thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Güzelyalılılar İsyanda.. Belediye Sessiz..

Tarih: 24-01-2023 06:41:19 Güncelleme: 24-01-2023 06:49:19 + -


2015 yılından buyana Çanakkale’nin Güzelyalı köyü sakinleri, her geçen gün artan sokak hayvanları nedeniyle huzurlarını kaybettiler. Onlarca sokak köpeği kimi zaman vatandaşlara, kimi zaman vatandaşların evcil hayvanlarına saldırıyor. Vatandaşlar sokağa çıkmaktan çekinirken; Çanakkale Belediyesi yetkilileri ise sorunu görmezden geliyor!


Güzelyalılılar İsyanda.. Belediye Sessiz..

Çanakkale nüfusu artmaya başladıkça Dardanos ve Güzelyalı köyünün de nüfusu her geçen gün artmaya başladı. Durumu iyi olan vatandaşlar Dardanos ve Güzelyalı’da aldıkları konutlarda yaşamlarını sürdürürken özellikle Güzelyalı’nın turizm özelliklerinin ön plana çıkması ile nüfus artmaya başladı. Nüfus arttıkça da başıboş köpeklerin sayısı da her geçen gün artmaya başladı.

 

Özellikle 2015 yılından itibaren bölgede başı boş sokak köpeklerinin sayısındaki belirgin artış; Çanakkale Belediyesine yapılan şikayetlerle de kendisini gösterdi. Ancak yıllardır başıboş sokak köpeklerinin yarattığı sorunlar bir türlü çözülemedi.

 

ÇANAKKALE BELEDİYESİNE YÜZLERCE ŞİKAYET YAPILDI!

Güzelyalı’da yaşayan vatandaşlar hem sosyal medyadan hem de kurdukları whatsapp gruplarından yaşanan sorunlara karşı Çanakkale Belediyesinin sessiz kalmasına tepki gösteriyorlar. Yıllarca yazdıkları şikâyet dilekçesine karşılık Belediyenin sorunu çözmek için adım atmamasına isyan eden vatandaşlar can güvenliklerinden endişe ediyor.

SOKAK KÖPEKLERİNİN ISIRDIĞI VATANDAŞ HASTANELİK OLDU!

Çanakkale’nin Güzelyalı köyünde ortaya çıkan ve yıllardır çözülmeyen sokak hayvanları sorunu nedeniyle köyde kuduz vakası yaşandı. 5 Temmuz 2022 tarihinde yürüyüş yapmakta olan bir vatandaş sokak hayvanlarının saldırısına uğradı. Bacağından ısırılan vatandaşa kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.

EKMEK ALMAYA 15 KÖPEKLE GİDİLİYOR!

Güzelyalı’daki sokak köpekleri sorunu o kadar büyük ki.. Sosyal medyada ekmek almaktan dönen bir vatandaşın yaşadıkları fotoğraflanarak paylaşıldı. Fotoğrafa yorum yapan bir vatandaş; “Rezalet diz boyu. Adam fırına 15 köpekle ekmek almaya geliyor ve bir anda 15 köpeğin saldırısına uğruyorsunuz. Nerede kaldı medeniyet, nerede kaldı hayvanseverlik? Tipik bir üçüncü dünya ülkesi. Balıkçı köyünden farkımız yok. Hayvanların yaşamları can güvenliği, maalesef burada yaşayan insanların can güvenliğinden daha önemli. Dilerim bu işlerin sonu çok daha kötü olmaz” tepkisini gösterdi.

 

Çanakkale Belediyesi soruna tepkisiz kalıp görmezden geldikçe, Güzelyalı sakinleri hem sokak hayvanlarının inisiyatifine terk edilmiş durumda hem de hayvan severler ile karşı karşıya gelmekten çekiniyorlar. Ancak sorunun da belediye eliyle çözülmesi gerektiğinin altını çiziyorlar.



HABER VİDEOSU





Bu haber 3629 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI