thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Kelebek Mobilya’dan Cumhuriyetin 100.Yılına Özel Video
Tarih: 26-10-2023 07:39:59 Güncelleme: 26-10-2023 07:42:59 + -


Cumhuriyetimizin ilk uçaklarının kanatları için kontrplak üretmesi amacıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla Haliç kıyısında bir arsada kurulan Kelebek Mobilya, Ulu Önderimizin ülkemizi yeniden inşa etme süreci ile özdeşleşen hikâyesini Cumhuriyetimizin 100. Yılı için uzun süredir üzerinde çalışarak özel olarak hazırladığı bir filmle taçlandırdı.


Kelebek Mobilya’dan Cumhuriyetin 100.Yılına Özel Video

Bir Cumhuriyet markası olan Kelebek Mobilya’nın tarihinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla başlayan gurur dolu bir hikâye bulunuyor. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ülkemizi yeniden inşa ederken havacılığa verdiği önemle “İstikbal Göklerdedir” diyerek kendi uçaklarımızın üretilmesi için başlattığı seferberlikte, uçakların kanatları için gereken kontrplakların yabancı ülkelerden alınması yerine ülkemizin kaynaklarıyla üretilmesi için teşvik kararnamesi imzalar. Kararnameyle tahsis edilen Haliç kenarındaki arsaya bir kontrplak fabrikası kurulur ve uçak kanatlarından alınan ilhamla “Kelebek – Yeni Kontrplak Fabrikası” adıyla hayata geçer.

 

En büyük mobilya gruplarından Doğanlar Mobilya Grubu’nun bir kuruluşu olarak nesilden nesile milyonlarca evde kelebek etkisi yaratan Türkiye’nin en köklü mobilya markası Kelebek Mobilya’nın hikâyesi böyle başlar.

 

Kelebek Mobilya, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bugünlerde Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk’e bağlılığını ifade etmek ve köklerindeki bu benzersiz hikâyeyi kalıcı hale getirmek amacıyla bir film hayata geçirdi.

 

“KELEBEK MOBİLYA ATAMIZIN İMZASIYLA KELEBEK OLMAKTAN ONUR DUYUYOR”

Filmin senaryosu; Atatürk’ün keşfettiği ve önünü açarak yurt dışına uçak mühendisliği eğitimlerine de yolladığı, 1. Dünya ve İstiklal Savaşları’ndaki efsane kahraman pilot Vecihi Hürkuş’un icatçı ve girişimci ruhuyla tasarladığı Türk havacılık tarihindeki ilk askeri ve sivil tayyaresini inşa edişinden ilham alıyor. Film; Vecihi Hürkuş’un Atatürk’ün imzasıyla Haliç kıyısında üretime başlayan “Kelebek Yeni Kontrplak” fabrikasına, yabancı kontrplak numunelerini örnek olarak verdiği ve fabrikanın da Anadolu’nun ağaçlarından ürettiği kontrplaklarla, kanatlarda kullanılabilecek kaliteyi sağlamada muvaffak olduğunu anlatıyor. Hürkuş’un bu kanatları kullanarak Kadıköy Fikirtepe’deki bir atölyede sadece 3 ayda yapımını gerçekleştirdiği sivil havacılık tarihimizin ilk uçağının tamamlanması sırasındaki duygularıyla kızlarına yazdığı mektuplardan, anılardan ilham alınıyor. Vecihi Hürkuş rolünü Kelebek Mobilya’nın marka yüzlerinden ünlü oyuncu Tolgahan Sayışman’ın oynadığı film; “Atamızın imzasıyla Kelebek olduk, önce göklere yükseldik, bu güçle kurulduğumuz günden geleceğe durmadan çalışıyor hep ileriye gidiyoruz” mesajı ile bitiyor. Senaryo, Cumhuriyetimizin kuruluşu sonrası ekonomik olarak yol alırken Atatürk’ün ülkemizin yerli kaynaklarıyla sanayileşmemize verdiği önemin altını çiziyor.

 

“VECİHİ HÜRKUŞ’UN ANILARINDAN İLHAM ALDIK”

Kelebek Mobilya Marka Direktörü Serkan Kaplan, Kelebek Mobilya’nın Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığı reklam filmi hakkında şunları söylüyor: “Cumhuriyetimizin 100. Yılında, içimizde farklı bir heyecan hissediyor ve faaliyetlerimizi büyük bir coşkuyla hayata geçiriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ten bize kalan güçlü mirası daha ileriye taşımak istiyoruz. Türkiye’nin her köşesinden bilinen, sevilen markalardan Kelebek Mobilya olarak özel ve milli günleri anlamlandırarak iletişim yapmaya çok önem veriyor ve özen gösteriyoruz.   Ama bizim için 29 Ekim’in yeri bambaşka. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, bizi çok heyecanlandıran, markamıza ve Cumhuriyetimize yakışan bir reklam filmi yapmaya çalıştık. Marka hikâyemizi senaryolaştırarak, beğeniyle izlenmesini umduğumuz bir projeye imza attık. Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Vecihi Hürkuş’un anılarından ilham alarak, markamızın Mustafa Kemal Atatürk’e uzanan hikâyesini harmanladığımız reklam filmimiz hem görüntü hem de duygusal açıdan oldukça etkileyici oldu. Önümüzdeki günlerde Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği ile iş birliği içinde iletişim çalışmaları planlıyoruz. Kelebek Mobilya olarak, Cumhuriyetin 100. Yılını gururla kutluyoruz. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde durmadan yürüyerek, Kelebek’i bir dünya markası haline getirmeyi hedefliyoruz.”



HABER VİDEOSU





Bu haber 1076 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI