thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Kişiye Özel İmam Hatip İstemiyoruz"

Tarih: 09-11-2019 06:25:47 Güncelleme: 09-11-2019 07:22:47 + -


Esenler Mahallesi’ndeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim kampüsü kapatılarak yerine İmam Hatip Ortaokulu açıldı ve yeni açılan İmam Hatip Ortaokulu’nda sadece “7” öğrenci eğitim görüyor. Yaklaşık bir aydır İmam Hatip Ortaokulu’nun kapatılması ve bunun için ayrılan kaynakların Esenler’de yaşanan ortaokul açığına yatırılması konusunda imza toplayan Esenler Mahallesi halkı, bin 600’ü aşkım imza topladı. Toplanan imzalar dün Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. Konuyla ilgili Truva Atı ön



Esenler Mahallesi’ndeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim kampüsü kapatılarak yerine İmam Hatip Ortaokulu açıldı ve yeni açılan İmam Hatip Ortaokulu’nda sadece “7” öğrenci eğitim görüyor. Yaklaşık bir aydır İmam Hatip Ortaokulu’nun kapatılması ve bunun için ayrılan kaynakların Esenler’de yaşanan ortaokul açığına yatırılması konusunda imza toplayan Esenler Mahallesi halkı, bin 600’ü aşkım imza topladı. Toplanan imzalar dün Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. Konuyla ilgili Truva Atı önünde bir de basın açıklaması yapıldı.

 

Yeni eğitim-öğretim döneminde Çanakkale Merkez Esenler Mahallesi’ndeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim kampüsünün yerine İmam Hatip Ortaokulu açıldı. Dönem başında 13 kayıt alan İmam Hatip Ortaokulunun şuan ki aktif öğrenci sayısı 7’e düşmüş durumda. İmam Hatip Ortaokulu’nun hemen yanı başında bulunan Cevatpaşa Ortaokulu’nda çocuklar 35-40 kişilik sınıflarda ders işliyor. Yaşanan bu adaletsizlikten rahatsız olan Esenler halkı, yaklaşık 1 aydır Özgürlük Parkı’nda imza topluyordu. Bin 600’ü aşkın kişinin imzaladığı talepler dün Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletildi. Esenler halkı Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ilettiği üç temel talebi şu şekilde sıraladı; “Mahallemizin ihtiyaçları hiçe sayılarak Esenler’de açılan İmam Hatip Ortaokulu’nun kapatılması ve bunun için ayrılan kaynakların Esenler’de yaşanan ortaokul açığına tahsis edilmesi. Yine aynı şekilde bölge ihtiyaçları gözetilmeksizin imam hatipleştirilen Merkez Ortaokulu’nun eski statüsüne kavuşturulması. İmam hatip okulları ile normal devlet okulları arasındaki ödenek adaletsizliğinin sonlandırılması ve çocuklarımızın laik, bilimsel, eşit ve parasız eğitim hakkının gerici dayatmalarla ellerinden alınmaması.”

 

“İMAM HATİPLEŞTİRME EĞİTİMDEKİ EŞİTSİZLİK UÇURUMUNU GENİŞLETİYOR"

Esenler Mahalle Dayanışması tarafından dilekçeler verilmeden önce saat 13:00’da Truva Atı önünde yapılan basın açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı; “Tıpkı daha önce Merkez Ortaokulumuzu İmam Hatip’e dönüştürülmesinde olduğu gibi Esenler Mahallesinin ihtiyaçları hiçe sayılarak çocuklarımızın adaletsiz bir eğitim ortamına mahkum edilmiş durumda. Bu uygulama, 17 yıldır iktidarı elinde bulunduranların bilinçli, planlı ve açık bir hedefi doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Yoğun saldırılarla hedef aldığı ve bir kamu görevi olmaktan çıkarıp yandaş yetiştirme aracı haline getirdiği eğitim sistemi gittikçe hızlanan bir çöküşe girmiştir. Uluslararası ölçmelerde ortalamanın çok altına düşen bu gerici siyasetin kurbanı çocuklarımız, ülke çapında düzenlenen sınavlarda da en temel eğitimle erişilebilecek seviyelerin çok altında, mutlak cehalet düzeyinde kalabalık bir kesimi barındırıyor çıkmaktadır. Bu başarısızlık, çocuklarımızın değil, gerici dayatmalarla uğraşmaktan kendi kamusal görevini yapmayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın başarısızlığıdır. İktidar, zaten milli gelire göre düşük olan eğitim bütçesini, gerici siyasetinin güdümünde ve yanlı olarak kullandığı sürece aldığımız sonucun yıllar geçtikçe daha da geriye gitmesi kaçınılmazdır. AKP iktidarı döneminde en yüksek seviyesine ulaşan İmam Hatipleştirme politikaları eğitimdeki eşitsizlik uçurumunu gittikçe derinleştiriyor. Bizim cebimizden çıkan vergilerle oluşturulan eğitim ödenekleri sınırsızca özel okulların ve İmam Hatip okullarının hizmetine sunulurken bunun dışındaki normal okullarda ise hemen hemen tüm ihtiyaçlar velilerden para toplanarak karşılanmaya çalışılıyor. Son yıllarda açılan İmam Hatip okullarının inşasına, tanıtımlarına, ücretsiz servis ve yemek gibi promosyonlarına Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017-2019 bütçe planlamasında 1.7 milyar TL bütçe ayrılırken 2019 bütçe teklifinde Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne ayrılan bütçe 9 milyar TL’ye ulaştı. İmam Hatip olmayan okullara kayıt yaptıran veliler ise kayıt bağışı, dolap kirası, kağıt parası gibi birçok kalemden oluşan masrafları karşılamak zorunda bırakılıyor. Bu dayatmayı kabul etmek istemeyen veliler ise eğitim sistemindeki payı gittikçe artan, iktidar destekli özel okullara ağır bedeller ödemeye mahkum edilmekte. İhtiyaç fazlası olduğu açıkça görülen ve Çanakkale halkı tarafından her türlü baskıya rağmen tercih edilmeyen ihtiyaç fazlası İmam Hatip okulları kapatılmalı; çocuklarımız gerici dayatma politikaları uğruna kırk-kırk beş kişilik sınıflara mahkum edilmemelidir. Gerici dayatmalara teslim olmayacağız; çocuklarımızın laik, bilimsel ve parasız eğitim hakkı için mücadele edeceğiz!”




Bu haber 5296 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI