thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Sahte Mehdi Bayramiç’te Harem Kurmuş!

Tarih: 16-02-2024 07:31:09 Güncelleme: 16-02-2024 07:33:09 + -


Kasım ayında jandarma operasyonun 20 müridi ile birlikte define ararken yakalanan Sahte Mehdi Mustafa Çabuk, gözaltına alındıktan sonra müritleriyle birlikte serbest bırakılmıştı. Sahte Mehdi Mustafa Çabuk ile ilgili şok iddialar televizyonda yayınlanan bir programda ortaya çıktı. Kendisini Mehdi ilan eden Mustafa Çabuk, genç kızları hedef aldığı ve bir termal oteli üs yaparak kendisine harem kurduğu iddiaları ortaya atıldı.


Sahte Mehdi Bayramiç’te Harem Kurmuş!

İstanbul Fatihte ilk defa yıllar önce ortaya çıkan sahte mehdi Mustafa Çabuk, fatih ilçesindeki diğer tarikatlar tarafından dolandırıcılıkla suçlanınca geçtiğimiz yıl Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine geldi. Müritleri ile birlikte bir termal oteli kiralayan sözde mehdi burada “Mehdi’ye Bağlılık” töreni bile düzenledi.

 

DOLANDIRICILIKLA SUÇLANDI, BAYRAMİÇ’E MÜRİTLERİYLE GELDİ!

250 kadar müridiyle Bayramiç’te bir köyü ve kiraladığı termal oteli kendisine üs edinen sahte mehdi Mustafa Çabuk, defalarca köylüler tarafından jandarma ve kaymakamlığa şikayet edildi. Sosyal medyada da hadisleri yorumlayarak kendisine taraftar toplayan sözde mehdi Mustafa Çabuk’a geçtiğimiz Kasım ayında operasyon düzenlendi.

 

JANDARMA DEFİNE ARARKEN MÜRİTLERİYLE SUÇÜSTÜ YAKALADI!

Köylüler tarafından hakkında birçok kez şikayette bulunulan sözde Mehdi Mustafa Uçar, kasım ayında beraberinde 20 kadar müridiyle kaçak kazı yaparken Jandarma’nın düzenlediği operasyonla suçüstü yakalanmıştı.

 

“BEN MEHDİYİM..”

Gözaltına alınan şüphelilerin sorgu işlemleri sırasında, Mustafa Çabuk’un kendisini mehdi ilan ettiği de devletin kayıtlarına resmen geçirildi. Müritlerini kazı alanına yönlendiren şüpheli Mustafa Çabuk’un kazdıkları alanda 'Ahit Sandığı' olduğunu belirtmesi dikkat çekmişti.

"AHİT SANDIĞINI ARIYORDUK. MELEKLER TARAFINDAN BİLDİRİLDİ"

Hadislerde bahsedilen mehdi olduğunu iddia eden Mustafa Çabuk ahit sandığının yerinin kendisine melekler tarafından bildirildiğini belirterek, "Ben hadislerde bahsedilen Ebul Kasım Muhammed Mustafa ismi ile Hazreti Peygamberin bahsettiği mehdiyim. Melekler Mehdiye gizli olan şeylerin yolunu gösterecek ve tabutu sekineyi çıkaracaktır hadisi ile 17 Kasım 2023 günü saat: 22.00 sıralarında meleklerin bana tabutu sekinenin yerini göstermesi üzerine bende konaklamakta bulunduğum Hilal Doğa Oteli ve Koç Termal Tesislerinde konaklayan arkadaşlarıma bu hususu bildirdim. Bu çok ehemmiyetli bir konu olduğu için Devletin en üst kademesini uyarmak için ismini veremeyeceğim bazı arkadaşlarımı Ankara' da Devletin üst kademeleri ile iletişime geçmeleri ve oraya gitmeleri için bilgilendirdim. Tabutu sekinenin çıkarılması için Devletin en üst kademelerine arkadaşlarımı göndermemde ki amacım önemli eserleri muhafaza ederek Devlet için koruma ve güvence altına almalarıydı" diye konuştu.

 

"BU OLAY BASINA ÇIKARSA BAŞIMIZ BELAYA GİRER"

Öte yandan, kazı yaptıkları bölgenin basında yer almaması gerektiğini, yoksa herkesinin başının belaya gireceğini belirten sahte Mehdi, "19 Kasım 2023 günü hatırladığım kadarıyla saat: 13:30 sıralarında, kazı alanındaki kazı yapan arkadaşlarım bana ulaşarak kazı yaptığımız yere Jandarma ekiplerinin geldiğini bana bildirmesi üzerine bende konaklamakta olduğum tesislerden yaklaşık on kadar arkadaşım ile Evciler köyü Koca Kıran mevkiindeki kazı alanı bölgesine gittim. Kazı alanı bölgesinde Jandarma ekipleri kazı yapan arkadaşlarımı ve kazı alanını kamera kaydına aldığını görmem üzerine, Jandarma ekiplerine bu bölgede çekim yapmamaları gerektiğini, devletin üst kademelerine konu hakkında bilgi vermek üzere arkadaşlarımızın gittiğini, buranın basında çıkmaması gerektiğini, basında çıkarsa hepimizin başının belaya gireceğini, millet olarak beka probleminin olmaması gerektiğini bildirdim" ifadelerini kullandı.

 

ANNE TELEVİZYON PROGRAMINDA DUYURDU

ATVde yayınlanan ve Esra Erol’un sunduğu “Esra Erol’da” programında yine tüm Türkiye’nin ağzını açık bırakan bir olay yaşandı. Kendisini Mehdi’yim diyerek tanıtan Mustafa Çabuk isimli sözde bir hoca genç kızlarla termal otelde harem kurdu. Söz konusu iddialar bir anda gündem yaratırken, Çabuk’un yaptıkları Adnan Oktar’ı hatırlattı.

 

BİRÇOK GENÇ KIZI ALIKOYDUĞU İDDİA EDİLDİ

Kızının sahte mehdinin yanına kaçmasının ardından kendisini ikna edemeyince sesini duyurmak isteyen Fatma Hanım, Esra Erol’dan kendisine yardımcı olmasını istedi. 7 aydır kızından haber alamayan Fatma Hanım, kızının kendisinin yanına gelerek sahte hocadan bahsettiğini ve “‘Anne hadislerdeki mehdi dünyaya inmiş ve Çanakkale’deymiş. Ben bu kişiyi gidip görmek istiyorum” ifadelerini kullanarak bir sabah evden ayrıldığını ve kendisinden o zamandan beri haber alamadığını söyledi. Programa katılan acılı anne sarf ettiği ifadeler ile programı izleyen herkesi şaşırttı. Sözde hocanın termal otel gibi bir yerde birçok genç kızı yanında tuttuğunu belirten acılı anne gözyaşları döktü.

Annenin programa katılarak açsını duyurması üzerine Esra Erol kısa sürede, Çabuk’un yanına kaçan Mevlüde’ye ulaştı. Canlı yayına bağlanan kız kayıp olmadığını söyledi ve ‘Allah’ın izniyle onun müridiyim’ dedi. Ailesini reddettiğini ifade eden Mevlüde ‘Biz burada ilim öğreniyoruz’ sözleriyle izleyenleri şaşırttı. Esra Erol ise bu kişinin daha önce tarihi eser kaçakçılığından tutuklandığını ve ardından Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildiğini söyledi.

 

YAZIKLAR OLSUN

Canlı yayına kısa sürede ihbarlar yağdı. Esra Erol, gerekli kurumların termal otelle ilgili inceleme başlatacaklarını da söyledi. Öte yandan Mustafa Çabuk’la ilgili ortaya atılan iddialar üzerine vatandaşlardan tepki mesajları yağdı. Devlet yetkililerine seslenenler şu yorumu yaptı: “Bunlara nasıl izin veriliyor. Kendini mehdi diye tanıtıp gençleri kandıranları, beynini yıkayanları nasıl görmüyorsunuz. Adnan Oktar ve diğer din sömürücüleri ülkeyi ne hale getirdi. Yazıklar olsun.”

 

MÜRİTLERİNE DEĞNEKLİ TEDAVİ

Sahte mehdinin müritlerini kırbaçladığı da ortaya çıktı. Programda Mustafa Doğan Derince’de elinde bir sıkıntı olduğunu anlattı. Şifa bulduğunu söyledi. Bir çocuğa değnekle vurduğu görüntüler de programda yayınlandı. Değnekle gencin omzuna vuran sahte mehdiye stüdyodaki konuklar büyük tepki gösterdi.

 

“1500 KİŞİ OLUNCA SAVAŞ ÇIKARACAĞIZ”

Mustafa Çabuk’un 300 kişiyi zorla tuttuğu termal oteldeki harem iddiasına yenileri eklendi. Mustafa Çabuk’un bir de savaş planı olduğu ortaya çıktı. Mustafa Çabuk’un müritlerinin, ‘Biz 1500 kişi olduğumuzda savaş çıkartacağız’ şeklinde mesajlar paylaştığı  öğrenildi. Bu mesajlar, Esra Erol’un programında da yayınlandı. Bu arada Erol, canlı yayında Mustafa Çabuk’un define hırsızlığı nedeniyle tutuklandığı, ardından ruh ve sinir hastanesine gönderildiğini aktardı. Çabuk’un, bankacılık sistemini kafir kurumlar olarak nitelendirdiği, hilafet hareketinin finansmanı için kredi çekmenin caiz olduğunu savunduğuna dair mesajları da tespit edildi.




Bu haber 7131 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI