thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kaleseramik Yatırımcılarına Rekor Kâr Ettirdi!

Tarih: 11-08-2023 07:16:45 Güncelleme: 11-08-2023 07:28:45 + -


Kaleseramik, halka arz sürecini başarıyla tamamlayarak, 27 Temmuz 2023 günü Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. 25 TL’den satışa çıkartılan hisseler, halka arz fiyatına göre yüzde 184 değer artışı elde etti. İki haftada rekor seviyelerde değerlenen Kaleseramik hisseleri için Açığa Satış Yasağı getirildi!


Kaleseramik Yatırımcılarına Rekor Kâr Ettirdi!

Kaleseramik, halka arz sürecini başarıyla tamamlayarak, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. Ak Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım liderliğindeki şirketler birliği aracılığıyla gerçekleştirilen talep toplama sürecinde Kaleseramik, 25 TL halk arz fiyatı üzerinden satışa çıkarılan 109.390.465 TL nominal değerli payları için 2 milyonun üzerinde yatırımcıdan talep aldı.

 

Kaleseramik’in halka arz programının son aşaması olan Gong töreni ise, güzel bir tesadüf ile Kale Grubu’nun 66. Kuruluş Yıldönümü ve Seramik Bayramı’nın kutlandığı 27 Temmuz günü, Borsa İstanbul’da düzenlendi. Törende; kurumsal film gösterimin ardından geri sayım başladı ve kürsüde vurulan gong ile birlikte Kaleseramik, #KLSER kodu ile Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.

 

İKİ HAFTADA YÜZDE 184 ORANINDA DEĞERLENDİ!

27 Temmuz’da Borsa İstanbul’da KLSER kodu ile işlem görmeye başlayan şirketin hisseleri her geçen gün yatırımcılarının yüzlerini güldürdü. 27 Temmuz ile 10 Ağustos tarihleri arasında geçen 15 günlük süre içerisinde Kaleseramik hisseleri gördüğü talepler sonrasında yüzde 184 oranında değer kazandı.! Borsanın açık olduğu 11 günlük süre içerisinde yatırımcılarının yüzlerini güldüren hisseler 27 Temmuz’da 25 TL’den satılırken; 10 Ağustos tarihi itibariyle bir hisse değeri 71,15 TL’ye kadar yükseldi.

 

KALESERAMİK HİSSELERİNE TEDBİR GETİRİLDİ!

Halka arzdan sonra geçen 15 günlük süre içerisinde 11 gün açık olan Borsa İstanbul aşırı değerlenen Kaleseramik hisselerini ve hisseleri satın alan yatırımcıları korumak amacıyla tedbir kararı aldı.  Tavan fiyatı olan 71,15 TL’ye ulaşarak dikkatleri üzerine çeken Kaleseramik hisseleri için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Kaleseramik hisselerine 8 Eylül’e kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

 

Açığa satış yasağı nedir?

Açığa satış işlemi, sahip olunmayan sermaye piyasası araçlarının satılmasını ya da satışına ilişkin emrin verilmesini ifade eder. Satışa ilişkin takas yükümlülüğünün ödünç alınan sermaye piyasası araçları ile yerine getirilmesi de açığa satış sayılır.

 

Açığa satış yasağı uygulanırken, belirli bir varlık için açık pozisyonlar sınırlandırılabilir veya yatırımcıların belirli bir varlığı satma hakkı kısıtlanabilir. Bu sınırlamalar, belirli bir zaman dilimi içinde geçerli olabilir ve piyasalardaki volatilite azaldıktan sonra kaldırılabilir.




Bu haber 2598 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI