thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Sosyal Konutlardaki 13 Bina.. 5 Katlı Binalara Denetim!

Tarih: 23-02-2023 07:03:26 Güncelleme: 23-02-2023 07:19:26 + -


Çanakkale'de akıbeti merak konusu olan Sosyal Konutlar içinde meclisten karar çıktı. Bölgedeki 13 bina için belediye işlem yapacak, kalan binalar için ise risk raporu istenecek. Ana Ulaşım Arterleri üzerindeki tüm 5 katlı binalar da denetlenecek.


Sosyal Konutlardaki 13 Bina..  5 Katlı Binalara Denetim!

Çanakkale'de siyasi polemik kaynaklarından birisi olan ve her depremde endişeye sebep olan Sosyal Konutlar konusunda da Çanakkale Belediye meclisinden karar çıktı. Bölgede bulunan 13 bina için Çanakkale Belediyesince gereken işlemler yapılacaktır denilirken; buradan 13 binanın yıkılarak belediye tarafından mı yapılacağı net olarak belirtilmedi. Öte yandan bölgedeki diğer yapılar için yıl sonuna kadar risk analiz raporu istenecek.

 

Çanakkale'de olası bir depremde ana ulaşım hatları olarak belirlenen 4 cadde üzerindeki binaların yıkılarak ulaşımı aksatabileceği ön görüldüğünden; belli cadde üzerindeki 5 kat ve üzerindeki tüm yapılar içinde risk analiz raporu istenecek. İlgili kararda ve alt maddelerinde şu ifadeler yer alıyor;

 

"Çanakkale İl Afet Risk Azaltma Planı içerisinde mevcut amaç ve hedeflere uygun olarak planlamış eylemler içerisinde bulunan idaremizin sorumluluğunda olan;


a.    Afet riski en yüksek olan alanlarda öncelik verilerek kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılması eylemi kapsamında Sosyal Konutlar mevkiinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talebine istinaden risk raporu hazırlanan 13 adet bina hakkında gerekli işlemler idarece yapılacaktır. Kalan 73 blok hakkında idarece belirlenecek ve 31.12.2023 tarihini geçmeyecek takvim dahilinde risk raporu istenecektir.


b.    Celal Atik Sokağa cepheli 533 ada içerisinde kalan, meclis kararına istinaden risk tespiti yapılan 4 adet binaya ilave olarak kalan binalar hakkında idarece belirlenecek ve 31.12.2023 tarihini geçmeyecek takvim dahilinde risk raporu istenecektir.


c.    Ana ulaşım aksı olarak belirlenmiş olan Atatürk Caddesi, Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Kayserili Ahmetpaşa Caddesine cepheli 5 ve üzeri katlı yapılardan idarece belirlenecek ve 31.12.2023 tarihini geçmeyecek takvim dahilinde risk raporu istenecektir.


d.    Kentsel dönüşüm stratejisi belgemizde yüksek riskli alan olarak belirtilen Barbaros Mahallesi 100.yıl Caddesi ve çevresinde ekli kroki ile sınırlı alanlarda yer alan 5 ve üzeri katlı yapılardan idarece belirlenecek ve 31.12.2024 tarihini geçmeyecek takvim dahilinde risk raporu istenecektir."




Bu haber 3900 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI