Yıllar önce Esenler Mahallesine yapılması planlanan ancak nasıl oldu ise yeri bu kez şehrin ortasındaki Köy Hizmetleri arazine gelen Kamu Kampüs projesi ÇTSO Yönetim Kurulu tarafından tepki çekiyordu. Seçimlere sayılı günler kala sadece projesi için 20 milyon TL kaynak aktarılmasına eleştiri getiren ÇTSO, bu kaynağın depremzedelere harcanması gerektiğini savunuyordu. ÇTSO ayrıca projenin yeri konusuna da itiraz ederek; daha uygun bir yere yapmak varken şehrin ortasında daha fazla trafik ve otopark sorunu yaratacak proje için şehrin dinamiklerine ve iktidar temsilcilerine çağrı yapıyordu.
“TRAFİK SORUNU KATLANACAK.. PROJE PARASI DEPREMZEDELERE HARCANSIN”
ÇTSO Yönetim Kurulu yayınladığı açıklamada; “Çanakkale’de doğan, Çanakkale’de doyan ve Çanakkale’de yaşayanlar olarak gelecek kuşaklara bırakacağımız en önemli ve kıymetli miras yaşanabilir bir çevre olmalıdır. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak her fırsatta ve platformda bu fikrimizi hiçbir siyasi etki altında kalmadan objektif olarak savunmaktayız. Yıkılan kamu binalarının yerine yeni bina yapılmaması, arazilerinin halkın kullanımına açılması gerektiğini yıllardır ısrarla vurguluyoruz” ifadelerine yer verdi.
“KARŞI ÇIKMASI GEREKENLER YEREL DİNAMİKLER..”
Çanakkale kent merkezinde trafik ve otopark sorununu yıllardır çözemeyen Çanakkale Belediye başta olmak üzere, şehir planlamacıları dahil olmak üzere trafik ve otopark sorununu arttıracak proje karşısında tepki göstermediğine dikkat çeken ÇTSO yönetimi; “Son üç aydır da her Meclis gündemimizde, şehrin tam merkezine yapılması planlanan Kamu Kampüsünün yerine karşı olduğumuzu dile getiriyoruz. Oda olarak yakinen takip ettiğimiz bu yapım işi ile ilgili şehrin yerel dinamiklerinden bir görüş alınmamıştır. Bununla beraber üzücüdür ki; karşı çıkmasını beklediğimiz daha doğrusu karşı çıkması gereken yerel dinamiklerden de bu yapım işine gereken tepki gelmemiştir” ifadelerine yer verdiler.
“ÇANAKKALE’MİZİN KALBİNE SAPLANMIŞ BİR HANÇERDİR”
Şehrin merkezine yapılacak olan devasa kampus alanının yerinin yeşil alan olması gerektiğinin altını çizen ÇTSO Yönetimi; “15.400 metrekare inşaat alanına sahip Hükümet Konağında sadece çalışacak kişiler ve hizmet almaya gelecek vatandaşları düşündüğümüzde bile şehrin var olan trafik ve otopark sorununun ne kadar artacağı malumunuzdur. Allah vergisi doğası ve güzelliklerini kul eliyle bir çırpıda böyle kolayca bozmak, bu şehre yapılabilecek en büyük kötülüktür, günahtır, yazıktır. Turizm şehri adayı Çanakkale’mizin kalbine saplanmış bir hançerdir” tepkisini gösterdiler.
“PROJE DOĞRU AMA YERİ ÇOK YANLIŞTIR”
Kamu Kampüs projesine kentin ihtiyacı olduğu konusunda hemfikir olduklarını ancak yeri konusunda itiraz ettiklerini belirten ÇTSO Yönetimi; “Proje doğrudur, amacı güzeldir ancak yeri çok yanlıştır! Planlanan yer, olduğu gibi tamamı halkın kullanımına açılmalı, Halk Bahçesi genişletilmelidir. ‘Çanakkale Valiliği Hükümet Konağı Yeni Hizmet Binası Yapım İşi’ adıyla çıkarılan ihaleye itirazen şikâyet için bugün başvurunun son günüydü. Gönül isterdi ki; her fırsatta katılımcılığı, ortak akıl ve birlikte çalışma kültürünü, hukuku savunanları da yanımızda görelim. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu ihaleyi idari yargıya taşımaktansa süreçte yalnız bırakıldığımız için, tarihe iz düşmek adına tepkimizi değerli kamuoyu ile paylaşmayı tercih ediyoruz” ifadelerine yer verdiler.