thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kolin Otel’den Akşener’e Büyük Ayıp

Tarih: 11-02-2017 14:24:13 Güncelleme: 11-02-2017 14:28:13 + -


Kolin Otel yönetimi, Çanakkale’de konferans düzenleyeceği günler öncesinden belli olan ve yapılan sözleşmeye rağmen salona girişin engellenmesi, konferans öncesi salonun ışıklarının kesilmesi büyük tepkilere neden oldu. Konferansı düzenleyen ÇATÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Uz yaşanan olaylar nedeniyle Kolin Otel Yönetimini kınandı. Konferansın iptali için kendisinin gece 03.47’de Kolin Otel Genel Müdürlüğünden arandığını açıkladı.


Kolin Otel’den Akşener’e Büyük Ayıp

Meral Akşener’in Çanakkale’de düzenlediği “Milli İrade” konulu konferansı öncesinde salonun kapılarının kapatılması, salon elektiriğinin kesilerek konferansın büyük bir kısmının karanlıkta geçirilmesi büyük tepki çekti. Meral Akşener’in konferansının Kolin Otel yönetimi tarafından engellenmek istendiğini açıklayan Rıdvan Uz, yaşananları şu sözlerle anlattı; “Geçtiğimiz Perşembe günü yine bu otelde basın mensuplarımızla bir araya gelerek Çanakkale’de Milli İrade’nin önemine binaen eski İçişleri Bakanımız Meral Akşener’in programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlemiş ve bu otelde yapılacağını ilan etmiştik. Konferans ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü’nden, Çanakkale Valiliği’nden gerekli tüm yasal izinleri aldık. Bu yasal izinler doğrultusunda da otel yönetimi ile karşılıklı antlaşma imzaladık. Bu sözleşme ile OHAL birimine başvurarak oradan da gerekli izinlerimizi aldık. Yani yasal anlamda tüm yasal koşulları tabir-i caizse en ufak bir hava deliği bırakmadan gerçekleştirdik” dedi.

 

GECE 03.47’DE “İPTAL ETTİK” TELEFONU!

 

ÇATÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Uz, kendisini Kolin Otel Genel Müdürü olarak tanıtan bir şahsın gece 03.47’de arayarak konferansı iptal edildiğini söylediğini açıkladı. Rıdvan Uz; “Fakat bu sabah 03.47’de bir telefon aldım. Bizzat aranarak Otel Genel Müdürü olduğunu söyleyen kişi, otelde düzenlenecek programı iptal ettiklerini söylediler. Gecenin 03,47’sinde bir şaka mı yapılıyor, arkadaşlar mı takılıyor diye şaşırdık. Sabah görüşebileceğimizi bu konuyla ilgili olarak da konunun muhatabının Çanakkale Valiliğinin olduğunu, tekrar gerekli izin alma sürecinin 4-5 gün sürebileceğini söyledik. Sabah otele geldiğimiz ise; konukları alacağımız kapının kitli olduğunu, canlı yayın araçlarının içeriye alınmadığını, Canlı yayın için çekilecek kabloların kapılarının kapalı olduğunu, salonun ışıklarının kapatılmış olduğunu gördük. Bununla ilgili olarak Valiliğe ve İl Emniyet Müdürlüğüne hak gaspına uğradığımızı belirterek; gerekli çalışmaları arkadaşlarımızla yaparak bu programın salonda tecelli etmesi, Türkiye’nin tüm köşesinden sabahın erken saatlerinde Meral Akşener hanımefendiyi dinlemeye gelen misafirlerimizi mağdur edemeyeceğimizi beyanla bu işlemi gerçekleştirmiş olduk” dedi.

ORTADA BAŞKANLIK SİSTEMİ YOKKEN; BUNLAR OLUYORSA..

 

Yaşanan engelleme girişimleri sonrasında konferansın güven içerisinde gerçekleşmesinden duydukları memnuniyeti ifade eden Rıdvan Uz, Referandum’un gerçekleşmemesine rağmen demokrasi dışı olayların yaşandığını dikkat çekerek, “Şimdiden böyle olaylarla karşılaşıyorsak, başkanlığa geçildiğine ne gibi durumlarla karşılaşabileceğimizi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi. Uz; “Ben buradan; eski İçişleri Bakanımıza, Tabir-i Caizse hepimizin malumu partimizin başbakanı olarak gördüğümüz Meral Akşener hanımefendiye biz bu şehitler diyarında; bu kadar mücadelenin verildiği bu topraklarda bir mücadele de biz vereceğiz, ne gerekiyorsa biz o salonda karanlıkta da olsa biz konuşmamızı gerçekleştireceğiz dediler. Ve gerçekleştirdiler. Bu vesile ile Türkiye’nin her köşesinden Çanakkale’mize gelenlere, Çanakkalelilere, herkese teşekkür ediyorum. Özellikle de Meral Akşener’e teşekkür ediyorum. Demokrasiye inanan bizlerin, bir şekilde demokrasinin baltaya uğratıldığını biz bugün burada yaşadık. Daha Başkanlık sistemi ortada yokken; tek adamlığa geçilmemişken böyle hadiselerle karşılaşabiliyorsak; başkanlığa geçildiğinde ne gibi durumlarla karşılaşabileceğimizi de kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

 

YA RÜYALARINDA GÖRDÜLER, YADA VAHİY GELDİ!

 

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Rıdvan Uz; ‘Bir STK toplantısı olan böyle bir organizasyonun engellenmesi sizce kolin otele yapılmış bir baskı mı?’ şeklindeki soruya ise şu sözlerle yanıt verdi; “Net olarak bu konuyu kendilerine sorduğumuzda sözleşmemizde Canlı Yayın olmadığını söylediler. Yani düşünün Türkiye’de İçişleri Bakanlığı yapmış bir süreci götüren bir hanımefendinin programına basının ve Canlı Yayının alınmayacağı sözleşmede olmadığını beyan ettiler. Böyle bir gerekçenin olamayacağını kendilerine söyledik. Bunun üzerine Canlı yayın yapmayacağımızı buna binaen konferansı yapmak istediğimizi söyledik. 5 dakika sonra tekrar döndüler; bu seferde güvenlik nedeniyle yapılamayacağını söylediler. İl Emniyet Müdürlüğü ile görüştük; her şart ve koşulda biz burada güvenliği sağlarız dediler. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Bu şartlar altında yapıldı. Sizde takdir edersiniz ki bu programı yapan bir başkan gece 03,47 de aranıyorsa; bunu arayan insanın ya bir rüya görmesi yada bir vahiy gelmiş olması lazım. Başka bir gerekçe bulamıyoruz, başka bir şey de söylemek istemiyoruz” dedi.

 



HABER VİDEOSU





Bu haber 26633 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI