thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



İsimleri Hayır Vakfında Yaşayacak

Tarih: 06-07-2022 06:27:02 Güncelleme: 06-07-2022 06:34:02 + -


Türkiye’nin “Gönlü Zengin” 50 iş insanları listesinde her zaman yer alan Doğan ailesi, bu kez de merhum Hacı Ali Doğan ve geçtiğimiz günlerde vefat eden Ayşe Doğan’ın adlarına kurulan vakıf ile hayırsever çalışmalarına devam edecekler. Hacı Ali Ayşe Doğan Vakfı ile başta kız çocuklarının okutulması, genç girişimcilerin desteklenmesi, çevre ile ilgili çalışmalara destek verilmesi, aş ve iş ile ilgili çalışmalar gerçekleştirilecek.


İsimleri Hayır Vakfında Yaşayacak

Doğan Ailesi sadece Çanakkale ve Biga’da değil ünlü ekonomi dergilerinin her yıl yaptığı “Gönlü Zengin İş İnsanları” çalışmalarıyla da adlarını Türkiye çapında yaptıkları bağış ve hayırseverlikleri ile tanınıyorlar. Türkiye’nin en büyük mobilya üreticilerinden; Doğtaş, Kelebek, Lova Yatak, Ruum Store gibi markalarının ve yenilenebilir enerjinin önder kuruluşlardan Biorend’in sahibi Doğanlar ailesi geçtiğimiz günlerde Ayşe Doğan’ı kaybetmişlerdi.

 

İKİ ÇADIR: BİRİ AŞ, DİĞERİ İŞ

Baba, Hacı Ali Doğan’ı 1999 yılında kaybetmişti. Baba Hacı Ali Doğan’ın ölüm yıl dönümünde Biga’da binlerce kişinin katılımları ile yapılan etkinlikler halen devam ettiriliyor. Hacı Ali Doğan’ın vefat yıldönümlerinde; ilçede iki büyük çadır kuruluyor. Çadırlardan biri aş biri iş başvuruları için kurulurken; diğeri ise Aş için,  yani yardım talepleri için. Bu iki çadırda yapılan başvuruların hiçbiri geri çevrilmez. İş için başvurular da anında çözülür.

 

“BABA VASİYETİ, KAPIMIZA GELENİ BOŞ ÇEVİRMEMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan uygulama ile ilgili olarak; “Biz hayırlı evlatlar olmaya çalışıyoruz. Doğan ailesi olarak ülkemize ve Biga’mıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Babamızın, biz kardeşler olarak çok etkilendiğimiz bir sözü vardı: Kapınıza kim gelirse gelsin, boş çevirmeyin… Biz de kapımıza kim gelirse gelsin boş çevirmemeye çalışıyoruz. İş isteyene iş, aş isteyene aş vermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

 

ÇADIR UYGULAMASI VÂKIFA DÖNÜŞÜYOR

Anne Ayşe Doğan’ın vefatından sonra Çadır Uygulaması için Doğan Ailesi kurumsallaştırma yani; Hacı Ali Ayşe Doğan Vakfı’nın kurulması kararı alındı. Vakfın kurucuları Davut Doğan, Adnan Doğan, Şadan Doğan, İsmail Doğan, İlhan Doğan ve Murat Doğan olarak belirlendi.

 

KIZLAR OKUTULACAK, GENÇLER DESTEKLENECEK, AŞ VE İŞ İMKÂNI SAĞLANACAK!

Tüm kardeşlerin katılımı ile oluşan Anne Ayşe Doğan’ın bütün kardeşlere bıraktığı gayrimenkuller vakfın ilk mal varlığı olarak kayıtlara geçti. Vakfın amaçları arasına okuma yazma bilmeyen Anne Ayşe Doğan’ın, kızların okuması için yaptığı çalışmaların artarak devamı maddesi kondu.

 

Ayrıca genç girişimcilerin desteklenmesi, çevre ile ilgili çalışmalara destek verilmesi, aş ve iş ile ilgili çalışmalar, sürdürülebilirlik gibi güncel konular da vakfın faaliyetleri arasında yer alacak.




Bu haber 4201 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI