thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Kılıçdaroğlu En çok Beni Seviyor!
Tarih: 23-10-2023 07:13:05 Güncelleme: 23-10-2023 07:14:05 + -


Çanakkale Belediye Başkan adayları ilk iş olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektirmeyi seçti.


Kılıçdaroğlu En çok Beni Seviyor!

CHP 'de Eylül'de başlayan delege seçimleri, ilçe kongreleri ve son olarak İl Kongresi ile son buldu. Şimdi partide tüm dikkatler 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere çevrildi. Birçok ilçe ve merkezde adayın "kim olacağı ?"sorusu bugünlerde partinin en önemli gündem maddesi haline geldi. Gelibolu, Ayvacık ve Bayramiç'te adaylar belli.

 

Biga ve Merkez sürecin en heyecanla işlediği yerler. Aday belirlenmesi konusunda Genel Merkez'in belirlediği bir yöntem yok. Adaylar son beş seçimde sadece bir kez ön seçim ile belirlendi. Genel Merkez yoklaması en olası yöntem. Ön seçim olması halinde en şanslı isimler Muharrem Erkek ve Ülgür Gökhan...

Diğer adaylar Mehmet Öngen, Erdal Gezen ve İrfan Mutluay'ın Genel Merkez yoklaması planları yaptığı gözleniyor. Kıyası bir yarış halinde ki 5 aday önce işe, koltuğu sallantı da olsa da partinin en güçlü ismi olan Kemal Kılıçtaroğlu ile yakınlığını gösteren fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak başladılar. Mesaj ; "Kılıçtaroğlu en çok beni seviyor!"...

Ortada bir kent var. 100 bin civarında bir seçmen kitlesi. Yerel seçimde bir tavır ortaya koyacaklar. En güçlü parti CHP. Ak Parti dışı oy oranı %75. Siyasi gözlemlere göre Ak Partinin seçimi kazanması zor ihtimal. Üçüncü parti ise İyi Parti... İyi Partinin seçimi kazanması Ak Partiden daha zor gözükse de İyi Parti en güçlü denge partisi... Yapacağı siyasi ittifak seçimini kaderini belirleyecek. Bu yüzden CHP'de adaylar İyi Parti ile arayı sıcak tutmanın peşinde.

Şimdi Çanakkale Belediyesine talip ortada 5 aday var. Muharrem Erkek, Ülgür Gökhan, Mehmet Öngen, Erdal Gezen ve İrfan Mutluay... Bu 5 ismi kent sokaklarında bu saatten sonra daha sık göreceğiz. Çünkü Genel Merkez'in adayı belirlerken en etkili olacağı konu kamuoyu yoklamaları. Adaylar sosyal medyanın gücünün farkındalar, içinde siyasi ve kente dönük mesajlar az olsa da magazini bol bir söylem geliştiriyorlar. 

Kentin sorunları dağ gibi. Sosyal medya aracılığı ile çözülemeyecek kadar büyük. Halk ise 1987 sonrası iktidarı hiç bir partiye bırakmayan CHP'nin içindeki güç çekişmesi karşısında şaşkın. Çanakkale halkı özellikle son döneminde kent hizmetleri konusunda yetersiz kalan Ülgür Gökhan'ı otopark, çöp ve kent içi ulaşım konusunda çok sert eleştiriyor.

Ülgür Gökhan 22 yıldır Başkan ve yıprandı. Yaşlandı. Toplumda ve partide değişim beklentisi çok yoğun. Delege seçimi ve kongrelerde masaj değişimden yana verildi. Muharrem Erkek beraberindeki iki milletvekili İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan ile şuan partiye hâkim güç oldu. 5 aday ile yapılacak yarışta öne çıkan isim. Kongreler sonrası İl ve Merkez ilçe Muharrem Erkek'in adaylığını destekliyor. MYK'dan istifasının ardından Genel Merkezdeki gücü eskisi gibi değil. Genel Başkan'ın Adalet Bakanlığı için düşündüğü isim Muharrem Erkek'in Çanakkale merkez Belediye Başkan adaylığı için düşüncesi ise yarışın düğümünü çözecek tek soru işareti.




Bu haber 2077 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI