thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Erkek "Göreceksiniz Her Şey Çok Güzel Olacak"

Tarih: 22-05-2019 12:49:04 + -


CHP Genel Sekreteri ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, seçim öncesinde eşitliği, seçimlerde ise şeffaf bir ortam sağlanması adına TBMM'ye CHP grubu adına 'Siyasi Propaganda Eşitlik Kurulu' kurulması için kanun teklifi sundu.


Erkek

CHP Grubu adına TBMM'ye 'Siyasi Propaganda Eşitlik Kurulu' kurulması için kanun teklifi önerisinde bulunan CHP Genel Sekreteri ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, TRT'nin tek yanlı ve tarafsız yayın yapmasının, RTÜK'ün bağımsız olmasının ve Anadolu Ajansı'nın her siyasi partiye eşit mesafede olmasının demokrasi açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Seçim sürecinde söz konusu üç kurumunda demokrasinin gereği olan şeffaflık ve eşitlik ilkelerine aykırı olarak yayın politikası güttüğünü ifade eden Muharrem Erkek, TBMM'ye sundukları teklifin sonunda ise 23 Haziran tarihinde yapılacak olan İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun "her şey çok güzel olacak" sloganı ile bitirmesi dikkat çekti.

 

"CUMHURİYET GAZETESİ DAVASINDA ADALETSİZLİĞİ GİDERELİM"

TBMM'ye "Siyasi Propaganda Eşitlik Kurulu" kurulması için kanun teklifi önerisinde bulunan CHP Genel Sekreteri ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem erkek yaptığı konuşmada; "Kanun teklifimi Genel Kurula arz etmeden önce bugün Sayın Utku Çakırözer'in Meclisimizle paylaştığı bir konuya değinmek istiyorum. Biliyorsunuz, Cumhuriyet gazetesi davasında aynı iddianame, aynı dosya, aynı dava, aynı kanun maddeleri, birden fazla sanık. Aynı maddeden sanıkların bir kısmı beş yıldan fazla ceza aldı, bir kısmı beş yıldan az aldı. Beş yıldan az alanlar cezaevinde, istinafta kesinleştiği için. Beş yıldan çok alanların dosyası Yargıtay'da ama onlar dışarıda. Eğer Yargıtay bu dosyayı, bu davayı esastan bozarsa beş yıldan çok ceza alanlar beraat edecek, az alanlar cezaevinde yattıklarıyla kalacak mı? Kalmamalı. Bu konuda Adalet Bakanlığının bir çalışma yürüttüğünü düşünüyoruz. Yargıtay Başkanı da bu konuya değindi. Burada aynı dosyadaki sanıklar için bir düzenlemeyi Genel Kurul mutlaka ivedilikle yapmalı yoksa giderilmesi imkânsız mağduriyetlere bizzat biz sebebiyet vermiş olacağız" dedi.

 

"TRT ÖZERK, ANADOLU AJANSI BAĞIMSIZ OLMALI"

Erkek konuşmasının devamında ise; "Değerli milletvekilleri, kanun teklifimizde şunu arz ediyoruz, diyoruz ki: Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsuruysa eğer ve demokrasinin temeli de seçimlerse gelin seçim süreçlerinde adaleti sağlayalım. Anayasa'nın 79'uncu maddesinde vurgulandığı gibi, seçimlerin başlangıcından bitimine kadar seçimlerin dürüstlüğü çok önemli. Bunu sağlamakla yükümlü Yüksek Seçim Kurulu. Biz de diyoruz ki: Yüksek Seçim Kurulundan bir temsilcinin başkanlığında RTÜK ve TRT'den de bir temsilcinin olduğu, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan bir eşitlik kurulu oluşturalım çünkü seçim süreçlerinde büyük adaletsizlikler yaşanıyor. Maalesef, TRT'de iktidar partisi ayda elli saat yer alırken muhalefetten bir parti bir saat ya da otuz dakika alabiliyor. Biz seçim süreçlerinde adaleti sağlayamazsak eğer -ki bugün seçim güvenliğinin dahi ciddi tartışıldığı bir dönemdeyiz- demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla maalesef oturtamayız. Onun için bu Siyasi Propaganda Eşitlik Kurulunu gelin gündeme alalım, kırmızı bültende yerini alsın, daha sonra ayrıntılı bir şekilde uzun uzun tartışalım. Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesi. Bakın, bugün geldiğimiz noktada TRT özerk olmalı, bağımsız olmalı, tarafsız olmalı ama olamıyor. Anadolu Ajansı özerk olmalı, bağımsız olmalı ama seçimlerden sonra bir kararnameyle Cumhurbaşkanlığına bağlandı, öncesinde de başbakan yardımcısına bağlıydı. Ama özerk olmalı bu kurumlar. Başka türlü o eşitliği, adaleti sağlayamayız. Bizim yükümlülüğümüz bu. 31 Mart gecesi Anadolu Ajansının veri akışını durdurduğu saatleri yaşadık. Bunlar olmamalı, bunlar doğru olmamalı. Seçimlerde dürüstlük esassa, eşitlik esassa... Ki seçimlere hep ne diyoruz? Yüksek Seçim Kurulunun denetiminde ve gözetiminde seçimleri kim yapar? Siyasi partiler yapar seçimleri, seçimlerde siyasi partiler yarışır. Siyasi partiler arasında eşitlik ve adalet yoksa hiçbir şey yok demektir" dedi.

 

 

"GÖRECEKSİNİZ HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK"

Muharrem Erkek konuşmasını ise şu sözlerle noktaladı; "İki gün önce 19 Mayısı hep birlikte kutladık. Cumhuriyetimizin kuruluşundaki en önemli adımdır 19 Mayıs. Anadolu Ajansı niçin kurulmuştu? Anadolu Ajansı Meclisin kurulmasından önce o bağımsızlık ve demokrasi mücadelesini ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin sesini dünyaya duyurmak için kurulmuştu. Ama bugün maalesef iktidarın elinde bir manipülasyon aracına dönüştü. 19 Mayısın 100'üncü yılını kutladığımız günlerde bizim görevimiz, cumhuriyeti kuran kadrolara karşı sorumluluğumuz Türkiye Cumhuriyetini demokrasiyle taçlandırmaktır. Demokrasiyle gelin taçlandıralım cumhuriyeti, bunun için mücadele edelim, göreceksiniz her şey çok güzel olacak. Teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum."



HABER VİDEOSU





Bu haber 2187 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI