thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kamu Kampüs Gerçekleri..

Tarih: 03-04-2023 06:37:18 Güncelleme: 03-04-2023 07:06:18 + -


AK Partili Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu’nun 2020’den bu yana uğraştıkları Kamu Kampüs projesi için 20 milyon TL değerinde kaynak aktarıldı. Deprem felaketinin yaşandığı binlerce kişinin mağdur olduğu felaket ve seçim arifesinde böylesine bir kaynağın betona harcanması ise tepki çekiyor. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’nın yeri ve zamanlamasına tepki gösterdiği proje aslında 2014 yılında ilk kez gündeme gelmişti. Dönemin Valisi Ahmet Çınar proje tanıtım toplantısında kurum müd


Kamu Kampüs Gerçekleri..

AK Partili Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu’nun 2020’den bu yana uğraştıkları Kamu Kampüs projesi için 20 milyon TL değerinde kaynak aktarıldı. Deprem felaketinin yaşandığı binlerce kişinin mağdur olduğu felaket ve seçim arifesinde böylesine bir kaynağın betona harcanması ise tepki çekiyor. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’nın yeri ve zamanlamasına tepki gösterdiği proje aslında 2014 yılında ilk kez gündeme gelmişti. Dönemin Valisi Ahmet Çınar proje tanıtım toplantısında kurum müdürlerini kaynak israfı gerekçesiyle ağır eleştirilerde bulunmuştu.! Aradan geçen 9 yıl sonra konu yeniden gündemde.. Kamu Kampüs gerçekleri nedir ve neden bunca yıldır yapılmadı?

 

HERŞEY GÖKÇEADA DEPREMİYLE BAŞLADI!

24 Mayıs 2014 tarihinde Gökçeada açıklarında saat 12.25’de 6,9 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Cumartesi günü öğle saatlerinde meydana gelen deprem nedeniyle Çanakkale’de can kaybı yaşanmazken büyük panik yaratmıştı. Depremin hemen ardından ise kamu binalarının depreme dayanıklılığı gündeme geldi. Dönemin Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’ın talimatıyla kamu binalarının durumlarının tespiti talimatı verilmişti.

 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ “KAMU KAMPUS PROJESİ” HAZIRLADI!

Vali Ahmet Çınar kamu kurumlarının depreme karşı durumlarından bahsederken bunun içinde okullar, hastaneler ve İl Müdürlüklerine ait binalar vardı. Okullar ile ilgili bir çalışma yapıldı mı, yapılmadı bilinmiyor ama İl Müdürleri bir anda gündeme “Kamu Kampüs” projesini ortaya attılar.

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hazırlanan proje için tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya tüm il müdürlerinin yanı sıra Vali Ahmet Çınar’ın daveti ile Aynalı Pazar Gazetesi de toplantıya katıldı. Ancak düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Ahmet Çınar yerine Vali Yardımcıları Hüseyin Kulözü, Cezmi Batuk ve Ömer Faruk Ateş katılmıştı.

 

BİRÇOK MÜDÜRLÜĞÜN BİNALARI İHALE AŞAMASINDAYDI!

O gün o toplantıya katılan tüm kamu kurum müdür ve amirleri proje için fikirlerini paylaştılar. Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü’nün proje sunumunun ardından ise kurumların mevcut binalarını sordu. Yaklaşık 20 kadar İl Müdürlüğü’nün yanı sıra çeşitli kamu kurumlarına ait binalarının yarısının yeni yapılıyor, kimisine ise arazi tahsisi yapılmış, bütçe çıkması bekleniyordu!

 

“PROJE GÜZEL.. AMA YENİ BİNALARINIZ NE OLACAK?”

O gün o toplantıda; İl Özel İdare binası dahil olmak üzere; Emniyet Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü, AFAD Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Yeni Devlet Hastanesi gibi birçok kuruma yeni bina yapmaları için yer tahsisi yapıldığı ve bütçeden kimine kaynak çıktığı kimisine de kaynak başvurusu yapıldığı hatta bazı kurum ve müdürlük binalarının ihale aşamasında olduğu gündeme geldi.

 

Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğünce sunumu yapılan Kamu Kampüs projesi içinde hangi müdürlük veya kurumların da yer alıp almayacağı görüşülmüştü. Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü bunun üzerine; “Şu anda en acil olarak görülen Çanakkale Defterdarlık hizmet binasına ihtiyaç var görünüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de 3 farklı binada hizmet veriyor. Önceliği bu kurumlara vermemiz gerekiyor. Çoğu kurumumuza arazi tahsisi yapılmış. Bu proje için çalışma başlattığımızda birçok kurumun binası bitecek o zaman yeni binalarınız ne olacak? Bu binalar israf olmaz mı” şeklinde tepki göstermişti.

“YENİ BİNALARIMIZ YAPILIYOR KAMPÜS ALANINDA YER ALMAYACAĞIZ”

Dönemin üç vali yardımcısının soruları üzerine; Arazi tahsisi yapılmış, bütçesi çıkmış, kimisinin de inşasına başlanmış kamu binaları için birçok kurum o toplantıda Kamu Kampüs Alanı içerisinde yer almayacaklarını açıklamıştı.

 

PROJENİN YERİ: ESKİ SSK HASTANESİ ARKASINDAKİ ASKERİ ALAN OLACAKTI!

Deprem nedeniyle risk altında olan kamu binalarının durumunun tespiti için başlatılan çalışma dönemin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bülent Yeğin ve yardımcısı Mustafa Poyrazlı tarafından kısa sürede Kamu Kampüs Alanı Projesine dönüşmüştü. 2014 yılında Kamu Kampüs alanı için en uygun yer olarak; ulaşım kolaylığı gerekçesi ile Eski SSK Hastanesi arkasında bulunan 90 dönümlük askeriyeye ait arazi olarak belirlenmişti.

 

Dönemin Çevre ve Şehircilik İl Müdür yardımcısı Mustafa Poyrazlı daha sonra Aynalı Pazar gazetesine projenin ve arazinin görsellerini içeren bilgi metni göndermiş proje alanı için ise; “Bundan sonraki aşama ise arazi tahsis aşamasıdır. Bilindiği gibi bizim tespit ettiğimiz arazi eski SSK Hastanesi arkasında kalan 90 dönümlük bir arazi. Fakat bu arazinin şu an 76 dönümlük kısmı askeriyenin atış alanıdır. Aslında bu arazi imar planında devlete ait bir alan olarak görülmekte; Maliye hazinesine ait tahsiste ise Askeriye’ye ait görünüyor. Haliyle bu sorunun çözüme ulaşması gerekiyor” açıklamasında bulunmuştu.

 

ESKİ PROJEDE; DERNEKLERE YER, KREŞLER, OKULLAR VE KAFETERYALAR OLACAKTI!

Esenler Mahallesine yapılacak olan Kamu Kampüs alanı için dönemin müdür yardımcısı Mustafa Poyrazlı “Cazine Merkezi olacak” açıklamasında bulunmuş, tüm kamu kurumlarının tek bir arazi üzerine yapılacağını, burada çalışacak memurların çocuklarının gidebileceği kreş ve okulların yapılacağını, sosyal yaşam alanlarının yanı sıra kafeterya ve lokantalarında yapılacağını ayrıca derneklere de yer tahsisi yapılacağını açıklamıştı.

 

DEFTERDARLIK BİNASI HALEN YOK!

15’den fazla İl Müdürlüğünün ve çeşitli kamu kurumlarının yanı sıra Çanakkale Valiliğinin de içinde bulunacağı 90 dönümlük araziye kurulacak olan Kamu Kampüs projesi 2014 yılında başladığı gibi bitti. O günlerde depreme en dayanıksız kamu binası olarak Çanakkale İl Defterdarlığının binası tespit edilmişti.

 

2014 YILINDA “DEFTERDARLIK BİNAMIZIN İNŞAASINA 1,5 AY İÇİNDE BAŞLACAK” DENMİŞTİ

2015 yılında depreme dayanıksızlığı tespit edilen Defterdarlık binası bugün Çanakkale’nin üç ayrı bölgesinde farklı binalarda kiracı olarak vergi mükelleflerine hizmet veriyor. 25 Ocak 2021 tarihinde yıkımı gerçekleşen Defterdarlık Binası için 2014 yılında düzenlenen Kamu Kampüs Projesi tanıtım toplantısında arazi tahsisi yapıldığı açıklanmıştı.

 

Dönemin İl defterdarı Mustafa Işık halen yapılamayan Defterdarlık Hizmet Binası için şu açıklamada bulunmuştu; “Yaşanan Deprem (24 Mayıs 2014 tarihli deprem) sonrasında Defterdarlık hizmet binamız hasar görmüştür. Bu çerçevede TOKİ tarafından İzmir yolu üzerinde 12 dönüm arazi üzerinde yeni hizmet binamızın inşasına 1-1,5 ay içerisinde başlanacak. Proje safhasında lojmanlarında bu alan içerisine eklenmesini sağladık. Bu nedenle yapılması planlanan Kamu Kampüs Projesi içerisine yer almayacağız..”




Bu haber 3419 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI