Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi AŞ (KLSER) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu(KAP)’na yapılan bildirimde Çan’daki seramik kaplama malzemeleri üretim tesislerinde rutin planlı bakım çalışmaları dolayısıyla üretime ara verilmesi hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Şirketimizin Çan'daki seramik kaplama malzemeleri üretim tesislerinde, rutin planlı bakım çalışmaları nedeni ile 15 Kasım – 15 Aralık tarihleri arasında üretime ara verilecektir. Bu dönemde, çalışanlarımız izin kullanacak olup, fabrikamızda nöbetçi personel ile bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirilecektir. Normal üretim sürecine 15 Aralık tarihinde başlanması planlanmaktadır. Söz konusu dönemde satışların etkilenmemesi için gerekli stok ve sevkiyat önlemleri alınmış olup satış ve pazarlama faaliyetleri planlandığı gibi devam etmektedir. Çan'daki frit üretim tesisinde ve Semedeli, Bandırma, Yerköy'deki diğer üretim tesislerimizde üretim devam etmektedir” denildi.
STOK ARTIŞI.. EKONOMİK DENGESİZLİKLER..
Öte yandan Çan’ın Sesi gazetesinin haberine göre şirketin bir çeşit ekonomik dengesizlik yaşıyor. Çan’ın Sesi gazetesinin haberine göre; şirketin planlı bakım onarım çalışmalarının dışında stok artışının da etkili olduğu iddia ediliyor. Ekonomideki dengesizlikler faizlerin yüksek oluşu inşaat sektörünü de ciddi anlamda etkilediği bu sebeple yeni inşaat alanlarının yapılmamasından dolayı Kaleseramik’in stoklarının belirlenen miktarların çok üzerine çıktığı şirketin bundan dolayı üretimi durdurma kararı aldığı bu kararla birlikte bakım ve onarım çalışmalarının da yapılacağı iddia edildi.
İŞTEN ÇIKARTMALAR.. ÜCRETSİZ İZİNLER..
Şirketin elindeki stokları eritip istenilen seviyeye getirilmesinin ve bakım ve onarım çalışmalarının yapılmasının ardından ekonomik göstergelerde gözetilerek inşaat sektörünün tekrar canlanması ile birlikte üretime başlayacağı, aksi takdirde üretimin başlama tarihinin bir süre daha uzatılabileceği iddialar arasında.
Kaleseramik’in yaptığı açıklamada planlı bakım onarım çalışmaları diye belirtilse de bunun dışında tazminatlarını ödeyerek işten çıkardığı işçilerin ve ücretsiz izne ayrılan çalışanların olması da bu iddiaları güçlendirmektedir. İnşaat sektöründe yaşanan daralma birçok sektör temsilcisi tarafından sürekli dile getiriliyor olması yapılan açıklamalarda sektörün can çekiştiği, yüksek kredi faizleri ve malzemelerdeki fahiş artışlarda göz önüne alındığında inşaat sektörüne üretim yapan tüm firmaların zorda olduğu biliniyor.