thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



İsimlerini Dahi Anmadı!

Tarih: 21-11-2019 06:13:21 Güncelleme: 21-11-2019 07:30:21 + -


AK Parti İl Başkanlığından istifa eden Gültekin Yıldız'ın istifası Çanakkale siyasetinde gündemini korumaya devam ediyor. Gültekin Yıldız'ı görevden aldırmak için aylardır Genel Merkezde kulis yaptığı bilinen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu amacına ulaşırken; Yıldız yayınladığı mesajında iki vekilin ismini de anmaması dikkat çekti.


İsimlerini Dahi Anmadı!

Gültekin Yıldız'ın AK Parti İl Başkanlığından istifa etmesinin yankıları sürüyor. Gültekin Yıldız ile Bülent Turan arasındaki çatışmaya Jülide İskenderoğlu'dan Turan'ın yanında durarak destek vermişti. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde başlayan ikili arasındaki çatışmalar seçimden 8 ay sonra Gültekin Yıldız'ın kongreye sayılı günler kala istifa etmesiyle son buldu.

 

3 İL BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ!

AK Parti İl Başkanlığına Bülent Turan'ın isteği ile oturan tüm il başkanları bir süre sonra nedense Bülent Turan ile ters düşerek istifa etmek zorunda kaldılar! Erdener Can ve Yeşim Karadağ da Bülent Turan'ın destekleri ve istemesi sonucu İl Başkanlığına getirilmiş, kongrede İl Başkanları seçilmiş sonrasında da istifa etmişlerdi. Yeşim Karadağ'ın ardından ise; AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Timur Ay ile görüşerek İl Başkanlığını teklif etmişti. Timur Ay'ın görevi istememesi sonrasında bu kez de göreve Gültekin Yıldız atanmıştı.

 

AYLARDIR GÖREVDEN ALDIRMAK İSTİYORLARDI!

Göreve geldikten sonra çalışmalara başlayan Gültekin Yıldız, bir süre sonra Bülent Turan ile ters düştü. 31 Mart yerel seçimlerine kısa süre kala; AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Milletvekili Jülide İskenderoğlu'nun Parti Genel Merkezinde Gültekin Yıldız'ın görevden alınmasını istedikleri; Genel Merkezin ise görevden alınma işlemini seçim sonrasına bıraktığı iddia ediliyordu.

 

"BENİ CUMHURBAŞKANIM ATADI"

Yerel seçimlerde ve AK Parti'nin Çanakkale il genelinde aldığı seçim sonuçları sonrasında operasyon başlatılmıştı. Özellikle AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız ve Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek'in görevden alınması beklenirken araya İstanbul seçim sonuçları girdi, operasyon ertelenedi. Bu dönemde Turan'ın istifasını istediği Gültekin Yıldız'ın çevresine "Beni Cumhurbaşkanı atadı ancak Genel Başkanım isterse istifa ederim" dediği kulislerde yankılanıyordu!

 

JÜLİDE İSKENDEROĞLU'NUN KESİK BAŞLI FOTOĞRAFI!

AK Parti içerisindeki güç mücadelesinin bir başka somut örneği de Milletvekili Hülide İskenderoğlu'nun kesik başlı fotoğrafı oldu! İl Başkanlığı Facebook hesabından Milletvekili Jülide İskenderoğlu'nun başı kesilerek paylaşılan fotoğrafı büyük tartışma kopartmıştı. İddialara göre gelişmenin ardından ikili arasında Whatsapp üzerinden oldukça sert bir tartışmaya yaşamıştı. Tartışmada İskenderoğlu'nun Yıldız'a "Gültekin bey benim kafamı koparacaksan daha erken. Ben 4,5 yıl daha vekilim" diyerek tepki gösterdiği biliniyor. Gültekin Yıldız fotoğrafın yanlışlıkla paylaşıldığını söylese de İskenderoğlu'nun hışmından kurtulamıyor. İskenderoğlu "Bu ilk değil Gültekin bey, daha öncede oldu. Ben Genel Merkezde Medya tanıtım başkanlığı yapıyorum. 81 ili organize ediyoruz. Böyle bir şey yok. Sen derdini Mahir Ünal'a anlatırsın" diyerek tepkisini dile getirdiği iddia edilmişti.

 

ÜYENİN İSTİFASINI İSTEDİ.. ÜYEDEN YANIT "GELSİN KENDİSİ ALSIN"

AK Parti İl Başkanlığında son günlerde iyice güç kaybeden Gültekin Yıldız'ın aslında istifası her an bekleniyordu. Öyle ki; sosyal medyada sürekli İl Başkanlığı kararlarına aykırı paylaşımlarda bulunan ve bu konuda uyarılan İl Yönetimi üyelerinden Şerafettin Uyanık Bülent Turan'dan aldığı destek ile İl Başkanı Gültekin Yıldız'a kafa tutabilmişti.

 

Yaptığı paylaşımlarla tepki çeken Şerafettin Uyanık'ın istifasının alınması için talimat veren Gültekin Yıldız'a Turan'dan güç alan Şerafettin Uyanık; "İstifa etmiyorum, istifamı alacaksa gelsin kendisi alsın" diyerek yanıt yolladığı biliniyordu. Bu olayın üzerinden 2 ay geçmesine rağmen istifasını istediği Şerafettin Uyanık halen il yönetici iken; Gültekin Yıldız istifa ederek AK Parti İl Başkanlığı dönemini kapattı!

 

HERKESE TEŞEKKÜR; ONLARIN İSMİNİ İSE ANMADI!

Dün istifa eden Gültekin Yıldız yayınladığı istifa mesajında ise; birlikte aylardır siyaset yaptığı herkese, Genel Merkeze, Teşkilatlara teşekkür etti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bile teşekkür eden Gültekin Yıldız sadece iki ismi anmadı. Yıldız, yayınladığı mesajında aylardır kendisini görevden aldırmak isteyen Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu'nun adlarını dahi anmadı.

 

"DİK DURDUK, DİKLEŞMEDİK.. ADAMIN ADAMI OLMADIK"

Görevinden istifa eden Gültekin Yıldız'ın herkese teşekkür ettikten sonra özellikle "Kendisinin de her zaman söylediği gibi görev süremizce dik durduk ama dikleşmedik. Teşkilatı her şeyin üstünde gördük ve adamın adamı değil davanın adamı olduk. AK Partiyi AK Parti yapan ilkeler çerçevesinde,  kişilerin ve makamların geçici olduğunu bilerek millete hizmet rotamızdan zerre kadar sapmadık" ifadelerini kullanması dikkat çekti.




Bu haber 6609 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI