thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Seçimi Kazanacaklarına İki Kişi İnandı!
Tarih: 27-11-2023 07:19:05 Güncelleme: 27-11-2023 07:21:05 + -


AK Parti Çanakkale Merkez'de iki aday çıktı. Tabanın yeterli bulmadığı iki aday seçimi kazanacaklarına inanırken, teşkilata ise seçimi kazanma umutları yok denecek kadar az. Süreci yönetemeyen İl ve Merkez İlçe Yönetimleri sınıfta kaldı.


Seçimi Kazanacaklarına İki Kişi İnandı!

AK Parti Çanakkale merkezde tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Koskoca iktidar partisinde Belediye Başkan adaylığı için iki isim çıktı. Sami Yavaş ve Esra Yüksel. Kamuoyunda ve parti çevrelerinde İki isimin seçimi kazanma olasılığı yok. Siyasi çevrelerde Genel Merkez tarafından aday olmayan üçüncü bir ismin gündeme geleceği konuşuluyor.

 

Bir kesime göre daha önceki Belediye Başkan adaylığı sürecinde ve milletvekili sürecinde aday adayı olmayıp parti içi temayüle girmeyenlerin atanması aday çıkmamasının baş nedeni. Bir diğer kesime göre bu durumun sorumlusu parti yönetimleri.

 

Özellikle Bülent Turan döneminde teşkilatların etkisiz hale getirilmesi, Danışman siyasi ile parti yönetimlerine paralel bir yapı oluşturulması. Bu yapının partinin üzerinde davranması küskünlük yarattı. Birde 14 Mayıs seçimlerinde 1 milletvekilini kaybederek başarısız olan teşkilatların halen görevde olması, yeni bir dinamizm yaratılamaması Partililerin teşkilata inancını ortadan kaldırdı. Çanakkale Merkezde yüzde 70 dolaylarında AK Parti dışı oy oranı da seçimin kazanılmasını neredeyse imkansız olarak gösteren bir parametre.

 

Diğer yandan Bülent Turan'ın partideki görevinden ayrılmasına rağmen Çanakkale teşkilatında Ayhan Gider'e karşı paralel bir yapı oluşturması, İl Başkanı Naim Makas'ın da buna çanak tutması, Ayhan Gider'in karşı etkisizleştirme politikası uygulaması, ortaya çıkan tablonun en önemli nedenleri arasında yer aldı.




Bu haber 2524 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI