thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


"Ata’mıza Yapılan Saygısızlıkların Ardı Arkası Bitmiyor"
Tarih: 10-11-2023 08:49:14 Güncelleme: 10-11-2023 12:52:14 + -


Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85'inci yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törende siren 2 dakika yerine yaklaşık 20 saniye çaldı.



Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85'inci yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.  Atatürk'ün Anma Töreni, saat 08:55'te Biga Kaymakamlığı ve Biga Belediyesi adına çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başladı. Ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde başlayan siren sesi başlamasının ardından 20 saniye sürdü. Yaklaşık 2 dakika süren sessizliğin ardından Biga Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu ve tören sona erdi.

 

Sirenin kısa sürmesine Bigalılar tepki gösterirken, yaşanan aksaklığın nedeni ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Tören alanında da katılımcılar yaşanan duruma tepki gösterdiler. Törende Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Demir'in yanı sıra protokol üyeleri ve halk katıldı.

 

İSTEYEN KURUMLARDA ÇELENK SUNDU

Törenin ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunmak isteyen tüm kurum ve kuruluşlar ile siyasi partiler adına çelenkler sunuldu. Ak Parti Biga İlçe Başkanlığı, CHP Biga İlçe Başkanlığı, MHP Biga İlçe Başkanlığı, İyi Parti Biga İlçe Başkanlığı, Zafer Partisi Biga İlçe Başkanlığı, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ziraat Odası, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Biga Atatürkçü Düşünce Derneği, Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Atatürk Anıtı'na çelenk sundular.

 

"ATA’MIZA YAPILAN SAYGISIZLIKLARIN ARDI ARKASI BİTMİYOR"

Zafer Partisi Biga İlçe Başkanı Muharrem Maral, Atatürk'ün vefatının 85'inci yıldönümü nedeniyle Biga Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma töreninde belediye hoparlörlerinden çalınması gereken sirenlerin 20 saniye sürmesine tepki gösterdi. Zafer Partisi Biga İlçe Başkanı Muharrem Maral yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Maalesef Belediyemiz Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk' e karşı arka arkaya yanlış ve hatalarına devam etmekte. Daha önce hatırlanacağı gibi adını bile anmak istemediğim bir Atatürk düşmanına Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde, Atamızın adını taşıyan ve bununla gurur duyduğumuz bu yerde Atatürk'e hakaret edici konuşmaya izin verildi. 29 Ekim 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamalarında Biga Belediye Meydanında açılan Atatürk anıtındaki uygunsuzluklar halkımızın da yoğun tepkisine rağmen hala düzeltilmedi. En son 10 Kasım Atamızı anma töreninde sirenlerin 15. saniyede susması bunların üzerine bardağı taşıran son damla oldu. Şimdi Zafer Partisi Biga İlçe Başkanı olarak Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a soruyorum bu yanlışları Atamıza karşı bu hataları neden ısrarla yapmaya devam ediyorsunuz hiç bir güç, hiç bir zihniyet Atatürk'ü itibarsızlaştıramaz Buna Türk Halkı izin vermez, buna Türk Milliyetçileri izin vermez, buna kırmızıçizgisi Atatürk olan Zafer Partisi asla izin vermez. Bu vesileyle Ulu Önderimiz, İlelebet ilkelerinden, yolundan ayrılmayacağımız, bize her zaman Işık ve güneşimiz olan, Atamız Mustafa Kemal Atatürk' e vefatının 85. yılında Saygı, sevgi ve özlemlerimizi sunuyoruz. Özleme anıyoruz. Özlemle arıyoruz."

 

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE SORUŞTURMA AÇTI!

Biga Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 10 Kasım Anma Töreni'nde yaşanan siren skandalı sonrası hem Biga Kaymakamlığı hem de Biga Belediyesi tarafından soruşturma açıldı. Biga Belediyesi'nden yapılan 'Kamuoyuna duyuru' başlıklı kısa açıklamada; "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85'inci yılını anmak üzere ilçemizde tertip edilen çelenk sunma programında 09.05'te başlayan sirenin yarıda kesilmesi hakkında yaşanan olumsuzlukla ilgili gerekli soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı. Biga Kaymakamlığı'nın da konuyla ilgili soruşturma açtığı öğrenildi.




Bu haber 3427 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI