thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Okul Müdürünün Dokunulmazlığı Mı Var”

Tarih: 30-03-2022 06:51:43 Güncelleme: 30-03-2022 07:08:43 + -


Aylardan bu yana Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulunda yaşanan olaylar ve Okul müdürü hakkında ortaya atılan skandal iddialara rağmen, okul müdürü Seçil Cesur görevine devam ediyor. Okul müdürü Cesur görevine devam ettikçe; sendikalar, eğitimciler ve öğrenci velilerinin tepkisi dinmek bilmiyor. Sendikaların çeşitli iddialar üzerine harekete geçtiği, verdikleri dilekçelere rağmen işlem yapılmadığı iddia ediliyor.


“Okul Müdürünün Dokunulmazlığı Mı Var”

Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulunda yaşanan olay ve iddialara rağmen çözüm için yetkili kişi ve kurumların harekete geçirilmemesine tepki gösterdi. Sendika yönetiminden yapılan açıklamada, geçtiğimiz Eylül ayında da basına konu olan iddiaları hatırlatarak; “Çanakkale ilimizin en güzide okullarından biri olan Ticaret Borsası İlkokulunda öğretmen, veli ve çalışanların sorunları çözülmüyor. Herkes huzursuz. Okul müdürü Seçil Cesur hakkında birçok kez basına yansıyan haberlere rağmen sorunlar çözülmüyor. Okul müdürünü kim koruyor” sorusunu yöneltti.

 

“MÜDÜRÜ KİM KORUYOR?” MOBBİNG, ÖĞRENCİ VELİLERİNE..

Sendikadan yapılan açıklamada; “Sendikamız üyesi öğretmenler ve velilerimizin şikâyetlerini çözmesi için 2021 Eylül ayında İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ile görüşme gerçekleştirdik. Sıcak bir ortamda geçen görüşmede şu konular dile getirilmişti.  Ticaret Borsası İlkokulu müdürü Seçil Cesur’un sendikamız ve diğer sendika üyesi öğretmenlere yönelik kanun ve yönetmeliklere aykırı keyfi uygulamalarını,  emirler yağdırarak iş yaptırdığını, öğretmen ve velilere mobbing uyguladığını, bazı öğretmenlere öğrencilerinin yanında bağırdığını, uygulamalarına itiraz eden öğretmenleri odasına çağırıp sorguya çektiğini, çalışan hizmetlilere kötü davrandığını, eğitim ve öğretimle ilgili konularla ilgilenmediğini, sınıf eksiklerini ve ihtiyaçlarını tamamlamadığını, bunu velilerden talep edip aldırmaya çalıştığını, öğrenci velilerine kaba davranışlar gösterdiğini uzunca anlattık. Amacımızın okuldaki sorunları çözmek olduğunu kimseyi suçlama niyetimizin olmadığını belirttik” denildi.

 

“UZUNCA BİR SÜREDİR SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLEDİK”

Tüm yetkili makamlara, Çanakkale valisi İlhami Aktaş’a kadar çıkarak durumu bildirdiklerini, eylem yaptıklarını hatırlatan Sendika yönetimi; “Uzunca bir süre sorunların çözülmesini bekledik. Ancak hiçbir şeyin değişmediğini, her geçen gün daha kötüye gittiğini, öğretmen veli ve çalışanların huzursuzluğunun arttığını gördük. Aralık 2021 tarihinde sorunları dile getirmek amacıyla okulun önünde basın açıklaması yaparak pankart açtık. Yetkililerin müdahale etmesini sorunların çözülmesini istedik” ifadelerine yer verdi.

 

“İDDİALAR İSPATLANDIĞI HALDE MÜDÜR GÖREVİNDE..”

Şikayetleri üzerine okula gönderilen müfettişlerin iddiaları araştırdığına dikkat çekilen açıklamada; “Bunun üzerine okula müfettişlerin geldiğini, öğretmen, veli ve çalışanların ifadelerini aldıklarını, okul müdürü hakkındaki iddiaların bu okulda çalışmış hizmetliler, veli ve öğretmen ifadeleri ile açığa kavuştuğunu, okul kamera kayıtları sorunların temel sebebi olan bazı iddiaları çok net bir şekilde ispatladığı halde günümüze kadar okul müdürü görevine devam etmiştir. Adli ve idari suç teşkil eden bu kadar iddia ve suçlamalara rağmen müdür koltuğunda oturuyor. Öğretmen veli ve çocuklara yazık oluyor” denildi.

 

“MÜDÜR DEFTERLERE EL KOYDU, VELİLERE BORÇ ÇIKARTTI”

Okul Aile Birliği seçimlerine de müdahale ettiği öne sürülen okul müdürü Seçil Cesur hakkında yeni iddiaları da gündeme taşıyan sendika yönetimi; “Bazı velilerden aldığımız bilgilere göre; müdürün istediği ve desteklediği Okul Aile Birliği listesi seçilemeyince müdürün yeni seçilen Okul Aile Birliği yönetimine çok sorunlar çıkardığını,  müdürün Okul Aile Birliği defterlerine el koyduğunu, bazı üyeleri kapısından kovduğunu, kayıtlarda olmayan ve hiçbir karara bağlanmayan 15000 tl gibi borçlar çıkardığını,   birliğin bu borçları ödemesini istediğini, konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğüne birkaç kez dilekçe verilmesine rağmen işlem yapılmadığını öğrendik. Bazı öğrenci velileri Ocak ayında Çanakkale Valisi Sayın İlhami Aktaş ile bire bir makamında görüşerek sorunlarını anlattıklarını ve dilekçe verdiklerini ancak dilekçeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaşmasına rağmen bu güne kadar okul müdürü hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını belirttiler” denildi.

 

“ADLİ VE İDARİ YAPTIRIMLARIN UYGULANMASINI BEKLİYORUZ”

Okul müdürü Seçil Cesur hakkında ortaya atılan tüm iddiaların ispatlı olduğu, buna rağmen koltuğunda oturtulmaya devam edildiğine dikkat çeken Sendika yönetimi; “Öğretmeniyle, Okul Aile Birliği ile çalışanları ile ve okulun en büyük destekçisi velileri ile sorun yaşayan okul müdürü Seçil Cesur hakkında yürütülen soruşturmaların sonuçlandırılmasını, verilen dilekçelerin işleme konmasını talep ediyoruz. Hakkındaki iddialarla ilgili adli ve idari yaptırımların uygulanmasını istiyoruz. Bu kadar güzel bir okulun adının başarılarla anılması,  öğretmenlerin huzurlu ortamda çalışması, velilerin ve çocukların mutluluğu her şeyden önce gelir. Bir okul bir müdüre feda edilemez” ifadelerine yer verdi.

 




Bu haber 5435 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI