thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


TÜMAD “Kraliçe Arılar” Projesini Hayata Geçiriyor
Tarih: 23-11-2022 15:23:20 Güncelleme: 23-11-2022 15:25:20 + -


Çanakkale’nin Lâpseki ilçesinde faaliyetini yürüten TÜMAD Madencilik A.Ş, ilçe ve beldedeki işsizliği azaltıcı, istidamı arttıracak projelerine bir yenisini daha ekledi. Toplumsam Kalkınma Projelerinin değerlendirildiği toplantıda TÜMAD Madencilik bölgede arıcılığı geliştirmek için hazırladığı “Kraliçe Arılar” projesini tanıttı.


TÜMAD “Kraliçe Arılar” Projesini Hayata Geçiriyor

TÜMAD Madencilik yürüttüğü çalışmalar ile ülke ve yöre halkının ekonomik kalkınmasına katkı sunmanın yanı sıra eğitim, sağlık, sosyal, kültürel, altyapı, yerel satın alma ve istihdamın geliştirilmesi için de projeler üretmeye devam ediyor. Doğaya, çevreye, insana saygılı politikalarıyla, 2017 yılından bugüne Lâpseki Altın ve Gümüş Madeni İşletmesi’nde yüzde 70 yerel istihdamla ilçe ve bölge için değer yaratmayı amaçlıyor.

 

Şeffaf, güvene dayalı, sürdürülebilir ve hesap verebilir, katılımcı, çoğulcu bir kalkınma modeli hayata geçirmek amacıyla her yıl tüm paydaşların katılımıyla gerçekleştirilen Toplum Kalkınma Projeleri İzleme ve Değerlendirme toplantılarının üçüncüsü gerçekleştirildi. , Lâpseki Kaymakamı Emre Öztürk başkanlığında, Lâpseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Mülki İdare Amirleri, Lâpseki Meslek Yüksekokulu ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, Şahinli, Kocabaşlar, Çamyurt Köyü Muhtarları ve TÜMAD temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda bölge istihdamının durumu görüşüldü.

ARICILIK PROJESİ İLE KÖYLÜLERE EK GELİR SAĞLANACAK

TÜMAD Entegre Yönetim Sistemleri Müdürü Bilge Küçükaytan tarafından yapılan bilgilendirmede, Lâpseki İşletmesi’nin üretim performansı, maden faaliyetleri boyunca alınan etki azaltıcı önlemler ve çevresel izleme ölçme sonuçları paylaşıldı. Ayrıca; TÜMAD’ın ülke ve bölgeye ekonomik katkısı, yerel satın alma, yerel istihdam verileri, hesap verilebilirlik politikaları çerçevesinde madene yapılan ulusal, uluslararası haberli habersiz denetimler, geçim kaynakları iyileştirme çalışmaları, eğitim-öğretim, tarım ve hayvancılık destekleri, köylerde açılan meslek edindirme kursları ile yeni başlatılan “Kraliçe Arılar” projesi tanıtıldı.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi yönünden dünyanın en iyi performans istatistiklerine sahip TÜMAD’ın Dünya Madencilik sektörünün öncü ve büyük kuruluşlarıyla kıyaslandığında, çalışma ortamında sürekli iyileşme ve sıfır kaza hedefi ile üst sıralarda yer aldığı aktarıldı. Soru-cevap bölümü sonrası katılımcıların katkıları ve önerileri alınarak yeni dönem projeleri için start verildi.




Bu haber 2587 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI