thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


MHP'den Meclis Aritmetiğini Değiştiren Hamle!
Tarih: 14-04-2022 06:37:52 Güncelleme: 14-04-2022 07:18:52 + -


Biga Belediye meclisinde 3 yıldır işlemeyen Cumhur İttifakı sonrasında MHP’nin 4 belediye meclisinde sadece 1 tane kaldı. MHP İlçe Başkanı Salih Altınkaya, Biga Belediye Meclisi'nde yaşanan uyuşmazlığın faturasını kesti. MHP’nin ihraç ettiği bir meclis üyesi ile bir üye de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilince Cumhur ve Millet İttifaklarının üye sayıları eşitlendi.


MHP'den Meclis Aritmetiğini Değiştiren Hamle!

Biga Belediye meclisinde 3 yıldır işlemeyen Cumhur İttifakı sonrasında MHP’nin 4 belediye meclisinde sadece 1 tane kaldı. MHP İlçe Başkanı Salih Altınkaya, Biga Belediye Meclisi'nde yaşanan uyuşmazlığın faturasını kesti. MHP’nin ihraç ettiği bir meclis üyesi ile bir üye de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilince Cumhur ve Millet İttifaklarının üye sayıları eşitlendi.

 

MHP Genel Merkezi'ne yaptığı ziyaretin ardından yayınladığı yazılı basın açıklamasında MHP'li belediye meclis üyesi Gökhan Demirkol'un MHP grubuyla ilişkisinin kesildiğini, MHP'li Belediye Meclis Üyesi Yahya Bulan'ın ise kesin ihraç talebiyle MHP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini açıkladı.

 

MHP Grubu'nda yaşanan bu gelişmeyle birlikte meclis aritmetiği de değişecek. Belediye Meclisi'nde Millet İttifakı 11 meclis üyesiyle, Cumhur İttifakı 11 meclis üyesiyle temsil edilirken; 3 de bağımsız meclis üyesi mecliste yerini alacak.

BİGA BELEDİYE MECLİSİNDE DENGELER DEĞİŞİYOR

Biga Belediyesi'nde MHP'nin güçlü desteğiyle iktidara gelen Bülent Erdoğan idaresindeki Cumhur İttifakı, gelinen noktada geçen 3 yıllık süre içinde kan kaybetmeye devam ediyor. MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya yaptığı yazılı açıklamada; "MHP Biga İlçe Başkanlığı olarak şahsım ve yönetim kurulum ile, Cumhur İttifakı Biga Belediyemizin daha güçlü ve daha faydalı olabilmesi için, göreve geldiğimiz andan itibaren samimi yaklaşım ile sağlam işler yapmayı görev edindik. Süreç zarfında elimizi taşın altına koymak konusunda bir an bile tereddüt etmedik. Son dönemde yaşanan hususları da yakinen takip ettik. Gelinen son periyotta; partimiz Belediye Meclis Üyeleri ile ilgili gerçekleşen bir takım olaylar üzerinde, yönetimlerimiz ile yapılan istişareler ve Genel Merkezimiz ile kurulan temaslar ve alınan talimatlar neticesinde: Partimize üyeliği bulunmayan, Belediye Meclis Üyesi Gökhan Demirkol’un Milliyetçi Hareket Partimiz Grubu ile ilişkisinin kalmadığı, Belediye Meclis Üyesi Yahya Bulan’ın da kesin ihraç talebi ile MHP İl Disiplin Kurulu’na sevk edildiği kamuoyuna duyurulur" ifadelerini kullandı.

 

MECLİS ARİTMETİĞİ: CUMHUR: 11 MİLLET: 11 BAĞIMSIZ: 3

Gökhan Demirkol ve Yahya Bulan'ın belediye meclisinde bağımsız meclis üyeleri olarak yer alacakları tahmin ediliyor. Bu durumda Biga Belediye Meclisi'nde de dengeler değişecek.

 

Cumhur İttifakı belediye meclisinde Ak Parti grubu 10 meclis üyesiyle, MHP grubu 1 meclis üyesiyle temsil edilecek. Millet İttifakı'nda ise CHP grubu 9, İyi Parti grubu 2 meclis üyesiyle temsil edilecek. 3 meclis üyesi de bağımsız meclis üyesi olarak görev yapacak.

 

Başkan Erdoğan ve kurmaylarının son 2 yılda nasıl bir strateji izleyeceği, Cumhur İttifakı'nın yol haritasını nasıl oluşturacağı, Millet İttifakı'nın krizi fırsata çevirip çeviremeyeceği ise önümüzdeki süreçte belli olacak.

NE OLMUŞTU?

Biga'da yerel seçimlerin kazanılmasında Cumhur İttifakı'na büyük katkı sunan MHP'de ilk olarak Zeki Mutlu ters düşmüş ve partiden istifa ederek bağımsız meclis üyesi olarak görevine devam etme kararı almıştı. Ardından geçtiğimiz yıl encümen ve katip üyelik seçimlerinde belediye meclisinde Cumhur İttifakı cephesinde yaşanan uyuşmazlık sonrası encümen üyelikleri, katip üyelikler ve belediye başkan vekillikleri Millet İttifakı'na geçmişti. Geçtiğimiz aylarda bazı meclis kararlarının MHP grubunun da Millet İttifakı lehine oy kullanmasıyla geçmemesi ile tırmanan gerginlik, son meclis toplantısında encümen üyeliklerinin yine Millet İttifakı'nda kalmasına neden olmuştu.

 




Kaynak: https://www.medyalokum.com

Bu haber 4461 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI