiye Barolar Birliği’nin öncülüğünde Çanakkale Barosu’nun ev sahipliğinde Çanakkale’de düzenlenen bir kurultaydı. Barolar Birliği Yöneticileri, 45 Baro Başkanı ve 62 ilden gelen genç Avukatlarla toplamda 560 misafirin katıldığı dev bir organizasyonda neler konuşulduğunu, hangi mesajların verildiğini Çaenakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan Aynalı Pazar okurları için anlattı…


Ülkemizdeki Birlik ve Beraberliği İleriki Yıllara Taşıyacak Olan Genç Avukatlardır

AYNALI PAZAR: Çanakkale de düzenlediğiniz Türkiye Genç Avukatlar Kurultay Hakkında Bilgi Verir misiniz ?

BARO BAŞKANI AV. BÜLENT ŞARLAN:  Türkiye 5. Genç Avukatlar Kurultayı, 11-12-13 Mart tarihlerinde Türkiye Barolar Birliğinin öncülüğünde Çanakkale Barosu’nun ev sahipliğinde Çanakkale’de düzenlenen bir kurultaydı. Barolar Birliği Yöneticileri, 45 Baro Başkanı ve 62 ilden gelen genç Avukatlarla toplamda 560 misafirin katıldığı dev bir organizasyondu. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdiğimiz program kapsamında genç avukatlar, Baro Başkanları ve Türkiye Barolar Birliği yöneticilerini Çanakkale’de ağırladık.  

 

AYNALI PAZAR: Hangi konular konuşuldu?

BARO BAŞKANI AV. BÜLENT ŞARLAN: 9 masa kurduk. 62 şehrimizden Avukatlar bu masalarda biraraya geldi. Çeşitli başlıklar altından genç Avukatların sorunları irdelendi. Bunlar içinde Avukatların çalışma esasları, Avukatların hakları, vergi, SGK, ofis giderleri konuları, arabuluculuk, CMK ve adli yardımdan kaynaklanan sorunlar, mesleğe yönelik saldırılar, Avukatların kamu kurumlarında ve özel kuruluşlarda karşılaştıkları sorunlar, hukuk fakülteleri, gençlik meclisleri ve bunun gibi daha birçok alt başlıkta konular tartışılarak sorunların neler olduğu ve bu sorunların çözüm yollarının neler olabileceği konuşuldu.

AYNALI PAZAR: Hukukun kalbi Çanakkale’de attı diyebilir miyiz?

BARO BAŞKANI AV. BÜLENT ŞARLAN: Evet, bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü, Türkiye'nin her yerinden misafirlerimiz geldi. Çanakkale ruhunu tüm misafirlerimize anlatmak istedik, Çanakkale'yi tanıtmak istedik. Bu konularda başarılı olduğumuzu düşünüyorum çünkü kurultay sonrası çok olumlu dönüşler oldu. Baroların temsilcileri Çanakkale'ye kendi Barolarından gezileri organize etmeye başladılar, bu açılardan da kurultayın Çanakkale turizmine çok ciddi katkılar sunduğu kanaatindeyim. Tüm misafirlerimize şehitlikleri gezdirerek, Çanakkale ruhunu anlatmaya çalıştık. Her katılımcı da bunun heyecanını yaşadı. Bu vesileyle Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum.

 

AYNALI PAZAR: Nasıl bir program düzenlediniz ?

BARO BAŞKANI AV. BÜLENT ŞARLAN: Üç gün devam eden kurultayımıza cuma günü Şehitlik gezisiyle başladık. Günün akşamında Yalı Han’da Baro Başkanlarını ve genç Avukatları biraraya getirdik. Cumartesi günü sabah kurultayımız, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Merkezi'nde başladı. Kurultayımızın açılış konuşmasını ben ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu yaptı. Devamında genç meslektaşlarımız daha önceden tespit edilen ve Barolarla paylaşılan 9 ayrı masada sorunlarını konuştular ve tespitlerde bulundular. Tespit ettikleri sorunların nasıl çözülmesi gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulundular. Bu değerlendirmelerini akşam üzeri Barolar Birliği Yöneticileri, Baro Başkanları ve kurultaya katılan genç Avukatlarla sunum yaparak paylaştılar. Barolar Birliği Başkanı da bu tespitlere yaptığı konuşmayla değerlendirmelerde bulunup çözüm yolları önerdi. Kurultayın ikinci günü misafirlerimiz için düzenlenen akşam yemeğiyle sona erdi. Kurultayın son gününde de iki gün boyunca şehitliklere gidemeyen misafirlerimizi şehitliklere götürdük.  Her açıdan çok verimli bir program olduğu kanaatindeyim.

AYNALI PAZAR: Program, Çanakkale’ye ne gibi katkılar sunmuştur?

BARO BAŞKANI AV. BÜLENT ŞARLAN: Şüphesiz Çanakkale'nin tanıtımına çok ciddi sağlamıştır. Çünkü Çanakkale'ye gelen 560 meslektaşımız aslında 90.000 Avukatı temsilen burada bulunmuşlardır. Dolayısıyla Çanakkale, Türkiye’nin her yerinden gelen Avukatlar kanalıyla diğer tüm illere tanıtılmıştır. Tabi buradaki manevi atmosferin misafirlere teneffüs ettirilmesi de ayrı bir kazanımdır. Birçok Baro Başkanı ve genç Avukat Çanakkale’yi dostlarına anlatacaklarını, onlarında Çanakkale’ye gelmelerini sağlayacaklarını bizlere ilettiler.  Şehitliklerin dışında da şehir merkezindeki tarihi ve turistik yerleri misafirlerimize gezdirerek kentimiz için önemli katkılar sunuldu.

 

AYNALI PAZAR: Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun Çanakkale programı nasıl geçti?

BARO BAŞKANI AV. BÜLENT ŞARLAN: Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu cuma günü sabahtan Çanakkale’ye geldi. Baromuz tarafından organize edilen programlarımızın tamamına katıldı. Öncelikle Birlik Başkanımızla cuma sabah havaalanına gelen misafirlerimizi birlikte karşıladık. Akabinde Baromuza geçerek basın toplantısıyla gündemi değerlendirdik. Arkasından meslektaşlarımızla Başkanımız biraraya geldi. Sonrasında adliyeye geçerek Avukatlar Odasındaki meslektaşlarımızı, Adalet Komisyonu Başkanımızı ve Yazı İşleri Müdürleri ile Mahkeme Kalemlerini ziyaret ettik. Öğleden sonra Gelibolu’da "Hukuk ve Demokrasi" konulu bir konferans düzenledik. Devamında Başkanımızla şehitlikleri ziyaret ettik ve akşam üzeri kurultayımızın açılış kokteylinde tüm misafirlerimizle buluştuk. Aynı günün akşamında televizyon programıyla günü tamamladık. Ertesi gün kurultayımızın açılışını Başkanımızla birlikte yaptık. Başkanımız saat 11:30'da Ticaret ve Sanayi Odasında TV programına konuk oldu. Akabinde saat 13:30'da  Baromuz tarafından düzenlenen "Hukuk ve Demokrasi" konulu konferansta Belediye Sosyal Tesislerinde, Çanakkalelilerle buluştu. Saat 16:00'da tekrar kurultaya geçerek genç meslektaşlarımızın tespit ve değerlendirmeleri sundukları bölümü dinledik. Başkanımız sonrasında yaptığı konuşmayla kendi tespit ve değerlendirmeleriyle çözüm yollarını meslektaşlarımıza aktardı. Akşamında ise 560 misafirimiz için düzenlediğimiz akşam yemeğinde bizlerle birlikte oldu.

 

AYNALI PAZAR: Bu Kongrenin Önemi Nedir ?

BARO BAŞKANI AV. BÜLENT ŞARLAN: Evvela Çanakkale Savaşlarının 101. Yıldönümü anma haftasına özellikle denk getirdik, bu açıdan önemlidir. Diğer husus ise kurultayımız ile tarihi konularda rakamsal bir benzerlik oluşu hususudur. Şöyle ki burada 101 yıl önce savaşan ordu, biliyorsunuz 5. Orduydu. 101 yıl sonra burada kurultay için toplananlarda 5. Kurultaya katılan genç Avukatlardır.  Bu sebeple ülkemizdeki birlik ve beraberliği ileriki yıllara taşıyacak olan genç meslektaşlarımızdır. Bu açıdan da kongrenin önemli olduğu kanaatindeyim. Kurultayın üçüncü önemi de mesleğimize sağlayacağı katkıdır. Çünkü Çanakkale'de konuşulan, tartışılan ve tespit edilen sorunların çözümü buraya gelen meslektaşlarımız kanalıyla sağlanacaktır.

 

AYNALI PAZAR: Genç Avukatlar, bu topraklardan ilham alma konusunda faydalandı mı acaba ne dersiniz?

BARO BAŞKANI AV. BÜLENT ŞARLAN: Kesinlikle faydalandıklarını düşünüyorum. 101 yıl önce Çanakkale’ye her yerden gelen gençler vardı. 101 yıl önceki gençlerden ilham alındığını söyleyebilirim. Bu toprakların her tarafında; evinden,  yurdundan vatan savunması için ayrılmış yiğitler vardır. Gözünüzün gördüğü her yerde döktükleri ter,  kan ve verdikleri can vardır. Kurultay konuşmam ve sonrasında her genç meslektaşıma şunu söyledim. Çanakkale'desiniz bunun farkında olarak bundan sonra Çanakkale ruhuyla hayatınıza ayrı bir açıdan bakmalısınız. Bu bakış açısı size sorunların üstesinden gelme gücü verecektir. Her zaman Çanakkale ruhunda ilham alınız.

 

AYNALI PAZAR: Anladığımız kadarıyla toplantıdan bir hayli verim aldınız.

BARO BAŞKANI AV. BÜLENT ŞARLAN: Evet çok verimli geçti. Açıkçası bu konuda bir hayli emek verdik. Baro yönetimimize, genç Avukatlar meclisimize ve Baro çalışanlarımıza teşekkür ederim. Yarınların mutluluk ya da mutsuzluğu bugün yaptıklarımıza bağlıdır. Bu kurultayda, meslektaşlarımız ve mesleğimiz adına çok şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Çanakkale’deki tüm meslektaşlarımızla birlikte, meslek ve baroculuk tarihe not düşerek, ürettiğimizle imzamızı attığımız kanaatindeyim.

AYNALI PAZAR: Kurultayın sonuçları hakkında bilgi verir misiniz ?

 BARO BAŞKANI AV. BÜLENT ŞARLAN: Kurultayımızda 9 ana başlıkta kurulan masalarda genç Avukatların sorunları, sorunlara getirdiği yaklaşımlar ve bu sorunların nasıl çözülebileceğinin somut önerileri yer almaktadır. Hepsi çok mantıklı, akılcı ve yerinde öneriler, mesleğimiz adına önemli neticeleri beraberinde getirecektir. Konuşulan masalardaki sonuç bildirgelerine ve kurultayla ilgili tüm detaylara Çanakkale Barosu web sitesi ve facebook sayfasından ulaşabilirsiniz. Geleceğe yönelik umudumuz bu kongrede daha da artmıştır.  

 

AYNALI PAZAR: Teşekkür ederiz.

 BARO BAŞKANI AV. BÜLENT ŞARLAN: Bu fırsatı tanıdığınız için ben teşekkür ederim.

 




Bu haber 17362 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI