thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Cevap Ver ÇOMÜ!

Tarih: 28-10-2019 05:37:45 Güncelleme: 28-10-2019 05:54:45 + -


Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş "ÇOMÜ teknopark arazisi Bahçeşehir kolejine nasıl verildi?"


Cevap Ver ÇOMÜ!

ÇOMÜ'nün kuruluşundan kısa bir süre sonra Kampus alanını gelişmesi için üniversite yönetimi kapı kapı gezerek, hibe araziler aramıştı. Başta Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı olmak üzere herkes üniversitenin sağlıklı büyümesi için destek olmuştu. Bunlardan bir tanesi de Boğaz Komutanlığı idi. Bugün Teknopark olan ve bir kısmı Bahçeşehir Kolejine sessiz sedasız tahsis edilen alan Boğaz Komutanlığı tarafından terk edilmişti. ÇOMÜ büyüyecek, gelecekte ortaya çıkabilecek ihtiyacı karşılaması amaçlanmıştı.

 

Geçtiğimiz yıl sessiz sedasız bu alan Bahçeşehir Kolejine tahsis edildi. Hangi şartlarda verildi ? Hangi Yasal Zemin oluştu? Bunların ötesinde "ÇOMÜ yönetimi böyle bir alanı kim için yada kimler için feda etti?" merak konusu oldu. Çanakkale'de 10 yakın özel eğitim kurumu arasından Bahçeşehir Koleji'nin ayrıcalığı neydi? Siyasi destek olmaksızın verilmesi imkansız olan bu arazinin tahsisinin arkasında kimler var?  hep merak edildi. Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş, bu soruları yüksek sesle sordu. Bu soruların sadece Mantaş tarafından değil Çanakkale kamuoyu tarafından cevabı merakla bekleniyordu. Şimdi ÇÖMÜ yönetiminden yanıt bekleniyor.

 

BU ARAZİ BAHÇEŞEHİR KOLEJİNE NASIL VERİLDİ?

Çanakkale'de özel okullarda artış yaşanırken, Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş, ÇOMÜ'ye ait alanda kurularak bu yıl öğretim hayatına başlayan Bahçeşehir Koleji arazi ihalesi ile ilgili sorular yöneltti. Mantaş, ihalenin ne zaman yayınladığı ve ihaleye başka hangi okulların katıldığını sordu. Bahçeşehir Koleji ÇOMÜ’ye ait arazide bu yıl eğitim öğretim hayatına başladı. Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş, ÇOMÜ eski Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer döneminde 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 64. maddesi gereğince alınan Başbakanlık oluruyla Üniversitenin mülkiyetinde bulunan arazinin bir kısmının plan değişikliği yapılarak özel okul alanı haline getirildiğini belirtti. İhalenin 15 Ağustos tarihinde gerçekleştiğini belirten Mantaş, ihalenin ne zaman duyurulduğunu, kimlerin katıldığını sordu. 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 64. maddesi gereğince kiraya verilecek taşınır ve taşınmaz malların kira süresinin on yıldan çok olamayacağını belirten Mantaş, arazinin kaç yıllığına ve ne kadara kiralandığı sorularını yöneltti.  Mantaş;  “Adrese teslim bir ihale mi yapılmış…” ifadelerini kullandı.  ÇOMÜ nün Teknopark da ki arazisi Bahçeşehir Kolejine nasıl verildi? sorusunu yönelten Mantaş; “ÇOMÜ eski Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer döneminde 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 64. maddesi gereğince alınan Başbakanlık oluruyla Üniversitenin mülkiyetinde bulunan arazinin bir kısmı plan değişikliği yapılarak özel okul alanı haline getirilmiş. Üniversitenin menfaatleri de gözetilerek yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde konu ile ilgili ihale 15.08.2018 tarihinde gerçekleştirilmiş” dedi.

“KİRAYA VERİLECEK TAŞINIR VE TAŞINMAZ MALLARIN KİRA SÜRESİNİN ON YILDAN ÇOK OLAMAZ”

2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 64. maddesi yasası gereğince kiraya verilecek taşınır ve taşınmaz malların kira süresinin on yıldan çok olamayacağını belirten Mantaş; “Turistik tesis kurulacak yerlerin ve turistik tesislerin ve doğal gaz iletim, dağıtım ve depolama tesis ve şebekelerinin ihtiyacı olan arazilerin ve enerji üretimi tesisleri ile iletim ve dağıtım tesis ve şebekelerinin ihtiyacı olan arazilerin on yıldan fazla süre ile kiraya verilmesi mümkündür. Üç yıldan fazla süre ile kiraya verme işlerinde, önceden Maliye Bakanlığından izin alınması şarttır. Katma bütçeli idarelerde bu izin, idarelerin bağlı bulundukları bakanlıktan alınır. Özel İdare ve belediyeler için kendi özel kanunları uygulanır. Üç yıldan fazla süre ile kiraya verme işlerinde, kira bedeli her yıl şartname ve sözleşmesindeki esaslara göre yeniden tespit edilir” dedi.

 

“İHALE NEREDE YAYINLANMIŞ, İHALEYE KİMLER KATILMIŞ”

İhaleyle ilgili sorular yönelten Mantaş; “Bu ihale nerede yayınlanmış, ihaleye kimler katılmış. Adrese teslim bir ihalemi yapılmış… Arazi, Bahçeşehir Koleji’ne kaç yıllığına ve ne kadara kiralanmıştır. ÇOMÜ ile Bahçeşehir Koleji ile arasında nasıl bir menfaat ilişkisi vardır… ÇOMÜ nün hangi menfaatleri, nasıl gözetilerek ihale verilmiş? Bahçeşehir Koleji'nin ortakları kimlerdir? Cevapları aranan bu soruları kim veya kimler ya da hangi kurumlar cevaplayabilir...” dedi.




Bu haber 10444 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI