thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Mecliste Üstünlük Muhalefete Geçince…
Tarih: 14-05-2022 06:57:55 Güncelleme: 14-05-2022 07:21:55 + -


MHP’den ayrılan 3 meclis üyesi ile Biga Belediyesinde Cumhur İttifakı, meclis çoğunluğunu kaybetmişti. Geçtiğimiz ay tüm komisyon ve encümen seçimlerini kaybeden AK Parti’ye şimdide mecliste istediği kararları çıkartamamanın rahatsızlığı yaşanıyor. Meclisten istediği kararları çıkartamayan Belediye Başkanı Bülent Erdoğan olumsuz sonuçlanan oylamalar sonucunda sinirlendiği gözlerden kaçmadı!


Mecliste Üstünlük Muhalefete Geçince…

Biga Belediyesinde Millet İttifakının çoğunluğu nedeniyle Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın son 2 yılının çok zor geçeceğini belli oldu. Cumhur İttifakı içinde yaşanan sorunlar, bazı meclis kararlarının oylamasında sonuçları etkilerken, geçtiğimiz ay encümen seçimlerinde yaşanan tartışmalar, MHP'li iki meclis üyesinin de bağımsız meclis üyesi olarak Zeki Mutlu'nun bulunduğu bölüme geçmeleriyle sonuçlanmıştı. Zeki Mutlu, Yahya Bulan ve Gökhan Demirkol ilk kez bağımsız meclis üyeleri grubunda meclis toplantısına katıldılar. MHP'nin tek belediye meclis üyesi ise Sıtkı Keçeci kaldı. Bu sonuçla belediye meclisinde Cumhur İttifakı'nda olan üstünlük muhalefet grubuna geçmişti.

 

BAŞKAN OY ÇOUKLUĞU İLE GEÇTİ DEDİ AMA.. TEKRAR SAYIMDA ONAYLANMADI!

Biga Belediye Meclisi’nde Atatürk Kültür Merkezi arkasındaki Biga Belediyesi’ne ait bir taşınmazla ilgili imar düzenlemesi, meclis üstünlüğünün muhalefete geçmesi nedeniyle onaylanmadı. Kararın oy çokluğuyla onaylandığını söyleyen Erdoğan’a itiraz gelirken, yeniden sayım yapıldı. Şehir dışında olduğu için toplantıya katılamayan CHP’li Ergün Tulnay’ın yokluğuna rağmen, bağımsız meclis üyelerinin de desteğiyle karar olumsuz çıktı.

MECLİSTEN ONAY ÇIKMAYINCA SİNİRLENDİ!

Karar sonrası Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın çok kızdığı gözlenirken, İl Sağlık Müdürlüğü’nün arsası ile ilgili örneğine muhalefetten itiraz geldi. Belediye Başkanı Bülent Erdoğan oldukça sinirlendiği oylama sonrasında gösterdiği tepkide; “Bu gündem maddesindeki konu; bir önceki aile sağlığı merkezi konusunu içeren gündem maddesinden hiçbir farkı yok. İl Sağlık Müdürlüğü Biga’daki arazisiyle ilgili imar artışı ile alakalı talepte bulunmuş. Bunu imardaki arkadaşlarımız görüşmüş. Uygun görmüş. Hep beraber kabul ettik. Bu gündem maddesi de mülkiyeti belediyemize ait Atatürk Kültür Merkezi’nin yanındaki kendi yerimiz. Burada da aynı diğer kurumların istediği gibi biz de burasını daha da kıymetlendirerek güzel bir ticaret, turizm ve konut alanı olacak şekilde plan tadilatı yapılmasını talep ettik. Komisyonda arkadaşlarımız görüşmüş. Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerimizin itirazı, diğer meclis üyelerimizin kabulüyle meclise bu şekilde gelmiş. Biz de bunu kabul etmedik. Sefer bizden, zafer Allah’tan. Hedefe varmayan mızrak utansın. Ne diyelim. Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİYLE TARTIŞTI

Bülent Erdoğan’ın eleştirilerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Alper Şen: “Siz önceki maddeden örnek verdiğiniz için söz almak zorunda kaldım. Öncelikle o maddeyle bu maddenin teknik anlamda en ufak bir benzerliği yok. Bunu bir kere net bir şekilde açıklayalım. Bu maddede 8-10 tane parselin olmuş olduğu bir yapı adası içerisinde tekrar bir yapı adası oluşturulması adına bir düzenleme geldi komisyonda. Bu değişiklikler için gönderilen komisyon raporlarının arkasına neyin ne olduğunu gösteren krokinin de eklenmesi bence elzem. Bunu dikkatinize sunuyorum. Bir de bir maddi hatanın düzeltilmesini istiyorum. O günkü toplantıya katılmayan Sıtkı arkadaşımızın da imzası ve görüşü var. Katılmamış bir kişinin görüşlerinin o komisyon raporunda olması hiç doğru değil” cevabını verdi.

 

YENİ MÜDÜRLÜK KURULDU

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve CHP’li Alper Şen arasında devam eden karşılıklı konuşma bir süre sonra sona erdi. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü kadrosu oluşturuldu. Bu konuyla ilgili Millet İttifakı Sözcüsü Alper Şen bilgi istedi. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise; “Nüfusu 50 bini geçen ilçelerde bakanlığın aldığı karara istinaden bu müdürlüğün kurulması isteniyor. Zorunlu yani. Buradaki hem sıfır atık sürecini takip edecek, hem de ilçemizin yeni süreçteki iklim değişikliği ve çevre düzeni için çalışmalarını sürdürecek bir müdürlüğümüz olacak. 1 çevre mühendisimiz var. Kurulduğu zaman bir çevre mühendisi daha istihdam edilecek” dedi.




Bu haber 4896 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI