thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Sayın Gökhan Rahat Uyuyabilecek Mi?”

Tarih: 27-01-2023 06:32:00 Güncelleme: 27-01-2023 06:54:00 + -


Belediyedeki yolsuzluk iddialarının üzerinden günler geçti. Çanakkale Belediye başkanlığından iddialarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. AK Parti İl Başkanı ise yolsuzluk ve zimmet iddialarına gecikmeli tepki gösterdi. İl Başkanı Makas yayınladığı açıklamasında; “Eğer bu iddialar doğruysa, Sayın Gökhan acaba bu soruların cevabını düşündüğünde rahat uyuyabilecek mi” sorusunu yöneltti.


“Sayın Gökhan Rahat Uyuyabilecek Mi?”

Çanakkale Belediyesi peş peşe gelen yolsuzluk, zimmete geçirme ve çeteleşme iddiaları ile gündemden düşmüyor. Uzun yıllardır belediyenin Park ve Bahçeler Müdürü olarak görev yapan G.K.’nın belediyeye ait hurdaları üçüncü şahıslara sattığı iddiaları üzerine soruşturma açılmıştı. İddialar üzerine açığa alınan G.K isimli müdür hakkında Hurdaları satarak kamu zararı oluşturma ve zimmete geçirme iddiaları ile savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. Kasım ayında yaşanan gelişmeler uzun süre kamuoyunu meşgul etmiş, ancak Belediyeden ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan yapılan açıklamalarda konunun yargıya intikal ettiği gerekçesi ile tatmin edici açıklama yapılmamıştı.

 

BELEDİYE PERSONELİ ÇETE ÜYELİĞİNDEN TUTUKLANDI!

Öte yandan geçtiğimiz hafta teknik takip altında olan ve son birkaç aydır Çanakkale’de kurulan pazarlarda köylüleri haraca bağladığı, tehditte bulunduğu ve gasp iddiaları ile ilgi suç örgütüne operasyon düzenlenmişti.. Düzenlenen operasyonda yakalanan 7 kişiden birisinin Belediye personeli çıkması kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı. Söz konusu personel ve diğer 6 kişi savcılık soruşturmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilirken; belediyeden yine herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜNDE SORUŞTURMA!

Çanakkale Belediyesi personelinin çete üyeliğinden tutuklandığı günlerde ise; Belediyede bir başka müdürlükte bir takım iddialar gündeme geldi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü ile müdürlüğe bağlı personellerin çalıştığı ofislere girmesi yasaklanırken; müfettişlerin yaptığı incelemelerde geçmiş yıllarda emekliye ayrışmış bazı personellerin çalışıyormuş gibi gösterilerek hesaplarına yatırılan paraların başka hesaplara havale edildiği iddiaları ortaya atıldı.

 

PERSONELİN İNTİHARA KALKIŞTIĞI İDDİALARI

Söz konusu soruşturma nedeniyle İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü personellerinden birinin de intihara kalkıştığı iddia edilirken; iddialar nedeniyle Çanakkale Belediyesinden ve Başkan Ülgür Gökhan’dan bugüne kadar tek bir kelime açıklama yapılmadı.

 

AK PARTİ SESSİZLİĞİ BOZDU: “RAHAT UYUYABİLECEK Mİ?

Günlerdir ortalıkta dolaşan iddialar ilgili hiçbir açıklama yapılmazken; AK Parti İl Başkanı Naim Makas yayınladığı basın açıklaması ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı kamuoyuna açıklama yapmaya davet etti. Ülgür Gökhan’a “Rahat uyuyabilecek misini” diye soran İl Başkanı Makas kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi.

 

“BAŞKAN’IN HİÇBİR AÇIKLAMASINI GÖREMEDİĞİMİZ..”

AK Parti İl Başkanı Naim Makas yayınladığı açıklamasında; “Çanakkale'nin hakkı olan Belediye kasasındaki paranın, bir personel tarafından zimmetine geçirilmesi iddiası kamuoyunu derinden sarsmıştır. Hiçbir açıklamasını göremediğimiz CHP'li Belediye Başkanı Sayın Gökhan'a soruyoruz: Eğer İddialar Doğruysa, zimmete geçirilen paralarla; Kaderine terk ettiğiniz sosyal konutlar sakinlerinden kaç tanesinin evini yenilemesine katkıda bulunur ve can güvenliğini sağlamış olurdunuz? Açlıktan birbirine saldıran hayvanların telef olduğu, bekçisi/veterineri bile bulunmayan hayvan barınağındaki sokak hayvanlarından kaç tanesi can çekişerek ölmezdi?! Suya ve ulaşıma yapılan zamların aksine bu hizmetlere hangi oranda indirim yapabilirdiniz? Mezarlıklara yapılan zammı çok gören vatandaşa "ölmeyin o zaman kardeşim" diyebilen Belediye Başkanı olarak, dar gelirli kaç aileye ücretsiz mezarlık tahsis edebilirdiniz? Eğer bu iddialar doğruysa, Sayın Gökhan acaba bu soruların cevabını düşündüğünde rahat uyuyabilecek mi, bunu değerli kamuoyunun takdirine bırakıyor ve Çanakkale halkının konuyla alakalı olarak acilen bilgilendirilmesi gerektiğini kendilerine hatırlatmak istiyoruz” ifadeleri yer aldı.




Bu haber 2430 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI