thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


AK Parti’den Mazot Davası Kararına Sert Eleştiri
Tarih: 13-05-2022 06:53:03 Güncelleme: 13-05-2022 07:07:03 + -


Çanakkale kamuoyunda “Mazot Davası” olarak bilinen; Suç Örgütü Kurmak, Tehdit, Yaralama gibi çeşitli suçlardan aralarında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da yargılandığı dava tartışmalara devam ediyor. Ülgür Gökhan hakkında İrtikap suçu da dahil çeşitli iddialardan beraat etmesine rağmen AK Partili siyasetçiler karara tepki göstermeye devam ediyorlar.


AK Parti’den Mazot Davası Kararına Sert Eleştiri

Çanakkale’de Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da adının karıştığı kamuoyunda "mazot davası" olarak bilinen Çanakkale S.S. 18 No'lu Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi davasının gerekçeli kararı geçen üç buçuk ayın sonunda nihayet yazıldı. S.S. Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığı görevini halen yürüten Hasan Ateş’in 9 yıl 10 ay, o dönem kooperatif başkanı olan Bali Günay'ın 16 yıl 3 ay, yönetici Fettan Acar ise 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı davanın gerekçeli kararında; sanıkların suç işlemesi hususunda tereddütsüz suç kastının olduğu, zimmet suçunu işlediği sabit olduğu ve meydana gelen zararın ağırlığının dikkate alındığı belirtildi. Gerekçeli kararda ayıca sanıklara verilen cezanın ertelenmesi halinde bir daha suç işlemeyeceği hususunda mahkemece olumlu kanaat oluşmadığı vurgulandı.

 

ÜLGÜR GÖKHAN BERAAT ETTİ AMA TARTIŞMALAR BİTMEDİ!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, gerekçeli karar üzerinde bir takım şüpheleri olduğunu açıklamasının ardından bu kez de AK Parti İl Yerel Yönetimler Birim Başkanı Ertuğrul Aydın, Ülgür Gökhan’ın beraat ettiği dava ve gerekçeli karara tepki gösterdi. Aydın yayınladığı basın açıklamasında; “Kamu vicdanında derin yaralar açan, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın da irtikap suçuyla sanık olarak yargılandığı ''mazot davası''nın gerekçeli kararı, basında da çıkan haberlerle kamuoyunun malumu olmuştur” dedi.

 

“AYNI MASADA OTURAN KİŞİLERDEN 3’Ü CEZA ALDI; GÖKHAN BERAAT ETTİ”

Mahkeme sonucunda üç kişinin aldığı suçlara rağmen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın beraat etmesinin kamuoyunda soru işaretleri bıraktığına dikkat çeken Aydın; “Tabiri caizse, bahsi geçen olayda aynı masada oturan kişilerden 3'ünün 16, 9 ve 8'er yıl hapis cezası almasına karşın, irtikap suçuyla sanık olarak yargılanan CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın beraat etmesi, kamuoyunda büyük soru işaretleri ve bununla beraber vicdani rahatsızlık doğurmuştu” ifadelerini kullandı.

 

“BAŞKANIN İSTASYONU.. NASIL İLİŞKİLER VAR? KAMUOYU AYDINLANMAYI BEKLİYOR”

Halk Otobüslerinde kullanılan akaryakıt’ın Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a ait akaryakıt istasyonundan alınması için kooperatif üyelerinin silahla ve sözlü tehdit edildiğine dikkat çeken Aydın; “Gerekçeli kararda da görüldüğü üzere, gerek tanık ifadeleri, gerekse teknik ve fiziki takiplerle tespit edilen suç sayılabilecek diyaloglara rağmen; kamuoyunda, ''suç örgütü'' olarak adlandırılan bu yapının ardındaki ilişkilerin tam anlamıyla gün yüzüne çıkmadığı hissiyatı doğmuş ve zihinlerdeki soru işaretleri giderilememiştir. Nitekim iddianamede de bahsi geçtiği üzere, halk otobüslerinde kullanılan yıllık yaklaşık 1 milyon litrelik akaryakıtın, Çanakkale Belediyesi'ne ait akaryakıt istasyonundan değil de Belediye Başkanı'nın şahsına ait akaryakıt istasyonundan satın alınmaya zorlanmasının ardında nasıl ilişkilerin olduğu konusunda tüm kamuoyu hala aydınlanmayı beklemektedir” ifadelerini kullandı.

 

“KARARIN KAMUOYUNUN ŞÜPHELERİNİ GİDERMEYE YETMEDİĞİNİ..”

AK Parti İl Yerel Yönetimler Birim Başkanı Ertuğrul Aydın açıklamalarına ise şöyle son verdi; “Savcılık makamının, kendi mütalasına aykırı bir karar verilmesi sebebiyle, bu karara itiraz etmesi muhtemeldir. Nitekim gerekçeli kararın, Çanakkale kamuoyunun şüphelerini gidermeye yetmediğini net bir şekilde görmekteyiz. Bu sebeple, Çanakkale halkının zihnindeki şüphelerin giderilmesi elzemdir. Bizler de Çanakkale kamuoyu adına bu sürecin takipçisi olacağız.”




Bu haber 4357 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI