thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Sosyal Medyada Paylaşım Rekoru Kıran Tartışma

Tarih: 05-06-2016 08:11:57 Güncelleme: 05-06-2016 09:19:57 + -


Çanakkale’de 25. dönem milletvekili seçimlerinde HDP’den 1. sıra milletvekili adayı olan Özlem Ergun Açanal’ın kızının Çanakkale Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nde işe alınması sosyal medya ve belediye meclisinde tartışmalara sebep oldu.


Sosyal Medyada Paylaşım Rekoru Kıran Tartışma

Çanakkale Belediyesi Meclisi toplantısında konuyu gündeme taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömercioğlu, kendisini bir şehit ailesinin aradığını belirterek, "Bu kadar şehit varken, şehit ailesi varken başkanımız burada çalışmaya değer bir tane şehit yakını bulamadı mı? Sosyal medya üzerinde konuyla ilgili 1 günde 6 bin paylaşım yapıldı. HDP Çanakkale 1. sıra milletvekili adayının çocuğu işe alınmış. Çanakkaleli vatandaşlarımızın tepkisi var. Ama ben vatandaşlarımızın tepkisini değil, sadece şehit ailesinin tepkisini burada dile getiriyorum” diye konuştu.

 

BURADA KRİTER KİMİN KIZI OLDUĞU DEĞİLDİR!

 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan  özel kalem müdürlüğüne HDP Çanakkale Milletvekili Adayı kişinin kızının alınması konusuna açıklık getirdi. AKP’li Belediye Meclis Üyesi Tülay Ömercioğlu sosyal medyada da eleştiri alan konuyu gündeme getirip şehit ailesinin anlatımını meclise aktardı. Başkan Gökhan ise “Niye Harun beyin kızı demiyorsunuz. Öyle de diyebilirsiniz. Burada kriter kimin kızı olduğu değildir. Bu kişi Galatasaray Üniversitesi Fransızca bölümü mezunudur. Ayrıca Fen Edebiyat Fakültesi 2014 yılı mezunudur. Çanakkale Belediyespor voleybol takımında 2. Ligdeyken oynamıştır. 2 dil bilen bir kişiyi proje üretmesi için, birlikte çalışmak için aldım” dedi.

 

SUÇ VARSA BUYURUN SAVCILIĞA ŞİKÂYET EDİN

 

Çanakkale Belediyesi’nde AKP’li, MHP’li, CHP’li çalışanlar olduğunu da ifade eden Başkan Gökhan, “Yunanlı da çalışmaktadır. Ben kişiye bakarım. 14 yıldır bu kentin belediye başkanıyım. Herkes benim insani yapımı ve nasıl bir kişiliğim olduğunu bilir. O nedenle bana yapılan saldırıyı dikkate bile almıyorum. Çanakkale’de insan haklarına saygı, hak, adalet konusunda her türlü direncimi gösteririm. Suç varsa buyurun savcılığa şikayet edin. Bu insanlar bu kentin esnafıdır. Yani bir de kelle avcılığına mı çıkılacak? AKP’li olmayanlar iş bulamıyorum lakin belediyemizde konu böyle değildir” şeklinde konuştu.

GEÇMİŞTEN BİR ‘KUMAR’ ÖRNEĞİ

 

Aynı konunun anlaşılabilmesi için geçmişten bir örnek vereceğini belirten Başkan Gökhan şöyle dedi: “Binali Yıldırım Başbakan olmadan önce oğlu ile ilgili kumarhanede kumar oynarken fotoğrafları basında yer aldı. O zaman yanlıştır dedim. Oğlundan yola çıkıp değerlendirme yapılmaz. İnsanları böyle toplumdan dışlayamazsınız. Dinimizce de uygun değildir. Ahlaki değildir, günaha girersiniz”

 

ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM

 

Başkan Gökhan konuyla ilgili açıklamasından sonra konunun yanlış yorumlarla değerlendirilmemesini istedi. AKP’li Belediye Meclis Üyesi’nin elindeki cep telefonundan paylaşılan bir fotoyu göstermek istemesine CHP sıralarından tepkiler geldi. Şehit ailesinin dediklerini mecliste dile getirdiğini ifade eden Ömercioğlu’na Başkan Gökhan, “Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize  şifa diliyorum. Şehit ailelerinin talebi varsa buyursunlar gelsinler kapımız her zamanki gibi açık” dedi.

 




Bu haber 13152 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI