thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Öğretmenler Göreve İade Edildi..

Tarih: 21-11-2019 06:28:32 Güncelleme: 21-11-2019 07:29:32 + -


10 Kasım Atatürk'ü Anma günü töreninde sirenlerin 6 dakika önce çalınmasının sorumlusu olarak iki öğretmen açığa alınmıştı. Skandalın sorumluluğunun öğretmenlere yıkılması tepki çekerken Sendikalar da öğretmenlere sahip çıktılar. Bugün ise iki öğretmenin göreve iade edilecekleri açıklanırken; Çanakkale Valiliği skandalda ihmali bulunan Bayramiç İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şenyurt Keçili'nin görevden alındığı belirtildi.


Öğretmenler Göreve İade Edildi..

Çanakkale son bir aydır Bayramiç'te yaşanan skandallar ile anılıyor. Bayramiç ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk'ü anma gününde yaşanılan ihmalkarlıklar skandal boyutuna ulaşmıştı. Yaşanan skandallar nedeniyle Bayramiç Kaymakamlığı peş peşe soruşturma başlatmıştı. 10 Kasım töreninde sirenlerin erken çalınması nedeniyle iki öğretmen soruşturma sonucunda açığa alınmıştı. Skandalın iki öğretmenin üzerine yıkılması sonrasında başta Sendikalar olmak üzere siyasetçilerde tepki göstererek İlçe Milli Eğitim Müdürünün istifası isteniyordu.

 

İKİ ÖĞRETMEN GÖREVE İADE EDİLECEK

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım,  Eğitim-İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu  ve Bayramiç  Temsilcisi bugün Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir ile bir araya geldiler. Açığa alınan öğretmen Duygu Atabey  ve öğretmen Halil Akgün'ün görevlerine iade edilmelerini istediler. Kaymakam Gökdemir sendika temsilcilerine iki öğretmenin de kısa süre içerisinde görevlerine iade edilmeleri için yazı yazılacağını belirtti.

 

TÖRENLERDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI

Öte yandan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasın Atatürk'ü Anma günü törenlerini organizasyon sorumluları hakkında Çanakkale Valiliğinin de soruşturma başlattığı sendika temsilcilerine açıklandı. Çanakkale Valiliği yaptığı soruşturma sonucunda skandallardan sorumlu Bayramiç İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şenyurt Keçili'nin görevinden alındığı bilgisi Kaymakam Gökdemir tarafından sendika temsilcilerine söylendi.

AÇIĞA ALINAN ÖĞRETMENİN BABASI VEFAT ETTİ

Kaymakam Gökdemir ile görüşen sendika temsilcileri daha sonra Bayramiç  Yıldırım Akbulut  meydanında  Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım tarafından basın açıklaması düzenlendi. Sendika temsilcileri daha sonra açığa alınan  öğretmen Halil Akgün'ün babası Süleyman Akgün'ün vefatı nedeniyle Yahșiel Köyünde ikindi vakti kaldırılan cenaze törenine katıldılar.




Bu haber 13248 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI