thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Lapseki Şeftalisi ve Bayramiç Zeytinyağına Tescil Belgeleri Verildi

Tarih: 16-06-2022 16:59:29 Güncelleme: 16-06-2022 17:06:29 + -


Türk Patent ve Marka Kurumunda (TÜRKPATENT), Çanakkale Lapseki şeftalisi ve Bayramiç zeytinyağının coğrafi işaret tescil belgesinin teslim töreni yapıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'nin özel bir şehir olduğunu belirterek "Çanakkale'nin hep yatırımlarla gündeme gelmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Lapseki Şeftalisi ve Bayramiç Zeytinyağına Tescil Belgeleri Verildi

Türk Patent ve Marka Kurumunda, Çanakkale Lâpseki şeftalisi ve Bayramiç zeytinyağının coğrafi işaret tescil belgesinin teslim töreni düzenlendi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan törende yaptığı konuşmada Çanakkale'nin özel bir şehir olduğunu vurgulayarak "Çanakkale tarihin emaneti, milli başkentimiz tabiri caizse, Cumhuriyetimizin önsözü, şehitler diyarı Çanakkale'yi büyütmek ve geliştirmek en büyük görevimiz. Ülkemizin her karışı kıymetlidir ama Çanakkale bambaşka kıymettedir. Türkiye'nin bütün coğrafyasından Çanakkale'mizde hatırası olmayan hiç kimse yoktur. O yüzden Çanakkale'mizi tarihin bir emaneti olarak görüyoruz" ifadesini kullandı.

“BİRİ AVRUPA’DA TOPLAM 10 ÜRÜNÜMÜZ TESCİLLENDİ”

Çanakkale'nin, sanayi, orman, turizm ve tarım kenti olduğunu belirten Turan şunları kaydetti: "Çanakkale son dönemde gıda OSB'leri, altyapı çalışmaları, barajları, soğuk hava depolarıyla yeni bir süreç başlatıp özel bir süreç yaşıyor. Ezine Gıda OSB'si bu yüzden var. Bayramiç'te küçükbaş hayvancılık OSB'si bu yüzden var. Ayvacık Jeotermal OSB bu yüzden kuruluyor. Tarıma ilişkin hangi imkanımız varsa en iyisi bölgemizde olsun diye yoğun mesai harcıyoruz. Çanakkale lojistiğinde en önemli sorunumuz ulaşım aksının sorunlu olmasıydı. Bu da 18 Mart'ta bütün dünyaya gururla duyurduğumuz köprümüzün açılışı yapıldı ve altyapı sorunumuz büyük ölçüde çözülmüş oldu. Artık bizim tarım ürünlerimizin, sanayimizin ve turizmimizin Avrupa'ya pazara ulaşmama riski yok oldu. Önceden korkumuz vardı, üretim yaptık. Pazara ulaştıramama korkumuz vardı, artık köprü bu sorunu ortadan kaldırdı."

 

“ARTIK MAZERETİMİZ YOK”

Turan, il için 1915 Çanakkale Köprüsü sonrası yeni tarım, sanayi ve turizmin başladığını ifade ederek Bayramiç zeytinyağı ve Lâpseki şeftalisini tesciliyle birlikte Çanakkale'nin biri Avrupa'da olmak üzere 10 ürününün tescil edildiğini söyledi. Çanakkale'deki yetkililere seslenen Turan şöyle konuştu: "Artık mazeretimiz yok, köprümüz, OSB'miz, üretimlerimiz var. Her türlü imkanın değerlendirilerek coğrafi tescil başta olmak üzere bütün marka değerini artıran ne varsa bölgemize katmak bizim görevimiz. Çanakkale'nin hep yatırımlarla gündeme gelmesini istiyoruz." Konuşmaların ardından tescil belgeleri Başpınar tarafından Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu'na verildi.




Bu haber 2383 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER BÖLGESEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI