thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Vatandaşın “Atatürk’ün Silueti Ters” Tepkisi!
Tarih: 31-10-2023 07:19:44 Güncelleme: 31-10-2023 07:20:44 + -


Cumhuriyet'imizin 100'üncü yıl dönümünde Biga Belediyesi tarafından Belediye Meydanı'nda Atatürk Anıtı açılışı yapıldı. Sonsuzluk işareti ile simgelenen heykeldeki Atatürk siluetlerinin ters asılması ise vatandaşların tepkisine neden oldu!


Vatandaşın “Atatürk’ün Silueti Ters” Tepkisi!

Cumhuriyet'imizin 100'üncü yıl dönümünde Biga Belediyesi tarafından Belediye Meydanı'nda Atatürk Anıtı açılışı yapıldı. Tören, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anılması ile başladı. Sonrasında Cumhuriyetimizin sonsuzluğunu simgeleyen ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün siluetlerini taşıyan büyük bir sonsuzluk işareti olan Ali Demirkol'un tasarladığı anıtın açılışı gerçekleştirildi.

 

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada; "İlk günden itibaren sonsuzluk fikri, bu büyük projenin ana temasıydı. Anıt, sadece Biga'nın sembollerinden biri olmakla kalmayacak, aynı zamanda Cumhuriyetimizin büyüklüğünü ve sonsuzluğunu yansıtacak bir eser olarak yerini alacak” dedi. Başkan Bülent Erdoğan, bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti ve bu anıtın Cumhuriyetimizin sonsuzluğunu temsil eden bir ilham kaynağı olacağını ifade etti.

VATANDAŞIN TERS SULİET TEPKİSİ

Çanakkale Belediyesinin yaptırdığı ve Atatürk’ benzemeyen Atatürk Heykeline tepkiler hafızalardaki yerini korurken; Bigalı vatandaşlar da açılışı yapılan heykele tepki gösterdikleri görüldü. Atatürk’ün 100 farklı siluetinin yer aldığı heykelde; Atatürk’ün siluetlerinin bir kısmının ters bir kısmının ise yan şekilde heykelde yer alması tepki çekti.

HEYKELİN ÖZELLİKLERİ

Biga Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada anıtla ilgili; "Anıt, yaklaşık 100 metrekare krom plakanın özel bir şekilde bükülüp, kesilerek bu konstrüksiyon parçalarını oluşturmasıyla oluşturuldu. Yağmur ve rüzgarın etkilerini hesaba katılarak, 52 ayrı parça, birbirini tamamlayan iki daire haline getirildi. Her parça, 5.9 derecelik bir açıyla diğerine yerleştirilirken, eseri bir arada tutan 16 cıvata kullanıldı. Anıt, aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü özel kılmak adına Atatürk'ün 100 farklı yüzünü taşıyor. Tüm anıt, 360 derece çevreden görülebilecek şekilde dizayn edilerek göz kamaştırıcı bir görünüm kazandırıldı. Aynı zamanda, yakın bir gelecekte çevresine Biga'nın simgelerinden olan Mehmet Çavuş ve Kaymakam Hamdi Bey figürlerinin de ekleneceği müjdesi verildi" ifadelerine yer verildi.




Bu haber 2317 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI