thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Partimizin Başarısı, Halkımızın Teveccühünün Sonucu..”
Tarih: 08-12-2023 06:34:17 Güncelleme: 08-12-2023 07:14:17 + -


5 Aralık 2023 tarihi itibariyle CHP’de aday adaylığı başvuru süreci sona erdi. CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergün yaptığı açıklamada; merkez ilçede 4 aday adayı, 62 belediye meclis üyeliği ve 15’de İl Genel Meclis üyeliği başvurusu yapıldığını belirtti. Kepez’de ise hem belediye başkanlığı hem de belediye meclis üyeliğinde aday adayı rekoru kırıldığını belirtti!


“Partimizin Başarısı, Halkımızın Teveccühünün Sonucu..”

28 Kasım 2023 tarihinde normal başvuru süreci CHP Genel Merkezi tarafından aday adaylığı başvuru süreci 5 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılmıştı. Aday adaylığı başvurusu süresinin uzatılmasıyla birlikte CHP’de aday adaylığı başvurularında patlama yaşandı. Hemen hemen tüm ilçe belediye başkanlıklarında hem de meclis üyeliklerinde CHP İlçe Başkanlıklarında yoğun bir başvuru süreci yaşandı.

 

CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI SAYILARI AÇIKLANDI

CHP Merkez İlçe Başkanlığı Çanakkale ve Kepez Beldesinde yapılan başvuru sayılarını açıkladı. CHP’den Çanakkale Belediye Başkanlığı için Muharrem Erkek, Mehmet Öngen, Erdal Gezen ve İrfan Mutluay başvuru yapmışlardı.

 

CHP Çanakkale Belediye Meclis üyeliğinde görev yapmak isteyen CHP’lilerin sayısı ise; 62 oldu. Geçmiş dönem Çanakkale Baro Başkanlığı görevini yürüten Av. Bülent Şarlan, eski meclis üyelerinden Cem Belli gibi isimlerde 62 kişilik aday adayı başvurusu yapan isimler arasında yer alıyor.

 

Çanakkale İl genel Meclis üyeliğinde ise 15 isim başvuru yaptı. 15 isim arasında mevcut il genel meclisinde CHP Grup Başkanvekili olan Av.Güneş Pehlivan, önceki dönem ÇTSO Meclis üyeliği görevinde buluna işadamı Can Algönül gibi isimler yer alıyor.

KEPEZ’DE ADAY ADAYI REKORU!

Çanakkale’nin olduğu kadar Türkiye’nin de en büyük belde belediyelerinden birisi olan Kepez Belde Belediye Başkanlığında için CHP’de adeta adayı rekoru kırıldı. Kepez Belde Belediye Başkanlığı için 6 aday adayı bulunurken; Belediye meclis üyeliği içinde rekor başvuruda bulunuldu. Kepez Belediye Meclis üyeliği için 39 isim aday adaylığı başvurusunda bulundu!

KADINLARDAN YOĞUN BAŞVURU!

CHP'de görev alarak Meclis üyeliklerine başvuru yapan isimler arasında kadınların yoğunluğu da dikkat çekiyor. Çanakkale Belediye Meclis üyeliğine aday adaylığı başvurusu yapan 62 isimden 21 tanesi kadınlardan oluşuyor. İl Genel Meclis üyeliğine başvuru yapan 15 isim arasında ise 5 tanesi kadın aday adaylarından. Hem il genel hem de Çanakkale Belediye meclis üyeliklerine başvuraların üçte birisini kadınların oluşturduğu görülüyor!

“PARTİMİZİN BAŞARISI, HALKIMIZIN TEVECCÜHÜNÜN SONUCUDUR”

CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergün, hem merkez ilçe de hem de Kepez Beldesinde bu kadar çok aday adayı başvurusunun olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Merkez İlçe Başkanı Ergün yaptığı değerlendirmede; “Cumhuriyet Halk Partisi, merkez ilçede ve kepez beldesinde iktidar partisiyiz. Partimize bu kadar çok talep olması, kentte yaşayan halkımızın teveccühünü kazanmış bir parti olarak; partimizin gücünü ve rengini gösteriyor. Biz yeniden iktidarımızı koruyacağıma inanıyoruz. Çünkü gücümüzü halkımızdan alıyoruz ve halkımıza güveniyoruz” dedi.

 

“TÜM ADAY ADAYLARIMIZ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ İSİMLERDİR”

CHP’den bu kadar çok başvuru yapan isimlerin hem halk hem de partililerce bilinmesinin önemine dikkat çeken Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergün; “Aday adaylığı başvuru süreci yoğun bir süreçti. Bu kadar çok başvuru olmasından dolayı artıca memnunuz. Aday adayı olan tüm arkadaşlarımız da birbirinden değerli, alanlarında başarılı olan isimlerdir. Hepsi de halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeye talip oldular” ifadelerini kullandı.




Bu haber 1928 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI