thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Turan’ın İddialarını İl Müdürlüğü Doğruladı!

Tarih: 30-06-2021 05:32:08 Güncelleme: 30-06-2021 05:51:08 + -


AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın gündeme getirdiği ve HALK TV Sahibine ait restoran’ın kaçak olduğu ve söz konusu tesisin açılışına CHP Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri ile Belediye başkanlarının katılmasına gösterdiği tepkiler gündemdeki yerini koruyor. AK Partili Bülent Turan’ın iddialarını Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü doğruladı ve gereğinin yapılması için ilgili kurumlara müracaat edildiğini duyurdu.


Turan’ın İddialarını İl Müdürlüğü Doğruladı!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın gündeme getirdiği ve HALK TV Sahibine ait restoran’ın kaçak olduğu ve söz konusu tesisin açılışına CHP Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri ile Belediye başkanlarının katılmasına gösterdiği tepkiler gündemdeki yerini koruyor. AK Partili Bülent Turan’ın iddialarını Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de doğruladı ve gereğinin yapılması için ilgili kurumlara müracaat edildiğini duyurdu.

 

BÜLENT TURAN GÜNDEME GETİRDİ

Geçtiğimiz Cumartesi günü Çanakkale’nin turizminin önemli bölgelerinden biri olan Assos’ta açılışı yapılan bir restoran ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan bir dizi iddia ortaya atmıştı. AK Partili Bülent Turan’ın iddialarını Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü doğruladı. İl Müdürlüğü, CHP Genel Başkan Yardımcıları, PM üyelerinin ve Belediye başkanlarının katılarak açılışını yaptığı, HALK TV sahibi Cafer Mahiroglu’nun işletmeciliğini yaptığı tesis üzerindeki kaçak yapılaşma, kıyı muhalefetine aykırılık ve mühür bozma iddialarını doğruladı.

 

“GEREKLİ İŞLEMLERİN YAPILMASI İÇİN İLGİLİ İDARELERE MÜRAACAT YAPILMIŞTIR”

Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü söz konusu tesis ile ilgili olarak ortaya atılan iddialar ile ilgili olarak; “Bazı basın yayın organlarında yer alan ve ilgili idarelerce 27 Mayıs 2021 tarihinde mühürlenerek durdurulan yapı için yapılan değerlendirmeler sonucunda; yapının 3621 Sayılı Kıyı Kanunu Kapsamında İlk 50. Metre de olması (Mevcut Haliyle Yapılaşmanın Mümkün Olmadığı Alan), 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında 2. Derece Doğal Sit Alanında kalması sebepleriyle aykırılık teşkil ettiği, ayrıca 3194 Sayılı İmar Kanununun Geçici 16. Maddesi kapsamında drone görüntüleri ve uydu görüntüleri üzerinden yapılan incelemelerde söz konusu yeni yapıya ait yapı kayıt belgesinin bulunmadığı tespit edilmiştir.  Ayrıca aynı noktada daha önce bulunan eski yapıya ait yapı kayıt belgesinin bulunduğu ve bu yapının ilgilisi tarafından yıkılarak mevcut yeni yapının yapıldığı ( Söz konusu yeni yapı kıyıda ve ilk 50 metrede kalmaktadır.) tespit edilmiştir. Yapı Kayıt Belgesi Değerlendirme Komisyonumuzca eski yapıya ait yapı kayıt belgesi iptal edilmiş olup söz konusu yeni yapının kaldırılması için ilgili idare bilgilendirilmiştir ve yapı kayıt belgesi değerlendirme komisyonu kararı kapsamında hukuki işlemler başlatılmıştır. Ayrıca bahse konu alandaki iskele ile ilgili Müdürlüğümüz arşivinde yapılan incelemelerde herhangi bir izin talebi olmadığı tespit edilmiş olup kaçak iskele ile ilgili tutanak tutularak ilgili idarelere gerekli işlemlerin yapılması için gönderilmiştir. 

 

BÜLENT TURAN’IN İDDİALARI

CHP’lilerin açılışını yaptığı tesis ile ilgili olarak sosyal medyada paylaşımlarda bulunan Bülent Turan, söz konusu yapının kaçak olarak yapıldığı, bu sebeple de İl Özel İdaresi tarafından mühürlendiği de dahil bir çok iddia da bulundu. Söz konusu tesis için açıklamalarda bulunan Bülent Turan; “Sorsan hak, hukuk, adalet! Bir işiniz de doğru olsun! Halk TV sahibi Cafer Mahiroglu,  Assos’ta işyeri açıyor. Açılışta kimler yok ki? CHP tam kadro! Ama yer kaçak, yıkılacak! Daha ötesi mühürlenmiş ve mühür sökülmüş. Mühür fekkinden ceza davasına konu! Utanmadınız da bu cesaret ne” ifadelerini kullandı.

KIYI ŞERİDİ İHLALİ, KAÇAK YAPI, SİT ALANI.. MÜHÜRLÜ..

Bülent Turan daha sonra yaptığı paylaşımlarda açılışı yapılan tesise ait tutanakları da paylaşarak; “Yer sit alanı. Kıyı kenar (50 mt) çizgisi ihlal edilmiş. Yapı kayıt belgesindeki bina yakılıp kaçak bina yapılmış. İnşaat mühürlenmiş ama mühür kırılmış. Seyit Torun, Veli Ağbaba, Mahmut Tanal, Tahsin Tarhan ve Ali Mahir’de bu suça ortak olmuş!!!  Sorsan hepsi çevreci” diyerek CHP Genel Başkan yardımcıları ve milletvekillerini etiketledi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın paylaştığı belgeler arasında İl Özel İdaresi tarafından açılışı yapılan tesisin daha önce bir kez mühürlendiği ifadelerinin de yer aldığı görüldü.




Bu haber 2905 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI