thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Gelibolu Belediyesinden 100.Yıla Yakışan Tesis
Tarih: 30-11-2022 06:10:03 Güncelleme: 30-11-2022 06:40:03 + -


Gelibolu’nun düşman işgalinin kurtuluşunun 100’ncü yıldönümünde, ilçe yakışır Hizmet Birimleri Yerleşkesi vaat eden Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar sözünü tuttu. Belediyenin tüm birimlerinin tek bir çatı altında buluştuğu Gelibolu Belediyesi Hizmet Birimleri Yerleşkesi’nin açılışı 100’ncü yıl törenleriyle birlikte geçiştirildi. 13 bin metrekarelik alan üzerinde 4 bin 500 metrekare kapalı alan ile vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet verilecek.


Gelibolu Belediyesinden 100.Yıla Yakışan Tesis

Gelibolu’nun düşman işgalinin kurtuluşunun 100’ncü yıldönümünde, ilçe yakışır Hizmet Birimleri Yerleşkesi vaat eden Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar sözünü tuttu. Belediyenin tüm birimlerinin tek bir çatı altında buluştuğu Gelibolu Belediyesi Hizmet Birimleri Yerleşkesi’nin açılışı 100’ncü yıl törenleriyle birlikte geçiştirildi. 13 bin metrekarelik alan üzerinde 4 bin 500 metrekare kapalı alan ile vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet verilecek.

 

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’ncü yıldönümü coşkuyla kutlanırken; Gelibolu Belediyesi Hizmet Birimleri Yerleşkesi törenle hizmete açıldı. Yerleşkenin açılış törenine Gelibolu Belediyesi Hizmet Birimleri Yerleşkesi’nin açılışına CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Kaymakam Bekir Abacı, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP’li Belediye Başkanları, Millet İttifakı ilçe temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İl Genel Meclis Üyeleri, davetliler ve Gelibolulular katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Belediye Hizmet Birimleri Yerleşkesi açılış töreni, Büyükçekmece Belediyesi Halk Dansları ekibinin gösterisi ile devam etti.

“ATALARIMIZIN BİZLERE ARMAĞAN ETTİĞİ ŞEHRİMİZE ESERLER ARMAĞAN EDİYORUZ”

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Belediye Hizmet Birimleri Yerleşkesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Gelibolu’nun Kurtuluşunun 100. Yılı olan bu özel günde düzenlediğimiz, Gelibolu Belediyesi Hizmet Birimlerimizin açılış törenine onur verdiniz, hoş geldiniz. Güzel şehrimiz Gelibolu’nun kurtuluşunun yüzüncü yıldönümündeyiz. Bugün bir asırlık gurur ve mutluluğu yaşıyoruz. Yüz akımız olan bir günün 100’ncü yıldönümünde Ulu Önderimiz Atatürk başta olmak üzere, tüm kahramanlarımızı, yiğit Gelibolulu atalarımızı saygıyla anıyorum.  Onlara sözlerimin başında şükranlarımı sunuyor, aziz hatıralarını özlemle yad ediyorum” dedi.

“HAYATI KOLAYLAŞTIRIYORUZ”

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar konuşmasının devamında “Bugün kurtuluşumuzun 100. yıldönümü töreninde söylediğim bir şey vardı. Gelibolu’nun Kurtuluşunun hamuru, Ulusal Kurtuluş savaşıdır. Gelibolu’yu özgürlükle taçlandıranlar, “Ya İstiklal ya Ölüm” diyenlerdir. “Gelibolu Belediyesi olarak ilhamımız işte o atalarımızdır.” Onların zorluklarla teslim aldığı Gelibolu’da, Bugün belediye olarak, onların evlatları için hayatı kolaylaştırıyoruz. Kanlarını döktükleri bu topraklara, Biz de onların izinden gidenler olarak, gözümüzün nurunu ve alın terimizi döküyoruz. Atalarımızın armağan ettikleri bu şehre, eserler armağan ediyoruz. İşte bu tören ve hizmete sunduğumuz tesisimiz bunun ispatıdır. Bize bu fırsatı ve hizmet etme şansını tanıdıkları için değerli Gelibolulu hemşerilerime en içten şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

TÜM BELEDİYE BİRİMLERİ YERLEŞKE İÇERİSİNDE HİZMET VERECEK

Yapımı kısa sürede tamamlanan, 13 bin metrekare alan üzerine kurulu, 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan yerleşke ile tüm vatandaşlara kaliteli ve hızlı bir şekilde hizmet edeceklerinin altını çizen Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar; “Gelibolu’yu modern, yaşanılabilir, örnek bir kent yapmaya çalışıyoruz. Bugünde, 100.doğum günümüzde, önemli bir projemizi teşriflerinizle hayata geçiriyoruz. Gelibolu Belediyesi Hizmet Birimlerimizi Gelibolu’ya armağan ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bu yerleşke tesis, 13 bin metrekarelik alan üzerinde, onur veren katılımlarınızla açılıyor. 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bu kompleks, sizlere daha iyi ve daha güzel bir hizmet sunmak için devreye giriyor” dedi.

“GELİBOLU’YA ÖZEL BİR YERLEŞKE KAZANDIRILIYOR”

Kentteki yatırımların hızla devam ettiğini, Akıllı Kent çalışmalarının da aralıksız sürdüğünün altını çizen Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar; “Burada; Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri, Su ve Kanalizasyon, Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüklerimiz sizler için bir araya geliyor. Yönetim binamız ile hizmetlerimiz artık daha koordineli yürüyor. Malzeme ve eşya depolarımız, toplantı salonlarımız ve yemekhanemiz ile özel bir yerleşke Gelibolu’ya kazandırılıyor” dedi.

“TÜM MÜDÜRLÜKLERİMİZ, ARAÇLARIMIZLA VATANDAŞIMIZIN HİZMETİNDEYİZ”

Belediyeye ait tüm araçların da yerleşke içerisinde tutulacağını ve tek bir merkezden koordine edileceğini belirten Başkan Mustafa Özacar; “Burada yer alan Otomasyon merkezimizle; Akıllı kent haritaları üzerinden tüm birimlerin faaliyetlerini takip edecek,  Gelibolululara hizmet amacıyla yapılan çalışmaları etkin bir biçimde izleyebilecek ve halkımızın istek ve taleplerinin sisteme işleyebileceğiz.  Biliyorsunuz İtfaiyemiz daha önce Aleaddin Mahallesi’ndeydi. Bundan böyle İtfaiye Müdürlüğümüzün idari binası, itfaiye garajı ve 3 vardiyaya konaklama imkânı artık bu yerleşke içinde olacak. Zenginleştirdiğimiz araç parkımızdaki tüm araçlarımız, artık Gelibolu’nun sokaklarından değil, buradan hareket ederek halkımıza hizmet verecek. Burada sizlerin hizmetinde olan müdürlüklerimizin, idari olarak tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceği fiziki ortamlar var” bilgisini verdi.

 

“AZ ZAMANDA ÇOK VE BÜYÜK İŞLER YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Gelibolu halkına layık bir şekilde aralıksız çalışmalarına devam ettiklerine dikkat çeken Başkan Mustafa Özacar; “Değerli Gelibolular, Atatürk’ün ifadesiyle ‘Hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Yalnız bir şeye ihtiyacımız var çalışkan olmak’ diyoruz. Gelibolu Belediyesi olarak bu prensiple, az zamanda çok ve büyük işler yapmanın derdiyle ve Atatürk’ün izinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eserimiz Gelibolu’ya armağan olsun. Projemiz Gelibolululara fayda sunsun. Bu hizmet, Gelibolu’yu 100 yıl önce kurtaran atalarımıza, şanlı mazimize ve 100. Yılını kutlayacağımız Cumhuriyete ve onun kurucusu Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’e selam olsun. Bizler için çok önemli ve özel bu günde Törenimizi onurlandıran başta Gelibolu dışında gelen misafirlerimiz olmak üzere herkese ve özellikle saygıdeğer Gelibolulu komşularıma, kıymetli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Gelibolu Belediyesi Hizmet Birimleri Yerleşkemizin hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

YERLEŞKE HAYRAN BIRAKTI

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan da açılışta bir konuşma gerçekleştirerek yeni hizmet birimleri yerleşkesinin Gelibolu’ya hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün Gelibolu’nun kurtuluşunun 100. yılı anısına gönderdiği pasta CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Kaymakam Bekir Abacı, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri ile birlikte kesildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Gelibolu Belediye Hizmet Birimleri Yerleşkesi, törene katılan misafirler tarafından gezildi.




Bu haber 2356 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI