thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


"Bunların Yatacak Yeri Yok"
Tarih: 11-05-2022 10:07:25 Güncelleme: 11-05-2022 10:09:25 + -


CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun“1915 Çanakkale Köprüsü’nü 4 yıl gibi kısa bir zamanda hızla tamamladık” şeklindeki sözlerini ağır bir dille eleştirerek, “Bakan Bey aklımızla dalga geçmeyin, Köprüyü 1,5 yıl erken bitirdik diye çığlık atanlara sormayacak mıyız? Nasıl bir iş bilmezliktir bu? Bir buçuk yıl hesap şaşar mı? 1,5 yıl fazladan işletme hakkı yüklenici için kaymaklı ekmek kadayıfı olmuştur” diye konuştu.



Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Mecliste yaptığı açıklamada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun "1915 Çanakkale Köprüsü’nü 4 yıl gibi kısa bir zamanda hızla tamamladık. İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü’nü 29 Nisan-4 Mayıs tarihlerinde, yani sadece 1 haftada 290 bin araç kullandı. Yani, garanti karşılama oranı yüzde 120’nin üzerine çıktı. Aynı planlamanın Çanakkale Köprüsü’nde de gerçekleşeceğine hep birlikte şahit olacağız şeklindeki sözlerini hedef aldı.

 

Özgür Ceylan, YİD sözleşmesine göre köprünün işletme süresinin 10 yıl 8 ay 12 gün olarak imzalandığını hatırlatırken, “16 Eylül 2023’te açılması planlanan köprü, 18 Mart 2022 tarihinde Partili Cumhurbaşkanının şovuyla açıldı. 1,5 yıl önce tamamlanan köprü dolayısıyla aynı bakan 622,5 milyon avro tasarruf ettiğimizi de söylemişti. Köprüyü 1,5 yıl erken bitirdik diye çığlık atanlara sormayacak mıyız? Nasıl bir iş bilmezliktir bu? Bir buçuk yıl hesap şaşar mı? 1,5 yıl fazladan işletme hakkı yüklenici için kaymaklı ekmek kadayıfı olmuştur” diye konuştu.

 

BUNLARIN YATACAK YERİ YOK!

Erkene çekilen açılış dolayısıyla konsorsiyuma sağlanan kârın 366 milyon 525 bin Euro olduğunu belirten CHP’li Özgür Ceylan, “Tasarruf bunun neresinde?İşletme süresini 10 yıl 8 ay 12 günden, 12 yıl 2 ay 10 güne uzatacaksın, erken bitirdik diye nara atacaksın, adına da teşvik diyeceksin. Tabii yerseniz. Şirkete 2 milyar 640 milyon 600 bin Euro yerine 3 Milyar 7 Milyon 125 bin Euro ödemeyi garanti edeceksin. Bunların yatacak yeri yok” diye konuştu.

 

Özgür Ceylan, YİD yatırımlarında bayram haftası süresince garanti karşılama oranları ile ilgili Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamasını hatırlatarak, “Neymiş efendim bayram haftasında İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsünün garanti karşılama oranı yüzde 120’nin üzerine çıkmış. Devlet yollarına bayram haftası boyunca her 10 kilometrede bir radar koyacaksın, bölünmüş yolda hız sınırının 110’dan 70’e 50’ye düştüğü yerlerin bitimine radar koyacaksın, vatandaşı canından bezdireceksin. Sonrada trafik sıkışıklığından, ceza korkusundan paralı yollara yönlendirdiğin vatandaş üstünden böbürleneceksin. Yok öyle yağma” dedi. CHP’li Özgür Ceylan, Kuzey Marmara Otobanı, İstanbul-İzmir ve Ankara-Niğde otoyollarında hız limitinin 120 kilometreden 140'a çıkararak otoyolları cazip hale getirmeye çalışmanın adına da öngörü denilemeyeceğini ifade ederken, “Çanakkale’de en yoğun günlerde dahi araç geçiş sayısı günlük 10-12 bin, verilen garanti 45 bin. Hangi öngörüden bahsediyorsunuz Sayın Bakan” diye konuştu.

 

BUNUN NERESİ TAM BAĞIMSIZLIK?

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanının YİD projeleri ile Türkiye’nin bağımsızlığını ilişkilendirmesini de eleştirirken, “Sayın Bakan Türkiye’nin bağımsızlığından bahsetmiş projelerle ilişkilendirerek; sormak istiyorum, YİD sözleşmelerinden tahkim olarak İngiltere mahkemelerini kabul etmek mi bağımsızlık yoksa her yıl ABD ve Euro bölgesi enflasyon oranına göre fiyat artışı yapma şartı mı tam bağımsızlığı gösteriyor. Sayın Bakan aklımızla dalga geçmeyin” diye konuştu.

 




Bu haber 3459 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI