thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Doğrusunu Tarihçiler Anlatacak!"

Tarih: 03-03-2018 07:15:06 Güncelleme: 03-03-2018 07:22:06 + -


Kamuoyunda infiale yol açan ve Çanakkale’de istenmeyen kişi olarak ilan edilen Abdullah Akın hakkında yürütülen incelemeler ile ilgili ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer ÇOMÜ TV’de açıklamalarda bulundu. Rektör Acer; “Üniversitemiz devlet üniversitesidir. Gerekli incelemeler yapılmaktadır” dedi. Rektör Acer iddialar ile ilgili olarak; “Tarih Bölümü hocalarımız önümüzdeki haftanın başında tarihçi gözüyle ve bu konuyu asıl bilen hocalar olarak kamuoyu ile gerçekleri paylaşacaklar” dedi.


“Doğrusunu Tarihçiler Anlatacak!

Kamuoyunda infiale yol açan ve ÇOMÜ’den bir an önce atılmasının yanı sıra Çanakkale’de istenmeyen kişi olarak ilan edilen Abdullah Akın hakkında yürütülen incelemeler ile ilgili ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer ÇOMÜ TV’de açıklamalarda bulundu. Rektör Acer; “Üniversitemiz devlet üniversitesidir. Gerekli incelemeler yapılmaktadır”  dedi. İddiaların gerçekliği ile ilgili olarak ise ÇOMÜ Tarih Bölümün de çok değerli akademisyenler bulunduğuna belirten Rektör Acer; “Tarih Bölümü hocalarımız önümüzdeki haftanın başında tarihçi gözüyle ve bu konuyu asıl bilen hocalar olarak kamuoyu ile gerçekleri paylaşacaklar” dedi.

 

Çanakkale ve Türkiye’de infiale sebep olan İlahiyatçı Abdullah Akın hakkında İlahiyat Fakültesi Dekanlığınca yürütülen incelemeler ile ilgili olarak ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer ÇOMÜ TV’den açıklamalarda bulundu. Rektör Acer; “ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın’ın, Üniversitemiz web TV kanalı olan ÇOMÜ TV’de yayınlanan ve ölüm yıldönümünde II. Abdülhamit’i konu alan söyleşisinde, Çanakkale Savaşları esnasında yaşandığını iddia ettiği bazı durumlara ilişkin ifadeleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında camilere yönelik iddia ettiği bazı uygulamalara ilişkin ifadeleri kamuoyunda ciddi infiale yol açmış gözüküyor” dedi.

 

“İNCELEMELER SÜRÜYOR, RÖPORTAJ İLE İLGİLİ YASAL İŞLEMLERE DEVAM EDİLECEK”

 

İncelemenin devam ettiğinin altını çizen Rektör Yücel Acer, incelemeler sonucunda yasal işlemlerin süreceğini açıkladı. Acer; “Özellikle Çanakkale Savaşlarının isminin geçmesi, öte yanda Çanakkale’nin isminin geçmesi ve ayrıca bizim için çok değerli olan ibadet mekanı camilerin isminin geçmesi kamuoyunda haklı bir tepkiye yol açmış gözüküyor. Bu konu üniversitemiz tarafından bütün bu tespitler ortaya çıktıktan sonra bir inceleme konusu yapıldı. Şuan İlahiyat Fakültesinde öğretim üyesi olduğu için İlahiyat Fakültesinde bir inceleme yürütülüyor. Bu inceleme neticesinde ortaya çıkacak hususlara göre üniversitemizde bu röportajın içeriği ile ilgili gerekli yasal işlemlere devam edilecek” dedi.

 

“ÜNİVERSİTELERDE İFADELER ÖZGÜRCE AÇIKLANIR.. HANGİ KAYNAKLARA DAYANDIĞINI..”

 

Üniversitelerin her türlü düşüncelerin açıklanabileceği özgür ortamlar olduğunu belirten Rektör Yücel Acer, açıklama yapan öğretim görevlilerinde hangi kaynaklara dayandığını açık ve net bir şekilde ortaya koyması gerektiğine dikkat çekti. Rektör Acer; “ÇOMÜ köklü bir devlet üniversitesidir. Bütün üniversite unsurları korunmaya çalışılıyor. Bunlar içerisinde görüşlerin rahatça ifade edilebilmesi önemli bir unsur. Türkiye’nin üniversiteleri değişik görüşlerin rahat ifade edilebildiği kurumlar. Bu anlamda ÇOMÜ diğer devlet üniversiteler ve vakıf üniversitelerinde olduğu gibi düşüncelerin rahatça ifade edilebildiği bir üniversite olmalı ve o özelliğine de özellikle önem gösteriyoruz. Fakat bu düşünce ifadesi özellikle akademik dünyada hangi kaynaklara ve temellere dayandığının net bir şekilde ortaya konulması gereken bir süreçtir. Dolayısıyla her bir öğretim elemanımız açıkladıkları bilimsel görüşlerinin hangi kaynaklara dayandığını açık ve net bir şekilde ortaya koymak durumundadırlar. Ayrıca hocalarımızın görüşlerini ifade ederken; toplumumuz için çok değerli olan, hassas olan unsurlar ile ilgili ifade ettikleri hususlara özellikle dikkat etmeleri gerekir.”

 

“BURADA BÜTÜN FAALİYETLER MEVCUT MEVZUATLARA GÖRE YAPILIR”

 

Rektör Acer inceleme ve soruşturma süreci tamamlanmadan Abdullah Akın hakkında herhangi bir yaptırım yapılamayacağını, üniversitelerin mevzuatlara göre  yönetildiğine dikkat çekti; “Bu anlamda söz konusu röportajı veren Abdullah Akın hocanın söylediklerinin her şeyden önce birkaç gün içerisinde bu söylediğim prensipler içerisinde incelenmesi gerekiyor idi. Ve İlahiyat Fakültesi böyle bir inceleme başlattı. Bu inceleme neticesinde gerçekten biraz önce söylediğim hususlar anlamında dayandığı temeller, gerekli hassasiyetin gösterilip gösterilmediği hususlarında bir inceleme yapılmış olacak. Bu hususlar netliğe kavuştuktan sonra önümüzdeki hafta başlarında yasal süreç bu konuyla ilgili devam etmiş olacak. Üniversitenin bu anlamda bir devlet üniversitesi olduğunu unutmamak lazım. Burada bütün faaliyetlerimiz mevcut mevzuata göre yapılır. Bu mevzuat gereği de her şeyden önce üniversitenin bir inceleme yapması, ondan sonra bir soruşturma yürütmesi, inceleme sonrasında ve bu soruşturma sonucunda da söz konusu eyleme denk gelen ceza ne ise; onu öngörmesi gerekir.”

 

“TARİH BÖLÜMÜMÜZÜN DEĞERLİ HOCALARI GERÇEKLERİ KAMUOYU İLE PAYLAŞACAKLAR”

 

Abdullah Akın’ın ortaya attığı iddiaları en iyi yanıtlayabilecek kişilerin Tarihçiler olduğunu, ÇOMÜ Tarih Bölümünün de Çanakkale ve Çanakkale Savaşları konusunda alanlarında uzman kişilerden oluştuğuna dikkat çeken Rektör Acer; “Dolayısıyla; bir devlet üniversitesi hiçbir inceleme yapmadan, hiçbir soruşturma yapmadan gerekli mevzuata göre bir süreç yürütülmeden hiçbir kişiye ceza verilmesi söz konusu değildir. Bu çerçevede üniversitenin üzerine düşen bir başka konu daha var. O da şudur; bu konulara ilişkin, gerek Çanakkale Savaşlarına ilişkin, gerekse Cumhuriyetin ilk yıllarında ve sonrasına ilişkin camilerimizde yaşanan hususların ortaya konulması bağlamında asıl yetkin hocalarımızın tarih bölümündeki hocalarımız olduğunu biliyoruz. Üniversitemizin tarih bölümü hem Çanakkale Savaşları üzerinde hem de Türkiye’nin yakın tarihi üzerinde çok detaylı çalışmalar yürütmüş, haklı üne kavuşmuş, kazanmış değerli hocalarımızın olduğu bir bölüm. Bu hocalarımız hemen önümüzdeki haftanın başında tarihçi gözüyle ve bu konuyu asıl bilen hocalar olarak kamuoyu ile paylaşacaklar. Üniversitemiz aslında bu konularda yapabileceği katkının bu olabileceğinin farkında. Bu söz konusu ifadeler, iddialar özellikle Çanakkale’yi de içeren iddiaların gerçekte ne olduğunun ortaya koyacakları görüşlerle netleşecek” dedi.

 

“BİZLERİ RAHATSIZ EDEN İDDİALARA KARŞI BİLİMSEL CEVABI YİNE ÜNİVERSİTEMİZ VERECEKTİR”

 

ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer; “Şahsen benim bu hassasiyetleri göstermeden açıklanmış bu ifadelerin karşısında üniversitenin asıl sorumluluğunun ancak bu şekilde yerine getirileceğine olan inancım tamdır. Bizim bu konulara yapacağımız ve bundan sonrada etkisini gösterecek katkı şudur; bu tür iddialara, bizleri rahatsız eden iddialara karşı bilimsel cevabı yine bizim üniversitemiz vermiş olacaktır. Ve bundan sonrada bu cevapla bu meseleler anılmış olacaktır” dedi.

 

“KAMUOYU MÜSTERİH OLSUN..  MESELENİN SİYASİLEŞTİRİLMESİNİ ARZU ETMİYORUZ”

 

Rektör Yücel Acer kamuoyunun müsterih olmasını, gerekli yasal sürecin devam ettiğin ve Abdullah Akın’ın ifadelerinin siyasileştirilmesini arzu etmediklerini belirterek şunları söyledi; “Sonuç olarak şunu özellikle vurgulamak isterim; ÇOMÜ yetkin bir devlet üniversitesi olarak bu tür hassasiyet gösteren konularda gerekli sorumluluğun yerine getirilmesi konusunda hiçbir tereddüde yer vermeyecek şekilde süreçleri işletir, yasal süreçleri işletir ve hak edilen ne ise sonuçta o olur.  Bu anlamda kamuoyunun müsterih olmasını, meselenin bilimsel çerçevenin dışına çıkarılarak gereksiz yere siyasileştirilmesini arzu etmeyiz. Sadece bütün devlet kurumlarında olduğu gibi üniversitemizde de bir sürecin yürütülmesini sabırla beklememiz lazım. Nihayetinde söylenecek sözler gerçekte doğru olan sözler olacaktır. Bunu kamuoyunun sabırla beklemesini arz ediyoruz. Biz Çanakkale’yi, ülkemizi ve tarihimizi çok seviyoruz. Çanakkale’nin, ülkemizin ve tarihimizin yanlış şekilde anılmasına asla müsaade etmeyiz”



HABER VİDEOSU





Bu haber 6895 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI