thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Burak Kunt; “Rant Yaratılmasın, Denilerek Rant Yaratılıyor”
Tarih: 12-01-2024 06:32:30 Güncelleme: 12-01-2024 07:02:30 + -


10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya gelen İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt seçim çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Trafik, Otopark, Ulaşım ve çöp sorunlarının yanı sıra Suyun indirimli hale gelmesi, Kentsel dönüşüm projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Burak Kunt, STK’lar için Yerleşke yapılacağını açıkladı. İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz ise; “Bu şehir gülmeye ihtiyacı olan bir şehir. Bir umut olsun, hizmet yapılsın is


Burak Kunt; “Rant Yaratılmasın, Denilerek Rant Yaratılıyor”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya gelen İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt seçim çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. İYİ Parti olarak birlik ve beraberlik içerisinde seçim çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Burak Kunt; “Çanakkale halkı gerçekten çalışmak isteyen, şu sorunu çözmek istiyorum diyen, kavga gürültü polemik yapmayan mutlu insanları çok özlemiş. Mutlu bir ekibiz, çözüm üretmek, sırtında kamburu olmayan bir ekibiz. Çanakkale’yi mutlu bir şehir yapmak istiyoruz” dedi.

 

“PROJE AÇIKLAYAN DEĞİL; SORUNLARI ÇÖZMEK İSTEYEN BİR ADAYIM”

Adaylığı açıklandıktan sonra proje açıklamadığını sadece Çanakkale’nin sorunlarını gündeme getirdiğini ve bu sorunları çözmek istediğine dikkat çeken Burak Kunt; “Proje açıklayan bir aday değilim, 5 senedir mücadele ediyoruz Belediye Meclisinde. Bizim en büyük farkımız verilerle, rakamlarla, fizibilitesi ile çalışan bir ekibiz. Afaki şeylerden konuşmuyorum, yenilikçi ve liyakatli bir ekibiz. Herkes bu şehir için bir şeyler yapmak istiyor. Bunların hepsini bir araya getirdiğinizde oy verilmesi gereken tek ekip biziz” dedi.

“HERKESİN SORUNU: ULAŞIM, TRAFİK VE OTOPARK..”

Hemen her gün vatandaş ziyaretlerinde bulunduklarını ve vatandaşların sorunlarını dinlediklerini ifade eden Burak Kunt “Çanakkalelilerin en çok şikayet ettikleri sorunlar nedir” sorusuna şöyle yanıt verdi; “Her vatandaşımızın sıklıkla gündeme getirdiği sorunlar; ulaşım, trafik ve otopark sorunu. Bunlar aslında tek bir sorundan ortaya çıkan üç sorun haline dönüşmüş durumda. Siz toplu taşıma sorununu hızlı, çevreci, ucuz ve konforlu hale getirirseniz; insanlar işyerlerine şahsi otomobillerle gitmezler. Şehrin içerisinde konforlu toplu taşıma araçları tercih ederler; bizlerin de yapacağı otopark alanları boş olur. Yolların kenarlarındaki otoparkları kaldırdığınız için yollar genişler, şehrin içindeki otomobil sayısı azaldığından trafik sorunu da ortadan kalkar” dedi.

 

TEK YÖNLÜ CADDELER, SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ

Çanakkale’nin belli başlı caddelerinde trafiğin tek yönlü akması gerektiğini ifade eden Burak Kunt; “Yukarıdaki çözüm önerilerimizin yanı sıra sirkülasyon projemizle de bunu destekleriz; yönleri düzeltmemiz gerekiyor; Troya, İnönü caddesi gibi.. Bu caddelerin ortasında artık refüj olmaz. Trafiği tek yönlü hale getirmeliyiz. Bunu da yaptığınız zaman trafik zaten gittikçe rahatlar.

 

“ÇÖP SORUNUNU ÇÖZEMİYORUZ, SUYUMUZ PAHALI HALE GELİYOR”

Çanakkale’de Çöp toplama sorunu olduğunu bundan da vatandaşların hem ekonomik hem de sağlık açısından mağdur edildiğini ifade eden Burak Kunt; “Çanakkale’de çöpler sağlıklı ve düzgün bir şekilde toplanmadığından evlerimizde kullandığımız su pahalı hale geliyor. Su faturası içerisinde Katı Atık Parası ödüyoruz. Bunun çok pahalı olmasının sebebi çöpleri pahalı bir şekilde topluyor olmamız. Sistemli değiliz; çöp kutularımız yerin üstünde; sağlık sorunun yanı sıra görüntü ve çevre kirliliği, kötü kokuya sebep oluyor. Ayrıca bunları takipte edemiyoruz. Her gün çöp araçları o çöp kutularını gözle kontrol etmek zorundalar. Biz bu çöp kutularını yerin altına alacağız ve bunları sensorlu olarak takip edeceğiz. Çöp kutusu belli bir seviyede dolduğunda; o araçlar nerede dolu çöp kutusu varsa oraya gidecekler. Boşu boşuna çöp kamyonlarında akaryakıt, zaman, trafik sorununu, personel sorununu çözeceğiz” dedi.

 

“STK’LARIN CİDDİ YER SORUNU VAR; STK YERLEŞKESİ YAPACAĞIZ”

 Çanakkale’de STK’ların yerel demokrasi açısından önemli olduğunu ifade eden İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Burak Kunt; “Suyu herkes ucuzlatacağını söylüyor ama nasıl yapacaklarını söylemiyorlar. Düğün salonu sorunumuz var; halkımızın alım gücü düştü bunu da yerine getireceğiz. Çanakkale’de STK’lar çok güçlü ve önemli ancak STK’ların çok ciddi yer sorunları var. STK Yerleşkesi yapacağız, tüm STK’ları buraya getireceğiz, altına da vatandaşların hizmet alabilecekleri sosyal donatılar koyacağız. Böylece STK’lar ve vatandaşlarımızı bir araya, iç içe getireceğiz. STK’ların gücünü almak demek; demokrasiyi ortadan kaldırmak demektir. Kent Konseyine bile siyasete karıştırıyoruz, bu olmaz. STK’lar ve Meslek Odalarını birlikte yönetmeye davet edeceğiz” dedi.

BELEDİYE MECLİSİNDE KENT KONSEYİ VE MUHTARLARIN YERİ OLACAK!

Çanakkale Belediye Meclisinde 31 meclis üyesi olduğunu, kendisinin belediye başkanı olması halinde 2 Kent Konseyi temsilcisi ile 7 mahalle muhtarına da mecliste yer vereceklerini açıklayan Burak Kunt, bunun sebebini ise şöyle açıkladı; “Belediye Meclisinde 31 koltuk var; biz 40’a çıkartacağız. 2 koltuk Kent Konseyine 7 koltuk da mahalle muhtarlarına ayıracağız. Ben belediye meclisi üyesiyim, oy veriyorum ama bir şey değişmiyor. Ama burada önemli olan şu; Cumhuriyet Meydanında bir düzenleme projesi yapıldı, mahalle muhtarının bundan haberi yok! Kendisi açıkladı bize ‘Kazma vurulduğunda haberim oldu’ diyerek. Bir mahalle’de imar yapılacaksa orayı en iyi mahalle muhtarı bilir. Bizim mahalle muhtarını bunları sormamız gerekmiyor mu? Meclis üyeleri karar verdikleri birçok parsel ile ilgili alakalı olarak o planların önünden geçmemişler. Özellikle İmar ve Bütçe komisyonlarında meslek örgütlerinin desteklerini alacağız, fikirlerini soracağız. Meslek odalarını kıymetli kılacağız. Ben bunları yaşadım; hiç gitmediğim yerden, hakkında fikir sahibi olmadığım bölge için oy vermemiz istendi bizden. Burası artık benim büyüdüğüm Çanakkale değil artık, nüfus 180 bine ulaştı. Bizim gerçekten de STK’ları ve meslek odalarını şehrin yönetimine katmak zorundayız” dedi.

 

“RANT YARATILMASIN DENİLEREK CİDDİ RANT YARATILIYOR”

İmar Rantı yaratmamak adına Çanakkale Belediyesinin izlediği politikalar nedeniyle ciddi bir imar rantı yaratıldığını belirten Burak Kunt; “Çanakkale merkez ile ilgili ne yazık ki ciddi bir ranta sebep oluyoruz. Sözde; rant vermemeye çalışarak çok ciddi rantlar yaratıyoruz. Yeni alanları imara açmayalım, kat artışı vermeyelim diyerek; örneğin Güzelyalı da bir parselin bedeli hiç hak etmediği oranlarda arttı. Yatay mimari istiyoruz; peki neden buraları planlamıyorsunuz? Tarım arazisi vasfından çıkmış birçok arazi var; niye imara açmıyorsunuz diye sorduğumuzda ‘Rant yaratılmasın istiyoruz” deniliyor. Bir şeyin talebi arttığı halde arzını düşük tutarsanız ortaya rant çıkar. Bir kişinin cebine daha fazla para sokarsınız, biz bunu anlatamadık.

 

“ZEMİN UYGUN, DOĞRU PROJE VARSA KAT ARTIŞINA İZİN VERECEĞİZ”

Kentsel dönüşümde de aynı şey var; 7 bin TL maaş alan bir emekli evini yıktırıp yeniden yaptırması yada 1 milyon TL verip güçlendirme yaptırması mümkün değil. Önümüzde iki seçenek var; ya bu insanlara depremde yıkılacaklarını bile bile o konutlarda oturmalarına müsaade edeceğiz; yada elimizi taşın altına sokacağız. Kart artışı vermek zorundayız; ancak zemin uygun, projeler doğru ise. Devletin desteğini de alırsak Çanakkale’de 5 bin tane sosyal konutlar gibi binaları yenileme şansınız var. Birisi size bunun rant olduğunu iddia ediyorsa; bu rant değildir. Bir kişinin cebine para giriyorsa bu ranttır, ben tüm kat maliklerinin cebinden para çıkmasın istiyorum. Kentsel dönüşüm için projelerimiz var; bilimi öne alacağız. Parsel bazlı olursa yerinde dönüşüm olur; ancak ada bazlı olmasını teşvik edeceğiz. Asıl o zaman kentsel dönüşüm olur; sosyal donatı alanları eklenir, otoparklar yapılır” dedi.

 

“GÜLMEYE İHTİYACI OLAN BİR ŞEHİR ÇANAKKALE.. BİZ DOĞRU BİR ADAY ÇIKARTTIK”

İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz yaptığı konuşmada Burak Kunt’un genç ve dinamik bir aday olduğunu, Çanakkale’ye çok ciddi hizmetleri olacağını ifade ederek; “Burak beye çok güveniyoruz, ekibine çok güveniyoruz. İl ve ilçe yönetimlerimize güveniyoruz. Burak Kunt’u aday göstererek Çanakkale için çok ciddi bir şey yaptığımızı söyleyebilirim. Bu kentte bir koltuk boş, buraya da bir vekil otursun demedik. Bu şehir hizmeti hak ediyor, dolayısıyla genç, dinamik, bu şehri bilen, dünyayı okuyabilen, hizmet yapmak isteyen azimli bir arkadaş adayımız olsun dedik. 5 yıldır bu göreve ciddi bir şekilde hazırlanan arkadaşımız Burak Kunt’u aday gösterdik. Merkez sağda Çanakkale bir milletvekili çok arzu ediyordu, kendi partisinden bir de belediye başkanı olsun istiyor. Bu şehir gülmeye ihtiyacı olan bir şehir. Bir umut olsun, hizmet yapılsın istiyoruz. Biz parti olarak bu şehre doğru bir aday çıkarttık; artık karar Çanakkalelilerimizin” dedi.




Bu haber 1417 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI