thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Azerbaycanlı Türk Aydın'ın Oturma İzninin İptaline Tepki
Tarih: 02-08-2022 10:24:35 Güncelleme: 02-08-2022 10:30:35 + -


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, oturma izni iptal edilen Türk aydın Rahim Cavadbeyli hakkında açıklama yaptı. İYİ Partili Uz, "Cavadbeyli gibi bir değerin oturma iznini hangi sebep veya sebepler ile iptal ettiğini kamuoyuna açıklaması gerekir" dedi.


Azerbaycanlı Türk Aydın'ın Oturma İzninin İptaline Tepki

Azerbaycan Türklerinden tarihçi Rahim Cavadbeyli'nin içişleri bakanlığınca oturma izninin iptal edilmesine siyasilerden tepki gecikmedi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, oturma izni iptal edilen Türk aydın Rahim Cavadbeyli hakkında açıklama yaptı. İYİ Partili Uz yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi: “Güney Azerbaycan Türklerinden tarihçi, akademisyen, Türk aydını; bilim, irfan, mücadele ve düşüncenin önde gelen isimlerinden Rahim Cavadbeyli'nin Türkiye'deki oturma izninin iptal edilmesi ve ülkesine geri gönderilme düşüncesi gündemimizdedir. 2013 yılından beri ülkemizde yaşayan değerli kalem sahibi Cavadbeyli'ye Türk vatandaşlığı verilmesi söz konusu olması gerekirken; sınır dışı edilme baskısının hangi amaca hizmet ettiğinin açıklanmasını yetkililerden önemle beklemekteyiz. Ana maddesi Türklük olan, yıllarca Türk Dünyası'na hizmet eden değerli ilim insanı Cavadbeyli'ye; hukukçu ve araştırmacı olarak ürettiği yüzlerce makale, araştırma ve öneriden sonra vatandaşlık vermek yerine kendisinin mahkeme kapılarında gezdirilmesinin nedenini sorguluyor, soruyoruz.”

 

"MÜCADELE EDECEĞİMİZİ SAYGIYLA BİLDİRİRİZ"

İYİ Partili Rıdvan Uz açıklamalarının devamında; "Türk vatandaşlığını belirledikleri dolar karşılığında hava limanlarında hediye eden bir yönetim anlayışının, Cavadbeyli gibi bir değerin oturma iznini hangi sebep veya sebepler ile iptal ettiğini kamuoyuna açıklaması gerekir. Türkiye Türklerin umudu, ana yurdudur. Türk dışında her millete kayıtlı kayıtsız sınır kapılarını açan iktidarın; ömrünü Türk kültürüne hizmete adayan Cavadbeyli'ye yaptığı haksızlığı İYİ Parti olarak şiddetle kınıyoruz. İktidarın öz yurdunda garip hissettirme çalışmalarına karşı İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı olarak Cavadbeyli'nin davasında yanında olduğumuzu, haklıya hakkının tesliminin en kısa sürede verilmesi için her zaman mücadele edeceğimizi siz değerli kamuoyuna saygıyla bildiririz" ifadelerine yer verdi.




Bu haber 2655 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI